Navigacija i sadržaj
Vi ste u  Bosna i Hercegovina
ili Odaberite drugu državu

PRATI & PRONAĐI

Unesite svoje brojeve za praćenje


Najčešća pitanja

o praćenju

 • Broj ili ID za praćenje kombinacija je brojeva i možda slova kojom se na jedinstveni način identificira vaša pošiljka u praćenju domaćeg ili međunarodnog prijevoza.  

  Broj ili ID za praćenje obično možete dobiti od pošiljatelja ili online trgovine. Ako ste proizvod naručili u online trgovini, broj ili ID za praćenje obično je naveden u potvrdi koju ste primili e-poštom ili obavijesti o praćenju pošiljke.
  U suprotnom se obratite svom pošiljatelju ili online trgovini.

  Želite li pregledati primjere brojeva za praćenje koji se upotrebljavaju za DHL pošiljke, kliknite ovdje

 • Praćenje se obično prikazuje 24-48 sati nakon što primite ID. Praćenje će se generalno prikazati kad pošiljka dođe do naše podružnice.

 • Provjerite jeste li unijeli tačan broj u tačnom formatu (objašnjenja i primjere brojeva za praćenje u domaćem i međunarodnom prijevozu možete pronaći dalje na ovoj internetskoj stranici). Ako vaš ID za praćenje ne radi, obratite se pošiljatelju ili online trgovini.

 • Ako nemate broj za praćenje, preporučujemo vam da se obratite pošiljatelju. Međutim, ako imate druge referentne brojeve pošiljke, možda ćete ih moći upotrijebiti u sistemima za praćenje pošiljki one poslovne jedinice koja rukuje vašom pošiljkom (na primjer: DHL Express ili DHL Freight).

Najčešća pitanja

o praćenju

 • Vrijeme isporuke može se produžiti zbog faktora kao što su loši vremenski uslovi, carina ili zaostale narudžbe. Status o praćenju pošiljke može ostati nepromijenjen i ako se radi o prekomorskim pošiljkama čiji prijevoz dugo traje. Ne upotrebljavamo GPS praćenje, što znači da između događaja praćenja na odlaznom gatewayu i sljedećeg događaja na ulaznom gatewayu može proći nekoliko dana.

  Ako vaša pošiljka nije pristigla u roku od 10 dana od očekivanog vremena isporuke, obratite se pošiljatelju ili online trgovini. Pošiljatelj ili online trgovina mogu pokrenuti postupak istrage za izgubljene predmete.

 • Kad obradimo vaš paket, isporuka ovisi o usluzi koju je odabrao pošiljatelj paketa. Isporuka obično ne traje duže od 2-3 dana.

 • Ponekad se isti broj za praćenje upotrebljava za nekoliko pošiljki. U tom slučaju prikazuje se prvih deset rezultata. Upotrijebite ID koleta / broj kontejnera ako je on dostupan, ili nas kontaktirajte.