Navigacija i sadržaj
Vi ste u  Bosna i Hercegovina
ili Odaberite drugu državu

Najčešća pitanja

o Prati & Pronađi

  • Broj ili ID za praćenje kombinacija je brojeva i možda slova kojom se na jedinstveni način identificira vaša pošiljka u praćenju domaćeg ili međunarodnog prijevoza.  

    Broj ili ID za praćenje obično možete dobiti od pošiljatelja ili online trgovine. Ako ste proizvod naručili u online trgovini, broj ili ID za praćenje obično je naveden u potvrdi koju ste primili e-poštom ili obavijesti o praćenju pošiljke.
    U suprotnom se obratite svom pošiljatelju ili online trgovini.

    Želite li pregledati primjere brojeva za praćenje koji se upotrebljavaju za DHL pošiljke, kliknite ovdje

  • Praćenje se obično prikazuje 24-48 sati nakon što primite ID. Praćenje će se generalno prikazati kad pošiljka dođe do naše podružnice.

  • Provjerite jeste li unijeli tačan broj u tačnom formatu (objašnjenja i primjere brojeva za praćenje u domaćem i međunarodnom prijevozu možete pronaći dalje na ovoj internetskoj stranici). Ako vaš ID za praćenje ne radi, obratite se pošiljatelju ili online trgovini.

  • Ako nemate broj za praćenje, preporučujemo vam da se obratite pošiljatelju. Međutim, ako imate druge referentne brojeve pošiljke, možda ćete ih moći upotrijebiti u sistemima za praćenje pošiljki one poslovne jedinice koja rukuje vašom pošiljkom (na primjer: DHL Express ili DHL Freight).