#KisvállalatiTanácsadás

Ünnepi szállítási tippek

Vivien Christel Vella
Vivien Christel Vella
Vivien nemzetközi marketing szakértő, aki tanácsot ad az ügyfeleknek az új piacok elérésének legjobb módjáról.
Olvasási idő: 5 perc
Megosztás
facebook sharing button
twitter sharing button
linkedin sharing button
Smart Share Buttons Icon Megosztás
man and woman window shopping

Mikor túl korai elkezdeni felkészíteni e-kereskedelmi vállalkozásod a karácsonyi rohanásra? Az igazság az, hogy nincs olyan, hogy túl korai, amikor az év legforgalmasabb időszakáról van szó - végül is minden lehetőséget készpénzre akarsz váltani. Kövesse ezeket a tippeket és bevált gyakorlatokat, hogy vállalkozásodnak idén nagyon vidám értékesítési időszaka legyen. 

Tippek a karácsonyi szállításra való időben történő felkészüléshez

Ismerd meg a karácsonyi szállítási határidőt

Beszélj futárpartnereddel a karácsonyi kézbesítés utolsó napjáról. Ha elmulasztod a határidőt rendkívül csalódott – és dühös – ügyfelek lesznek. Győződj meg arról, hogy a garantált karácsonyi szállítás kézbesítési határideje egyértelmű a webhelyeden is, hogy az ügyfelek időben leadják megrendeléseiket. 

Csiszold webhelyed

Ha már az e-kereskedelmi webhelyedről beszélünk, a forgalmas időszakhoz vezető út tökéletes alkalom arra, hogy ellenőrizd, hogy minden rendben van-e. Gyorsan betöltődik? Gyors és intuitív a navigáció? Mobilra van optimalizálva ? Tekintsd meg az e-kereskedelem 22 aranyszabályát, hogy ügyfeleid a lehető legjobb élményben részesüljenek. Ne feledd, hogy a boldog böngészés nagyobb vásárláshoz vezet! 

Hozz létre egy kis pezsgést a közösségi médiában!

Karácsonyi értékesítési kampányt folytatsz? Nagyszerű – most már csak tudatnod kell mindenkivel! A fogyasztók 22% -a szívesebben fedez fel új termékeket a közösségi médián keresztül (szemben a Google-en1 történő kereséssel), ezért gondoskodnod kell arról, hogy közösségi oldalaid tele legyenek ajándékötletekkel. Akár egy kis élő közvetítéssel is játszhatsz - ez egy nagyszerű módja annak, hogy részletesebben bemutasd termékeidet.

December közepén még mindig rengeteg idő van arra, hogy néhány last minute vásárlót elcsípjen - valójában ez a tökéletes alkalom arra,  hogy e-mail előfizetőinek különleges kedvezménykódot küldjön. 

presents in a warehouse

Szállítás: gondolkodj gyorsan és ingyen

A fogyasztók szeretik az ingyenes szállítást. Valójában 10-ből 9 azt mondta, hogy ez a vezető ösztönző az online vásárlásra2. Eleinte drága költségnek tűnhet vállalkozásod számára, de mivel az ingyenes szállítással járó online megrendelések átlagosan körülbelül 30% -kal magasabbak a3. értékben, megtérülő befektetés lesz . 

Varázslatos kicsomagolás

Oka van annak, hogy az "unboxing" videók nagy sikert aratnak a YouTube-on. Az online vásárlók egyre inkább az élmény nagy részének tekintik vásárlásaik csomagolását. A karácsony tökéletes alkalom arra, hogy mindent megtegyél és valóban lenyűgözd ügyfeleidet: fektess be termékeid gyönyörű ünnepi csomagolásába, kínálj ajándékcsomagolást a pénztárnál és mellékelj köszönőlevelet a megrendelésekhez. Ezeket a személyes érintéseket az ügyfelek értékelni fogják és növelik annak valószínűségét, hogy közzéteszik a márkádat a közösségi médiában. Bónuszpontok a zöld megőrzésért – tekintsd meg útmutatónkat a fenntartható csomagolásról. 

Fontold meg az ingyenes visszaküldést és cserét

Az online fogyasztók 67% -a ellenőrzi a márka visszaküldési politikáját , mielőtt elkötelezné magát a 4 vásárlás mellett, így az "ingyenes visszaküldés az ünnepekre" ajánlat segíthet az ügyfelek megnyerésében. Ezenkívül a kutatások azt mutatják, hogy az ingyenes online visszaküldés magasabb átlagos kosárköltést ösztönöz a vásárlók körében5

Ne felejtsd el az utolsó mérföldet!

 Sikeres volt a karácsonyi kampányod, áthelyezted az összes készleted és gyönyörűen csomagoltad be a megrendeléseket - most már csak időben és egy darabban kell eljuttatni őket ügyfeleid ajtajához. Ehhez pedig nincs jobb logisztikai partner,  mint a DHL. E-kereskedelmi szakértőként segíthetünk  a szállítási roham kezelésében és a legfontosabb ügyfélígéretek betartásában.

family round a Christmas tree

Karácsonyi vásárlási trendek

Az idei ünnepi vásárlási szokások ismerete segít megtervezni marketingstratégiádat. A fogyasztók költségvetése továbbra is szűkös, az "ünnepi ünneplők" 22% -a szerint az inflációs aggodalmak "jelentős" hatással lesznek az idei kiadásaikra6. Kedvezményeket keresnek, ezért készülj fel arra, hogy olyan ajánlatokat kínálj, amelyek vásárlásra ösztönzik őket.

Ne feledd azonban, hogy ez az érték nem csak a termékek árát jelenti. Az Outbrain7 globális felmérésében a "szállítási költséget" tekintették a legfontosabb tényezőnek az online vásárló felnőttek számára. Az ingyenes szállítás felajánlása az ünnepi szezonban kissé előre költséges lehet vállalkozásának, de érdemes befektetés lehet az általa generált extra értékesítésért.   

Az infláció arra is hatással lesz, hogy a fogyasztók mikor kezdik meg az ünnepi vásárlást. Tavaly a Google felmérése8 kimutatta, hogy "október közepéig az ünnepi vásárlók világszerte átlagosan az ünnepi vásárlásaik 21% -át fejezték be". Mivel az infláció folytatódik, számíts arra, hogy ez a tendencia idén megismétlődik – ezért az ünnepi kampánynak hamarosan készen kell állnia a bevezetésre.

woman typing on a laptop

Készlet- és ellátásilánc-menedzsment karácsonyi szállításhoz

Vállalkozásod számára nagy logisztikai kihívást jelent a szezonális készlet kezelése. Valószínűleg hónapokkal ezelőtt adtad le karácsonyi megrendeléseidet a beszállítóknál. Mivel azonban a globális ellátási láncok most ilyen temperamentumosak, fontos, hogy rendszeres kommunikációt folytass beszállítóiddal, hogy gyorsan reagálhass a késésekre és minimalizálhasd a végfelhasználókra gyakorolt hatást.

2021-ben a McKinsey9 tanulmánya szerint az AI 35%-kal segítette a vállalkozásokat készleteik javításában. Példa erre a készletgazdálkodási szoftver, amely prediktív elemzést használ, hogy segítse a vállalkozásokat a kereslet megugrásának jobb előrejelzésében, és szükség esetén automatikusan rendeljen új anyagokat beszállítóiktól - értékes rendszer a forgalmas csúcsszezonban.

A logisztika kiszervezése egy harmadik fél logisztikai (3PL) szolgáltatóhoz, például a DHL Express-hez, egy másik megfontolandó lépés, amely segít vállalkozásodnak kielégíteni a keresletet. A 3PL szolgáltató kezelheti helyetted a beszerzést, a raktározást, az áruszállítást és a megrendelések teljesítését, a vámügynöki tevékenység mellett, ha nemzetközi szállítást végzel.

Az ügyfélszolgálat bevált gyakorlatai az ünnepi időszakban

Az ügyfélszolgálatnak kiemelt prioritásnak kell lennie vállalkozásod számára - elvégre a csúcsszezon új vásárlókat hozhat az online ajtókon keresztül, és biztosítani szeretnéd, hogy visszatérő ügyfelekké váljanak.

Az e-kereskedelmi vállalkozások számára a chatbotok és az AI-vezérelt ügyfélszolgálat szerepe új és izgalmas módon fejlődik. A chatbotok most már mélyebb, pontosabb szinten képesek megérteni az ügyfelek szándékát. Ezután javasolhatnak vagy felülértékesíthetnek olyan termékeket, amelyeket az ügyfél nagyobb valószínűséggel vásárol meg.

Az AI arra is használható, hogy személyre szabott terméklistákat nyújtson az ügyfeleknek korábbi vásárlási előzményeik alapján. A személyre szabás nagy dolog az ügyfelek számára, ezért végezz kutatást, hogy megtudd, hogyan segíthet az AI.

A DHL Express partnerkóddal szakértői logisztikai támogatást kapsz a főszezonban – így az értékesítésre koncentrálhatsz.