#KisvállalatiTanácsadás

Ősz: az értékesítési szezon kezdete és hogyan készüljünk fel rá

Anna Thompson
Anna Thompson
Discover tartalomgyártó csapat
Olvasási idő: 5 perc
Megosztás
facebook sharing button
twitter sharing button
linkedin sharing button
Smart Share Buttons Icon Megosztás
graphic of DHL logistics activities

Közeleg a főszezon, készen állsz rá? Az e-kereskedelmi márkák általában november és december között számíthatnak éves értékesítésük jelentős részére. Ez a lehetőség, hogy tőkét kovácsolj, de ez egy kihívásokkal teli időszak is. Az értékesítési és marketingkampányok pontos végrehajtásától kezdve az ellátási lánccal kapcsolatos kérdések kezeléséig, a készletkezelésig és az időben történő teljesítésig száz dologra kell gondolni.

Ezért ebben az évben az a célunk, hogy segítsünk egy kicsit levezetni a szezont egy sor Discover cikkel, forgatókönyvvel és útmutatóval, amelyek segítenek a legtöbbet kihozni az időszakból, és betartani az ügyfelek ígéreteit a következő néhány hónapban.

Először nézzük meg a legfontosabb ünnepi dátumokat, amelyeket ki kell kiemelni az e-kereskedelmi naptárban.

man holding brown packages

Szeptember közepe - december 25.: ünnepi szezon

Az ünnepi szezon, amelyet a legtöbb keresztény országban ünnepelnek, november elején kezdődik (sok üzlet szeptember közepétől tölti fel a polcokat készletekkel), és december 25-e körül tetőzik (bár számos kelet-európai és afrikai nemzet január elején ünnepli a karácsony napját). A yuletide időszak egy világi ünnep, amelyet a világ több mint 160 országában ünnepelnek, és lehetőséget kínál a határokon átnyúló piacok elérésére Örményországtól Új-Zélandig.

woman dancing in a living room

November 11.: Szinglik napja

A szinglik napja először Kínában jelent meg az 1990-es években, és ma már az egész világon megjelölik. Minden évben november 11-re esik vagy 11/11-re, ha számszerűen írják - innen származik a szinglik napja. Népszerűsége – és értékesítési potenciálja – egyre nő. Az Egyesült Királyságban például a szinglik napján az eladások 2021-ben elérték az 1.72 milliárd fontot1. Nyilvánvaló, hogy az esemény még mindig Kínában a legnépszerűbb - ahol tavaly 828 millió mobil ügyfél csatlakozott a bevásárló karneválhoz2. De a mai világban a szingliség ünneplése – és ennek megfelelő bánásmód – az idők jele, a globális visszaesés ellenére.

Black Friday sign

November 25.: Black Friday – November 28.: Cyber Monday

Az Egyesült Államokban indult vásárlási esemény globális jelenséggé vált. Idén a Black Friday november 25-re esik, amelyet gyorsan követ a Cyber Monday 28-án. Eredetileg a fekete péntek nagy költekezése annak eredménye volt, hogy az amerikai vásárlók kihasználták a hálaadás utáni extra napi vakáció lehetőségét, hogy elérjék az üzleteket. Aztán 2005-ben az online vásárlói közösség meglátta a lehetőséget, hogy bekapcsolódjon – és elindult a Cyber Monday. Ma a Black Friday-től a Cyber Monday-ig tartó hétvége lehetőséget kínál minden méretű online kiskereskedő számára - és minden helyszínen -, hogy néhány jól célzott kedvezménnyel készpénzre váltson.

Thank you sign

November 26., USA / December 3., Egyesült Királyság: Small Business Saturday

A Black Friday sikerét követően – különösen a globális nagyvállalatok számára – a Small Business Saturday egyre népszerűbb az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban. Ez általában egy olyan nap, amikor az ügyfelek pártfogolják a közösségükben működő helyi kisvállalkozásokat - esélyt adva számukra, hogy egy hétvégén versenyezzenek a "nagy játékosokkal". A kkv-k online kiskereskedői számára ez tökéletes lehetőség arra, hogy bemutassák helyi gyökereiket, és növeljék az értékesítést ott, ahol a hitelesség, a fenntarthatóság és a közösségi szellem még mindig számít.

December 17.: Super/Panic Saturday

Azért hívják így, mert ez a szenteste előtti utolsó szombat – és amikor az utolsó pillanatban vásárlók hirtelen rájönnek, hogy nem halogathatják tovább a nagy napra való gondolkodást. A hozzáértő vásárlók a pánikszombatig is visszatartják magukat, hogy az ajánlatok reményében vásároljanak, így egy jól időzített e-mail a márkától egy speciális kedvezménykóddal az üzlet felé tereli őket. A hátránya a rendelkezésre álló rövidszállítási időszak. Azok a webhelyek, amelyek ünnepek előtti kiszállítást kínálhatnak a szuperszombati vásárlásokon, erős helyzetben vannak.

A 2022-ES FŐSZEZON KIHÍVÁSAI – ÉS HOGYAN ALKALMAZKODJON VÁLLALKOZÁSA

Míg a főszezon hagyományosan jövedelmező időszak az e-kereskedelmi vállalkozások számára, most minden eddiginél több kihívást is figyelembe kell venni. Lehet, hogy a Covid lecsengőben van, de a globális kereskedelmet megrázza a nukleáris háború veszélye, a rekordinfláció és az ebből következő, a fogyasztók költségvetésére gyakorolt hatás.

Tehát melyek azok a legfontosabb dolgok, amelyeket vállalkozásodnak figyelembe kell venni a főszezoni kampány megtervezésekor?

A főszezon korábbi kezdete

A globális energiaválság és az emelkedő infláció nem meglepő módon hatással van a fogyasztók költségvetésére. Valójában a vásárlók 89% -a arra számít, hogy az infláció idén hatással lesz szezonális vásárlásaira3, és körülbelül 30% -uk korábban kezdi meg a vásárlást az emelkedő árakkal kapcsolatos aggodalmak miatt4 - ami azt jelenti , hogy most van itt az ideje, hogy felkészítsd vállalkozásodat és megtervezd értékesítési stratégiádat.

Ár a hűség felett

Ahogy a fogyasztók érzik a szorítást, uralkodni fognak a kiadásaikban: 51% tervezi, hogy kevesebb ünnepi ajándékot vásárol idén5. A vásárlók több időt töltenek a termékek kutatásával olyan platformokon, mint az Amazon és a Google Shopping, hogy összehasonlítsák az árakat és megtalálják a legjobb ajánlatokat.  Ha még nem értékesítesz online piactéren keresztül , akkor most jó alkalom lehet a kezdésre!

Ezenkívül a fogyasztók túlérzékenyek lesznek a szállítási költségekre és a szállítási díjakra - ami azt jelenti, hogy a márkáknak továbbra is minimalizálniuk kell ezeket az ügyfelek számára.   

Növekvő gyártási költségek

Az infláció növeli a nyersanyagok árát egy olyan időszakban, amikor a kiskereskedőknek a lehető legalacsonyabb szinten kell tartaniuk az áruk árát a költségvetés-tudatos vásárlók számára. A márkáknak stratégiailag mérlegelniük kell, hogy hol lehet csökkenteni az árakat anélkül, hogy túlságosan befolyásolnák haszonkulcsukat.

Kiszámíthatatlan kereslet

Mivel az előrejelzések szerint a termékek iránti fogyasztói kereslet csökkenni fog az ünnepi szezonban, az online márkáknak szorosan figyelniük kell készleteiket, különben kockáztatják, hogy az új évben többletet kapnak. Az olyan támogató technológiák, mint a mesterséges intelligencián alapuló kereslet-előrejelzés, lehetővé teszik a kiskereskedők számára, hogy gyorsan tervezzenek és alkalmazkodjanak a változásokhoz a viharos globális körülmények közepette.

Munkaügyi zavargások

Az infláció és a megélhetési költségek emelkedése szervezett fellépést vált ki a globális ellátási láncok kulcsfontosságú munkavállalói körében. Az online vállalkozásoknak soha nem volt ekkora szükségük agilis ellátási láncok működtetésére és a beszállítókkal való szoros kommunikáció fenntartására.

Piaci különbségek

Az e-kereskedelem egyre könnyebbé tette a fogyasztók számára a határokon átnyúló eladóktól történő vásárlást, jövedelmező növekedési lehetőségeket kínálva az online kiskereskedők számára. Fontos azonban emlékezni arra, hogy minden piacot fel kell kutatni, és ennek megfelelően kell módosítani értékesítési és marketing stratégiáit. Például a Criteo6 kutatása szerint az Egyesült Államokban, Európa nagy részén és Brazíliában a csúcsszezon felvásárlási lehetőségei november elején és a fekete pénteken a legmagasabbak, és akkoriban a legmagasabb az új vásárlók aránya.

A sebesség még mindig király

Az emelkedő gázárak hatással vannak az online vállalkozások utolsó mérföldes szállítási költségeire. Ennek ellenére az ingyenes szállítás továbbra is a legfontosabb ösztönző a vásárlók számára - 66% -uk elvárja ezt minden online megrendelésnél, és elhagyja kosarát, ha nem áll rendelkezésre7. Egy olyan vezető logisztikai szolgáltatóval való partnerség, mint a DHL, azt jelenti, hogy továbbra is a legversenyképesebb szállítási árakat kínálhatja ügyfeleinek - még nemzetközi szállítás esetén is. Ne felejtsd el naprakészen tartani ügyfeleidet a webhelyeden a szállítási határidőkről szóló gyakori üzenetekkel, hogy megbizonyosodj arról, hogy megrendeléseiket időben befejezik a karácsony előtti kézbesítéshez. Nem fogják lenyűgözni őket, ha a nagy nap után megérkezik az ünnepi ajándék annak a különleges valakinek!

A főszezon lehetőségeket kínál azoknak az üzleti vállalkozásoknak, amelyek világszerte új piacokra szeretnének becsatornázni – és még mindig van idő beszélni a DHL szakértőivel, hogy segítsenek megtalálni a következő export-édes pontot. A legfontosabb, hogy ne felejts el visszatérni a Discover oldalra a következő hetekben, hogy megtekinthesd a főszezoni események útmutatóit. Ezek jelenthetik a különbséget a boldog nyaralás – vagy a nagyon sikeres és virágzó nyaralás között!

1 - Statista, közzétéve 2021. november

2 - Statista, közzétéve 2021. december

3 - Számláló, 2022

4 - Karácsonyi kiadási trendek 2022, eBay

5 - Salesforce, Július 2022

6 - Criteo, 2022. szeptember

7 - Shopify, Szeptember 2021