#KisvállalatiTanácsadás

Válts zöldre: fenntartható termékek a csúcsszezonban

Anna Thompson
Anna Thompson
Discover tartalomgyártó csapat
Olvasási idő: 3 perc
Megosztás
facebook sharing button
twitter sharing button
linkedin sharing button
Smart Share Buttons Icon Megosztás
graphic of DHL logistics activities

A fenntarthatóság kulcsfontosságú téma lesz ebben a főszezonban. De milyen termékekkel töltik meg a fogyasztók online kosarukat a következő hetekben? Olvasd el forró tippjeinket.

Talán hallottad már a híreket: a fenntarthatóság számít ebben a főszezonban. Ha nem, egy gyors összefoglaló: A vásárlók 83% -a környezetbarát márkákat és termékeket kíván keresni az1 ünnepi szezonban. Ezenkívül 27% hajlandó többet fizetni a jobb fenntarthatósági tanúsítvánnyal rendelkező termékekért2.

Ha e-kereskedelmi vállalkozást működtetsz, bölcs dolog lenne hozzáadni néhány földbarát terméket a készletéhez - soha nem késő zöldre váltani! Nézzük meg pontosan, hogy az előrejelzések szerint mely termékek lesznek a legnépszerűbbek karácsony előtt.

"Azt is mondhatnánk, hogy ha nem váltasz zöldre, akkor pirosra váltasz – szóval ragadd meg a lehetőséget, hogy fenntartható üzletet építs." - A kereskedelem jövője, Shopify 20223

snow globe and woman sitting in a wreath

Karácsonyi dekoráció

Ebben az évben számíts arra, hogy a dekorációk olyan zöldek lesznek, mint a fa. Meríts ihletet az ikonikus brit Selfridges márkából – a kiskereskedő Project Earth szerkesztése újrahasznosított anyagokból készült hógömböket és jótékonysági boltokból származó, korábban kedvelt dekorációkból készült koszorúkat tartalmaz.

plants in vases

Természet beltérben

Az Etsy online kézműves piactér természeti témájú termékeket tippel, amelyek keresettek lehetnek az ünnepi szezonban, mivel a vásárlók rusztikus vonásokkal hozzák be a természetet. Gondolj a szárított virágokra, a botanikai részletekre és az ágakra.

tote bag and bamboo sticks

Kézzel készített tárgyak

Az Etsy-n is 24% -kal nőtt a "kit DIY" kifejezést tartalmazó keresések száma, mivel a ravasz vásárlók arra törekszenek, hogy szeretteiknek valami értelmeset ajándékozzanak. Néhány példa a gyertyakészítő és fafaragó készletek.

toothpaste on a toothbrush

Tiszta szépség

Szépségápolási termékeket árulsz? Az Amazon legjobb fenntartható szépségápolási termékeinek listáján szerepelnek a "vegán", "organikus" és "természetes" kulcsszavak - ez a legjobb tipp, ha azt szeretnéd, hogy az öko-törzs is észrevegyen.

shirt, shoes and watch

Lassú divat

A gyorsan változó divatipart gyakran tekintik a fenntarthatóság egyik rosszfiújának. Shopify szerint 6, ebben a csúcsszezonban a környezetbarát fogyasztók inkább az innovatív alternatívák felé hajlanak, mint például a Dick Moby divatmárka újrahasznosított műanyagból készült napszemüvegei és a Rice Love visszanyert rizszsákokból készült kiegészítői.

pet grooming products

Kisállat szerelem

Négylábú barátainkat is el kell kényeztetni! A kedvtelésből tartott állatok tulajdonosait egyre inkább befolyásolják a fenntarthatósági tényezők vásárláskor: az Egyesült Államokban az "etikus" kisállat-termékek értékesítése 48%-kal nőtt az elmúlt két évben7. A kényeztetett négylábúak idén karácsonykor számíthatnak arra, hogy újrahasznosított műanyag palackokból és biológiailag lebomló nyakörvekből készült kisállatágyakat csomagolnak ki.

wooden plank with a mask and gloves

Alapvető zöld alapanyagok

A megélhetési költségek válsága közepette az egyesült királyságbeli fogyasztók több mint fele (58%) nyilatkozott úgy, hogy csökkentette a nem alapvető cikkekre fordított kiadásait8 – ez a tendencia világszerte meg fog ismétlődni. Az olyan fenntartható alapanyagok, mint a samponrudak, a bambusz fogkefék és a pálmaolajmentes szappanok szép harisnyatöltők lesznek.

cucumber and stacked stones

Öngondoskodás

Ellentmondásnak tűnhet, de a kutatások azt mutatják, hogy egyes fogyasztók gazdasági visszaesés idején több pénzt költenek "kis luxuscikkekre"9, hogy felvidítsák magukat. A környezettudatos vásárlók szójaviasz gyertyákkal és természetes olajokból készült parfümökkel csillapíthatják aggodalmaikat.

Reméljük, hogy ez a lista inspirációt adott a termékkínálatodhoz ebben a főszezonban. Még egy utolsó tipp – ne felejtsd el fenntarthatóvá tenni a csomagolásodat is! Íme néhány tipp a kezdéshez.

1 - Salesforce, Július 2022 

2 - Karácsonyi kiadási trendek 2022, eBay

3 - A kereskedelem jövője, Shopify, 2022

4 - Selfridges

5 - Etsy Seller Handbook, Július 2022

6 - Shopify, Július 2022

7 - Nielsen IQ, 2022. május

8 - IT ellátási lánc, 2022. szeptember

9 - The Guardian, 2022. október