NUL UITSTOOT IN 2050

Groepsbrede milieubeschermingsprogramma GoGreen definieert een nieuw wereldwijd doel

Duurzaamheid is al lange tijd een van de belangrijkste problemen van onze tijd. Onze bijdrage aan een betere duurzaamheid in de wereld is groene logistiek. Wij denken dat het belangrijk is groot te denken om een duurzamere toekomst te kunnen realiseren. Ons nieuwe klimaatbeschermingsdoel is om alle logistiekgerelateerde uitstoot te verlagen tot nul in 2050.

Om deze visie van een logistiek met nul uitstoot te realiseren, hebben we een aantal ambitieuze tussendoelen vastgelegd in de belangrijkste delen van onze duurzaamheidsstrategie.
 

In 2025 willen we:

  • Onze koolstofefficiëntie met 50% verbeteren in vergelijking met het niveau van 2007.
  • Ons richten op het verbeteren van de levens van mensen daar waar ze leven en werken door schone ophaal- en afleveroplossingen te bieden voor 70% van onze first- en last mile-services, zoals fietsen en elektrische voertuigen.
  • Dat in meer dan 50% van onze verkopen Green Solutions is opgenomen. Op deze manier maken we ook de supply chains van onze klanten groener.
  • 80% van onze werknemers certificeren als GoGreen-specialisten en hen betrokken maken in onze beschermingsactiviteiten voor het milieu en klimaat. Hiertoe behoort het samenwerken met partners om een miljoen bomen per jaar te planten om onze bossen te beschermen.

 

Missie 2050: Geen uitstoot

Nadat we in de afgelopen jaren een aanzienlijk verbetering hebben behaald in onze koolstofefficiëntie, zetten we wederom een hoog doel voor onze industrie: We willen alle transportgerelateerde uitstoot verlagen tot nul in 2050.