Beste gebruiker,

U bezoekt deze pagina met een browser. Dit levert mogelijk niet de meest optimale ervaring op.

U kunt doorgaan, maar als u de beste ervaring wilt met deze pagina adviseren wij gebruik te maken van Edge, Firefox en Chrome.

AIESEC-stageprogramma

VOOR DE LEIDERS VAN DE TOEKOMST

Sinds 1996 bieden we samen met AIESEC studenten van masters- en bachelor-opleidingen de kans om stages van 6 tot 12 maanden te lopen in onze zakelijke divisies overal ter wereld. AIESEC-interns doen praktische ervaring op door te werken aan complexe projecten en leren zo vaardigheden die globale organisaties zoals de onze verlangen.

Wat we van u verwachten

De kwalificaties nodig voor een stage bij het AIESEC-programma hangen grotendeels af van de vereisten van de afdeling die de stageplaats aanbiedt. Bij het selecteren van deelnemers richten we ons op de specifieke vereisten voor elke functie. We raden u daarom aan de functievereisten nauwkeurig door te lezen voordat u uzelf aanmeldt.

Hieronder vindt u de algemene vereisten die voor alle functies gelden:

FORMEEL

 • Bovengemiddelde cijfers
 • Ingeschreven zijn bij een bachelor- of masteropleiding

FUNCTIONEEL

 • Uitstekende beheersing van het Engels
 • Uitstekende kennis van MS Office
 • Praktische ervaring uit de eerste hand

PERSOONLIJKHEID

 • Goede analytische vaardigheden en een snelle perceptie
 • Onafhankelijk en doelgeoriënteerd werken
 • Mogelijkheid om proactief te werken in een team, de drang om resultaten te behalen en een can do-houding

Sollicitatieproces

Hebt u interesse in het AIESEC-programma en wilt u werken in een cultureel gevarieerde omgeving of gewoon uw intellectuele, communicatieve en professionele kennis ontwikkelen? Meld u dan nu aan.

1. ONLINE SOLLICITATIE

Alle stages bij Deutsche Post DHL Group worden op de internationale AIESEC-stagewebsite geplaatst.

Geïnteresseerde kandidaten kunnen zich op deze website aanmelden voor beschikbare plaatsen. Om u aan te melden, vult u het korte registratieformulier op de website in. Wanneer de deadline van de beschikbare stageplaats is bereikt, worden alle registratieformulieren bekeken en wordt er een selectie gemaakt aan de hand van de verstrekte informatie. Als u technische problemen met de registratie via de website ondervindt, neemt u contact op met het AIESEC-kantoor in uw land.

 

2. VOORSELECTIE

Binnen een week na de sluitingsdatum voor de stageplaats, zal de wervingscoördinator de profielen van alle kandidaten aan een eerste selectie onderwerpen. Deze stap van het proces is gericht op de verschillende vaardigheden en informatie die de kandidaten in hun sollicitatiepakket hebben verstrekt om te controleren of ze geschikt zijn voor de positie.

De wervingscoördinator zal ook de ‘studentenstatus’ controleren van de geselecteerde kandidaten die zich voor een stageplaats in Duitsland aanmelden. Na de voorselectie en controle door de wervingscoördinator wordt er een lijst met geselecteerde kandidaten naar de wervingsmanager gestuurd die vervolgens beslist wie er voor een sollicitatiegesprek wordt uitgenodigd.

 

3. INTERVIEW MET DE WERVINGSMANAGER

Tijdens deze fase voert de wervingsmanager een sollicitatiegesprek met de geselecteerde kandidaten van het voorselectieproces en selecteert de meest geschikte kandidaat voor de positie.

 

4. AANNAMEPROCES

De geselecteerde kandidaat wordt door het aannameproces begeleid zodat de kandidaat aan alle wettelijke vereisten kan voldoen en naar de bestemming van zijn/haar stage kan reizen. Dit proces wordt voornamelijk gecoördineerd door de organisator, AIESEC, met ondersteuning van de wervingscoördinator.

 

5. START UW STAGE

Dit is het laatste deel van het proces, waarin de geselecteerde kandidaat bij het DHL-kantoor aankomt, een contract ondertekent en aan een geweldige en mogelijk zeer verdienstelijke stage-ervaring begint.


Andrea Giraldo Tabares
Talent Management Expert, DHL Global Forwarding Freight

 

I ben van mening dat AIESEC-ers een perfecte match zijn voor DPDHL Group omdat ze zich gemakkelijk aanpassen aan verschillende omgevingen, proactief werken, innovatief zijn en altijd met nieuwe ideeën komen. Mijn ervaring bij AIESEC is heel belangrijk geweest toen ik in dienst kwam, omdat ik beschikte over de skills voor leiderschap en persoonlijke interactie die ik dagelijks nodig heb in mijn functie in Human Resources.

 

Matt Benfield
After Sales Europe, DHL Global Forwarding

 

Mijn carrière starten als stagiair bij DPDHL Group heeft mij de kans te geven mijn passies te ontdekken in een multiculturele werkomgeving. In een korte tijd heb ik ook kunnen ontdekken hoe mijn carrièrepad eruit gaat zien.


Belangrijke tips en veelgestelde vragen

 • AIESEC is aanwezig in meer dan 120 landen en gebieden en met meer dan 80.000 leden is het de grootste organisatie ter wereld die wordt geleid door jongeren. AIESEC richt zich op het bieden van een platform voor de ontwikkeling van jong leiderschap en biedt jongeren de kans deel te nemen aan internationale stages, leiderschap te ervaren en deel uit te maken van een wereldwijde leeromgeving. De krachtige ervaring gedreven door jongeren is wat AIESEC uniek maakt. AIESEC wordt geleid door jongeren, voor jongeren en geeft alle deelnemers een waardevolle ervaring. Als u nog vragen hebt over AIESEC, gaat u naar de website van AIESEC op aiesec.org.

 • Neem een kijkje op het AIESEC Expa-platform om de juiste DHL-stage voor u te vinden. Solliciteer vervolgens op deze functie via Expa, neem alle vereisten voor deze specifieke functie in overweging, bijv. studentenstatus, functionele en taalvaardigheden.

 • Uw sollicitatie is altijd de sleutel tot een succesvolle carrièreswitch. De sollicitatie, inclusief cv, sollicitatiebrief en referenties, is in eerste instantie het enige wat uw potentiële werkgever van u weet. Uw sollicitatie moet dus zo geschreven zijn dat de lezer een goed beeld krijgt van uw kwalificaties en interesses. Elke sollicitatie is bijzonder en persoonlijk. Er zijn echter drie vereisten waar een sollicitatie in elk geval aan moet voldoen: Overzichtelijk zijn. Een goede structuur hebben en volledig zijn.

  • ‘Overzichtelijk’ betekent dat u uw tekst nauwkeurig moet controleren op tekstuele - en spelfouten!
  • ‘Goede structuur’ betekent dat uw sollicitatiebrief kort en bondig is en de volgende belangrijke informatie biedt: Op welke functie solliciteert u? Waarom bent u geïnteresseerd in deze baan en wat zijn uw verwachtingen? En waarom bent u nou zo geschikt voor deze baan? Uw cv moet in tabelvorm zijn, te beginnen met uw laatste werkgever.
  • ‘Volledig’ betekent dat een sollicitatie een sollicitatiebrief, een cv en belangrijke aanbevelingsbrieven, en overige vereiste informatie zoals studentenstatus of diploma moet bevatten. Geef uw sollicitatie een persoonlijke touch.
 • Een stage duurt minimaal 6 maanden en maximaal 12 maanden. De stageduur kan tussen 6 en 12 maanden liggen, afhankelijk van de behoeften van uw begeleidend manager en het land waar u zich bevindt.

 • De meeste stages vinden plaats in Duitsland, de VS, Latijns-Amerika en Singapore. De DPDHL Group is echter in 220 landen en regio's actief, en daarom kan een stage in een van deze landen worden aangeboden op basis van de behoefte die er is. In Duitsland zijn de hoofdlocaties ons wereldwijde hoofdkantoor in Bonn, plus Frankfurt, Leipzig of Hamburg.

Uw contact met ons

Contact opnemen met ons wervingsteam voor vragen over ons AIESEC-stageprogramma