Navigatie en inhoud
U bent in  België
of Selecteer een ander land

LIFE SCIENCES & HEALTHCARE

Zorgzaam op het gebied van verbinden, verzorgen, naleven en innoveren

De sector van Life Sciences en gezondheidszorg ondergaat een versnelde transformatie van de supply chain; een toegenomen behoefte aan efficiency, gedifferentieerde routes voor het betreden en toegang krijgen van de markten in nieuwe geografische gebieden; plus de uitdaging om digitale oplossingen voor de supply chain te leveren. 

DHL begrijpt wat hiervoor nodig is en staat klaar om u te helpen bij het  inspelen op de uitdagingen en kansen  die het landschap van de gezondheidszorg momenteel biedt. Dit doen we via een holistisch aanbod van  patiëntgerichte,  toekomstgerichte,  intelligente logistieke oplossingen voor de gezondheidszorg . We noemen dit het  DHL Healthcare System. Met behulp van dit systeem bieden we u toegang tot onze voorzieningen voor  verbinden,  verzorgen,  naleven  en  innoveren, evenals toegang tot onze ongeëvenaarde expertise binnen een wereldwijd netwerk dat aan alle normen en eisen voldoet. We zorgen voor meer verbondenheid gedurende het volledige traject van patiënten; van klinische proeven tot zorgverlening, en alles daartussen. 

We zorgen ervoor dat de logistiek en supply chains voor uw farmaceutica, medische apparatuur en klinische proeven met ZORG  worden behandeld, aangezien we beseffen wat er op het spel staat; een mensenleven dat kan worden gered of verbeterd. We doen dit bij DHL vanuit het oogpunt van  ZORGZAAMHEID! 

Transportoplossingen voor de Life Sciences en gezondheidszorg-branche

DHL heeft een breed aanbod aan transportmogelijkheden voor de specifieke vereisten van Life Sciences en gezondheidszorg.

 • Continue proactieve bewaking (24/7/365) en aansturing van zendingen om naleving van de wet- en regelgeving te waarborgen, en hoge zichtbaarheid van de bewegingen van klantproducten in de hele supply chain.

  Deze service voldoet aan wereldwijde normen voor temperatuurgecontroleerde luchtvrachtzendingen voor Life Sciences en wordt ondersteund door ons wereldwijde netwerk van gecertificeerde stations voor deze branche conform GDP (Good Distribution Practice, richtlijnen voor goede distributie).

  De service wordt beheerd met het branchespecifieke IT-systeem 'LifeTrack' volgens klantprocedures in overeenstemming met de regelgeving.

 • Bedoeld voor temperatuurgecontroleerde zeevrachtzendingen voor de Life Sciences-sector waarvoor realtime zichtbaarheid en actieve bewaking vereist zijn.

 • Transport van tijdkritische en temperatuurgevoelige onderzoeksgeneesmiddelen, klinische materialen en ondersteuningsmaterialen naar klinieken en ziekenhuizen, en de inboundretourtransport van tijdkritische of temperatuurgevoelige monsters naar laboratoria en onderzoeksorganisaties vaak verbonden aan een klinische proef.

Magazijnoplossingen

Regionale hubs voor Life Sciences voor het veilig opslaan van producten dichtbij, maar buiten de doelmarkten.

Speciaal voor Life Sciences ingerichte FSL-locaties (Forward Stocking Locations)/vrijhandelszonelocaties in geselecteerde markten.

Een wereldwijd netwerk van faciliteiten gericht op Life Sciences en gezondheidszorg, meer dan 140 voor Life Sciences goedgekeurde en GDP-gecertificeerde faciliteiten in 40 landen. 10+ GMP-faciliteiten wereldwijd die diensten met toegevoegde waarde leveren om de flexibiliteit en de veerkracht van uw supply chain te optimaliseren.

 • DHL biedt oplossingen voor de opslag van grondstoffen, reserveonderdelen en eindproducten, zodat u zeker weet dat uw levering op tijd is en u aan de belofte aan de klant kunt voldoen. Wij kiezen de oplossing die de grootste meerwaarde voor uw bedrijf heeft: soms wordt efficiëntie het best gewaarborgd door het delen van opslag en soms is een specifieke operatie beter.

Geïntegreerde oplossingen

 • Transformeer uw supply chain met DHL als uw Lead Logistics Partner en maak optimaal gebruik van onze expertise op de volgende gebieden:

  • Ontwerp  - Zorg ervoor dat de processen van uw transportstroom en supply chain zo efficiënt mogelijk verlopen met de deskundige kennis en innovatieve analyseprogramma’s
  • Beheerservices  - Koop in bij logistieke dienstverleners, beheer leveranciers en uw klantcontactpunten met ons managementaanbod, dat ook vrachtbrieven, audits en douaneservices verzorgt
  • Operaties  - Verhoog uw zichtbaarheid, synchroniseer het transport en minimaliseer dagelijkse operationele risico’s met onze unieke control tower
  • Voortdurende verbetering  - Stuur aan op end-to-end zichtbaarheid met onze "TLCM"-aanpak (Total Logistics Cost Management), die u helpt de kosten te minimaliseren met een doorlopende analyse van de veranderende marktsituatie, schommelingen in volumes en ontwikkelingen in het beheer van de supply chaintrends
 • Premium beheerservices voor temperatuurgevoelige goederen in diverse fasen, zoals voorbereiding, lancering en distributie. Diagnose na zending, falingstoestand- en effectenanalyse en auditfunctie, optimalisatie van de koelketen en gegevensanalysediensten voor alle transportmodi via het DHL-netwerk of daarbuiten.

Sectorexpertise

Geneesmiddelen

Steeds strengere voorschriften, met name op het gebied van temperatuurbeheer/koude keten, globalisering, kostendruk en behoefte aan het differentiëren van serviceniveaus, hebben invloed op de farmaceutische supply chains op gebied van fulfillment, klinische monsters en retouren...

Specifieke uitdagingen en prioriteiten kunnen verschillen tussen biofarmaceutica, hoogwaardige specialiteiten, vaccins, biologisch gelijkwaardige geneesmiddelen, innovatieve kleine moleculegeneesmiddelen, algemene producten of producten die zonder recept verkrijgbaar zijn (OTC).

De brede portfolio van DHL-specifieke oplossingen biedt een aanbod dat past bij uw specifieke wensen.

Medische apparatuur

Verhoogde complexiteit, globalisering, kostendruk, vereisten op gebied van regelgeving/handel, behoefte om te differentiëren op serviceniveaus en last mile-/kanaaloplossingen hebben invloed op de supply chains van medische apparatuur en medtech-benodigdheden in de nakoming- en vervangingsmarkt/retouren...

Specifieke uitdagingen en prioriteiten kunnen verschillen tussen orthopedie, cardiovasculaire implantaten, kapitaalgoederen en reserveonderdelen, diagnostiek en verbruiksartikelen.

De brede portfolio van DHL-specifieke oplossingen biedt een aanbod dat past bij uw specifieke wensen.

Klinische proeven

De stijgende behoefte aan flexibiliteit en snelheid, wettelijke vereisten, koude keten, globalisering en kostendruk hebben invloed op de supply chains van klinische proeven...

Specifieke uitdagingen en prioriteiten kunnen verschillen tussen inkomend naar onderzoeker en uitgaand naar laboratorium, product/placebo, hulpstoffen en documenten, alsmede tussen therapeutisch gebied en klinische fase.

De brede portfolio van DHL-specifieke oplossingen biedt een aanbod dat past bij uw specifieke wensen.

Ziekenhuis en gezondheidszorg

De groei van de private gezondheidszorg, met name in opkomende economieën, en de toegenomen druk op uitgaven in de gezondheidszorg hebben geleid tot meer focus op de kosten van patiëntenzorg. DHL kan de algehele efficiëntie verbeteren en de algemene prestaties van een ziekenhuis of groep aanzienlijk beïnvloeden. Tot de aanvullende services behoren aankoop, voorraadtracering en patiëntenvervoer.

Plane Runway

Connect with DHL Insights

Get connected to the insights and innovation available on the English version of this page.