Navigacija i sadržaj
Vi ste u  Bosna i Hercegovina
ili Odaberite drugu državu

POVIJEST INOVACIJA.

Oduvijek revolucioniramo, oblikujemo i pojednostavljujemo svijet logistike. Od izumljivanja ekspresnog međunarodnog zračnog prijevoza do preuzimanja globalno vodećeg mjesta na području logistike; razmišljamo, izrađujemo i predvodimo na način kojim neprestano ispitujemo granice mogućega. Sad se okrećemo krajnjoj granici: isporuke na mjesec.

Ogroman skok u povijesti logistike

1969. godine Neil Armstrong postao je prvi čovjek koji je zakoračio na mjesečevu površinu, a iste te godine tvrtka DHL počela je revolucionirati svijet logistike. Sad ponovo otvaramo nove horizonte: u saradnji s tvrtkom za istraživanje svemirske tehnologije, Astrobotic, isporuke na mjesec dovodimo u sferu stvarnosti.

 

 

Strategija 2025

DHL grupa je napravila veliki pomak kroz Strategiju 2020 Sa „Strategijom 2025 - Pružanje Izvrsnosti u Digitalnom Svijetu“ tvrtka postavlja temelje za nastavak uspješne putanje rasta i nakon 2020. godine.

 

 

Revolucionarna ideja: DHL je stvorio djelatnost ekspresnog međunarodnog zračnog prijevoza

Svega nekoliko mjeseci nakon što je Neil Armstrong zakoračio na mjesec 1969, Adrian Dalsey, Larry Hillblom i Robert Lynn osnovali su DHL – prvu tvrtku za međunarodnu isporuku od vrata do vrata. Njihova jednostavna, a opet revolucionarna ideja, sastojala se u slanju popratne dokumentacije zrakoplovima, tako da bi na carinu stigla prije samog tereta. Time su prijevoznicima štedjeli dane, čak i sedmice– DHL je tako izumio djelatnost ekspresnog međunarodnog zračnog prijevoza.

Najveća svjetska tvrtka za pružanje logističkih usluga.

Ubrzo nakon osnivanja, tvrtka DHL počela je strelovito rasti. Danas je DHL najveća svjetska tvrtka za pružanje logističkih usluga s više od 600 000 zaposlenih i uredima u preko 220 država i teritorija.

1969.:

Osnovana je tvrtka DHL

1971.:

DHL se širi na Daleki istok

1977.:

DHL više ne isporučuje samo dokumente

1986.:

Prva tvrtka Express koja radi na području Kine

1998.:

Deutsche Post AG ulazi u dioničarsku strukturu tvrtke DHL

2002.:

Deutsche Post preuzima DHL

2008.:

Leipzig u Njemačkoj postaje DHL-ovo sjedište za zračni prijevoz

2019

DHL-ova 50. godišnjica

2021

Ubrzani put do dekarbonizacije