Navigatie en inhoud
U bent in  België
of Selecteer een ander land

FRAUDEBEWUSTZIJN

Frauduleus gebruik van het DHL-merk

Er zijn gevallen van oplichting bekend waarbij mensen die via internet aankopen wilden doen e-mailberichten en afbeeldingen ontvingen die op het eerste gezicht afkomstig leken te zijn van DHL, maar waarin de naam DHL onrechtmatig werd gebruikt.

In de meeste gevallen gaat het hierbij om de verkoop van consumentengoederen via het internet, waarbij voorafgaand aan de levering van de goederen om betaling wordt gevraagd.

Het is belangrijk om te weten dat DHL nooit op deze manier om een betaling vraagt. DHL vraagt alleen om een betaling voor officiële DHL-gerelateerde verzendkosten.

Deze veiligheidsmededeling heeft geen invloed op de verplichting van een geadresseerde om te betalen voor verzending, douane, btw of soortgelijke kosten, wanneer deze betaalbaar zijn op het moment van levering.

DHL aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor eventuele kosten die ten onrechte zijn gemaakt of betalingen die ten onrechte zijn verricht als gevolg van frauduleuze activiteiten.

 

Websites

Als u twijfelt over de integriteit van een website die gebruikmaakt van het DHL-merk, ga dan altijd via onze internationale website naar DHL-websites.

Ga naar de internationale website van DHL

 

DHL Fraudebewustzijn Richtlijnen

Bedankt voor uw deelname aan onze inspanningen om online fraude te bestrijden. DHL doet er alles aan om onze klanten tegen fraude te beschermen. Als u vermoedt dat u frauduleuze e-mails of sms heeft ontvangen of een website of social media-account heeft gevonden die probeert zich voor te doen als DHL, vragen we u om ons dit zo spoedig mogelijk te laten weten, zodat we snel maatregelen kunnen nemen om de fraude te stoppen.

Meld alstublieft alle verdachte activiteiten aan onze speciale anti-misbruik mailbox volgens onderstaande instructies phishing-dpdhl@dhl.com

We onderzoeken elke melding van vermoedelijke fraude grondig, maar zullen over het algemeen niet reageren op persoonlijke vragen. Als u vragen heeft over de status van een zending of een factuur, kunt u deze richten aan onze klantenservice.

 • Hieronder staan ​​enkele indicatoren die u kunnen helpen beoordelen of de ontvangen e-mail frauduleus is.

  • Officiële DHL-communicatie wordt altijd verzonden vanaf @ dhl.com, @ dpdhl.com, @dhl-news.com, @ dhl.de, @ dhl.fr of een ander landdomein na @dhl.

   Opmerking! Wees op uw hoede voor vervalste phishing e-mails die worden verzonden vanaf vervalste e-mailadressen via legitieme DHL domeinen. Inspecteer altijd de inhoud van de e-mail op afwijkingen, zoals een dringende toon, grammaticale fouten, onbekende URLs of bijlagen, in gevallen waar de afzender legitiem lijkt te zijn, mar de e-mail nog steeds verdacht voorkomt. Klik alstublieft niet op links die u niet kent, en open geen bijlagen die er verdacht uitzien.
  • We gebruiken nooit @gmail, @yahoo of andere gratis e-maildiensten om e-mails te verzenden.
  • We linken nooit naar een andere website dan de onze, beginnend met bijvoorbeeld https://dhl.com/, https://dpdhl.com/, https://dhl-news.com/ of een land- / campagnewebsite.


  Vanaf een desktopcomputer: 

  • Sleep & Plaats de verdachte e-mail in een nieuw bericht en stuur het naarphishing-dpdhl@dhl.com als bijlage. In het geval dat de “drag & drop” functie in uw e-mailclient niet voorhanden is, volgt u deze aanleiding met sommige van de meest gebruikte e-mailclients over het doorsturen van een bijlage. Om de frauduleuze service effectief af te sluiten, hebben we de volledige mail headers nodig die niet zijn opgenomen wanneer een bericht doorgestuurd wordt.


  Vanaf een mobiel apparaat  

  • Stuur het bericht naar ons door. Indien mogelijk, stuur de verdachte e-mail als bijlage inclusief de volledige mailheaders door vanaf een desktop.
  • Rapporteer het bericht als spam binnen uw e-mailapp, zodat uw e-mailprovider passende maatregelen kan nemen.
  • Sms-oplichtingen bevatten vaak een verkorte URL, bijv. beginnend met https://bit.ly/ om de uiteindelijke bestemming van de link te verdoezelen.
  • Het afzendernummer is niet zichtbaar, in plaats daarvan vindt u een generieke naam zoals "Levering".
  • Het telefoonnummer begint met een landvoorvoegsel buiten een verwacht gebied (bijv. +235).

  Stuur een schermafbeelding (screenshot) van de verdachte sms naar phishing-dpdhl@dhl.com, neem het verdachte telefoonnummer op in het bericht.

  • Het account heeft geen teken van verificatie (er is bijvoorbeeld geen blauw vinkje).
  • Het account probeert de communicatie voort te zetten via een gecodeerd kanaal zoals Whatsapp of Telegram.
  • Het account is nog maar een paar weken oud.
  • Het account biedt "gratis Visa", "gratis vluchten" of om "uw investering te verdubbelen".
  • Het account maakt geen gebruik van een adequate profielfoto (DP / DHL Logo) en achtergrondfoto.
  1. Gelieve het sociale media-account / bericht (URL) of telefoonummer te rapporteren aan phishing-dpdhl@dhl.com.
  2. Indien mogelijk, meldt het account / bericht rechtstreeks op het sociale mediakanaal aan als fraude.
 • Als u onverwachte berichten ontvangt die u waarschuwen voor wijzigingen in uw account, zoals adreswijzigingen of wachtwoordherstelmeldingen die niet door uzelf zijn geactiveerd, is het mogelijk dat hackers proberen uw account over te nemen.

  1. Log in op uw account en verander het wachtwoord
  2. Als u geen toegang meer heeft, meld dit dan via de klanten service.