ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Παρακολούθηση και Αναζήτηση

 • Μπορείτε να παρακολουθήσετε την Αποστολή σας μέσω μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Η DHL προσφέρει διάφορες ηλεκτρονικές πλατφόρμες για την παρακολούθηση της Αποστολής σας, ανάλογα με το προϊόν και τη χώρα από όπου πραγματοποιείται η Αποστολή. Συνήθως το online κατάστημα σάς στέλνει έναν σύνδεσμο της πλατφόρμας.
  Ανατρέξτε στησελίδα παρακολούθησης για πληροφορίες σχετικά με τις πλατφόρμες παρακολούθησης που παρέχουμε.

 • Ο αριθμός ή το αναγνωριστικό παρακολούθησης είναι ένας συνδυασμός αριθμών και γραμμάτων που προσδιορίζει με μοναδικό τρόπο την Aποστολή σας. Το μήκος του αναγνωριστικού μπορεί να κυμαίνεται από 10 έως 39 χαρακτήρες.

 • Σε γενικές γραμμές, ο αποστολέας ή το online κατάστημα μπορούν να σας παρέχουν τον αριθμό ή το αναγνωριστικό παρακολούθησης. Αν παραγγείλατε ένα προϊόν σε ένα online κατάστημα, το email επιβεβαίωσης ή η ειδοποίηση της Αποστολής περιέχουν συχνά τον αριθμό ή το αναγνωριστικό παρακολούθησης.
  Σε αντίθεση περίπτωση, επικοινωνήστε με τον αποστολέα ή το online κατάστημα.

 • Τα συμβάντα παρακολούθησης θα πρέπει να εμφανίζονται 24-48 ώρες μετά τη λήψη του αριθμού/αναγνωριστικού παρακολούθησης. Ο λόγος για αυτήν τη χρονική καθυστέρηση είναι ότι στις περισσότερες περιπτώσεις το πρώτο συμβάν παρακολούθησης εμφανίζεται μόνο μετά την παράδοση της Αποστολής σε εμάς, δηλ. μόλις η Αποστολή αναχωρήσει από το κέντρο διεκπεραίωσης του online καταστήματός σας.

 • Η Αποστολή σας ενδέχεται να έχει καθυστερήσει. Οι καθυστερήσεις στους χρόνους παράδοσης μπορεί να οφείλονται π.χ. στις καιρικές συνθήκες, στο τελωνείο ή σε συσσωρευμένες εκκρεμότητες. Σε περίπτωση που η Αποστολή σας δεν έχει φτάσει εντός 10 ημερών από την αναμενόμενη ημερομηνία παράδοσης, επικοινωνήστε με τον αποστολέα ή το online κατάστημα. Ο αποστολέας ή το online κατάστημα μπορεί να ξεκινήσει μια έρευνα για απολεσθέντα αντικείμενα.

 • Αν το αναγνωριστικό παρακολούθησης που διαθέτετε δεν λειτουργεί, επικοινωνήστε με τον αποστολέα ή το online κατάστημα. Δεν είναι δυνατή η παρακολούθηση Αποστολών που πραγματοποιούνται με τη χρήση μιας τακτικής ταχυδρομικής υπηρεσίας μεταφοράς δεμάτων.

Παράδοση

 • Ο χρόνος παράδοσης της Αποστολής σας εξαρτάται από το επίπεδο υπηρεσιών που έχετε επιλέξει. Ο χρόνος παράδοσης εμφανίζεται συνήθως στον ιστότοπο του online καταστήματος. Λάβετε υπόψη ότι οι συνήθεις χρόνοι παράδοσης μπορεί να διαφέρουν, ανάλογα με τον τύπο του προϊόντος και τη σχέση προέλευσης/προορισμού, από 2-3 ημέρες για γειτονικές χώρες ή έως και 20 ημέρες για απομακρυσμένες χώρες.

 • Οι καθυστερήσεις στους χρόνους παράδοσης μπορεί να οφείλονται π.χ. στις καιρικές συνθήκες, στο τελωνείο ή σε συσσωρευμένες εκκρεμότητες. Σε περίπτωση που η Αποστολή σας δεν έχει φτάσει εντός 10 ημερών από την αναμενόμενη ημερομηνία παράδοσης, επικοινωνήστε με τον αποστολέα ή το online κατάστημα για να ξεκινήσετε μια έρευνα με την DHL για απολεσθέντα αντικείμενα.

 • Αν δεν έχετε παραλάβει την Αποστολή σας, επικοινωνήστε με τον αποστολέα ή το online κατάστημα. Αν δεν μπορούν να σας παρέχουν την ενημερωμένη κατάσταση της Αποστολής σας, επικοινωνήστε με την Εξυπηρέτηση Πελατών της περιοχής σας. Τα στοιχεία επικοινωνίας μας είναι διαθέσιμα εδώΤα στοιχεία επικοινωνίας μας είναι διαθέσιμα.

 • Η αλλαγή της διεύθυνσης δεν είναι δυνατή μετά την αναχώρηση της Αποστολής.

 • Η αλλαγή της ημέρας ή της ώρας παράδοσης δεν είναι δυνατή μετά την αναχώρηση της Αποστολής.

 • Οι Αποστολές πρέπει να εκτελωνίζονται. Οι χρόνοι διεκπεραίωσης για τον εκτελωνισμό διαφέρουν ανάλογα με τη χώρα και δεν είναι δυνατή η παρέμβαση της DHL. Σε ορισμένες χώρες, ενδέχεται να οφείλονται δασμοί και φόροι. Η Αποστολή σας ενδέχεται να κρατείται στο τελωνείο επειδή απαιτούνται περισσότερες πληροφορίες. Σε αυτήν την περίπτωση, θα επικοινωνήσουν μαζί σας.

 • Οι φόροι και οι δασμοί είναι φόροι κατανάλωσης. Οι τελωνειακοί δασμοί επιβάλλονται σε ορισμένα αγαθά που αγοράζονται στο εξωτερικό. Οι φόροι προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ) εισπράττονται συνήθως στη χώρα όπου καταναλώνονται τα αγορασθέντα αγαθά. Οι δασμοί και οι φόροι διαφέρουν ανά χώρα. Ανάλογα με τη χώρα, οι δασμοί και οι φόροι διακανονίζονται με το ταχυδρομείο ή το τελωνείο. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις τελωνειακές διαδικασίες στον ιστότοπο της τελωνειακής αρχής της περιοχής σας.

Παράπονα

 • Αν η Αποστολή σας παραδίδεται με την τοπική ταχυδρομική υπηρεσία, θα πρέπει να μεταβείτε στο ταχυδρομικό γραφείο της περιοχής σας εντός 7 ημερών για να υποβάλετε μια αναφορά των ζημιών.
  Στείλτε την αναφορά των ζημιών στον αποστολέα σας ή το online κατάστημα. Στη συνέχεια, ο αποστολέας ή το online κατάστημα θα υποβάλουν αξίωση για το κατεστραμμένο ή χαμένο δέμα στην DHL.
  Λάβετε υπόψη ότι μόνο ο αποστολέας μπορεί να υποβάλει αξίωση, καθώς εκείνος είναι ο συμβαλλόμενος συνεργάτης της DHL.

 • Αν η Αποστολή σας δεν έχει παραδοθεί, επικοινωνήστε με τον αποστολέα σας ή το online κατάστημα.
  Ο αποστολέας μπορεί να υποβάλει αξίωση για το χαμένο δέμα στην DHL.
  Λάβετε υπόψη ότι μόνο ο αποστολέας μπορεί να υποβάλει αξίωση, καθώς εκείνος είναι ο συμβαλλόμενος συνεργάτης της DHL.