Navigatie en inhoud
U bent in  België
of Selecteer een ander land

ONZE TECHNOLOGY EXPERTISE

De grenzen van technologie opzoeken

De technologische sector is uiterst dynamisch en wordt constant opnieuw gevormd door nieuwe technologieën die veranderingen versnellen. In de wereldwijde technologiesector richten we ons erop toonaangevende services te leveren aan onze Hi Tech-klanten door oplossingen te bieden voor sectorspecifieke uitdagingen. Daarbij maken we gebruik van het gehele ecosysteem inclusief de technologische vooruitgangen van onze klanten.

 • Moderne bedrijven moeten zich aanpassen, niet alleen aan snelle innovaties en kortere productcycli, maar ook aan opkomende markten, commoditisering van producten en veranderend aankoopgedrag van klanten. DHL reageert met innovatieve, flexibele en wendbare supply chain-modellen voor variërende volumes, variërende productcycli en multi-kanaalsdistributiebehoeften. Uitstel, e-fulfillment, levering tot de eindbestemming en technische services zijn slechts een paar kernelementen. Klanten profiteren ook van onze gedeelde infrastructuur, flexibele commerciële modellen en lokale expertise door ons wereldwijde bereik en toegang tot opkomende markten.

 • Dalende productprijzen en marktconsolidatie zijn de effecten van sterke concurrentie. In deze nieuwe wereld, waar klantervaring net zo belangrijk is geworden als productkenmerken, helpen we bedrijven klantgericht te blijven terwijl de kosten en kapitaalefficiëntie geoptimaliseerd blijven. Bedrijven die aan DHL uitbesteden, doen hun voordeel met onze geavanceerde programma's voor continue verbetering en onze geïntegreerde supply chain-oplossingen. Tijdens het gehele proces, van vóór de verkoop tot erna, stellen we de klant centraal in alles wat we doen en door strategische partnerschappen lopen we voorop met innovatie.

 • Toenames van regionaal geconcentreerde productie in combinatie met lokale regelgeving zorgen voor nog meer complexiteit en vluchtigheid van de wereldwijde marktplaats. We reageren hierop door betrouwbare en weerbare supply chains aan te leggen met wereldwijde dekking en een hoog niveau van naleving, gebaseerd op de beoordeling, vereenvoudiging en het beheer van verschillende bedreigingen. We bieden u, als partner voor wereldwijde dekking, zichtbaarheid in de supply chain van A tot Z, geïntegreerde oplossingen en expertise op het gebied van naleving en douanevoorschriften.

Persoonlijke apparaten

DHL reageert op de vraag naar efficiënte en dynamische supply chains in dit zeer concurrerende en klantgerichte segment met onze geïntegreerde oplossingen. De eenvoud, flexibiliteit en zichtbaarheid ervan zorgen voor de beste klantervaringen en tegelijkertijd worden de totale eigendomskosten omlaag gebracht.

 • Het verkorten van de levensduur van producten zoals computers, laptops, mobiele apparaten en consumentenelektronica in het algemeen vraagt om meer flexibiliteit in distributiemodellen. DHL biedt tal van modellen en serviceniveaus, waaronder specifieke opslag en opslag voor gedeeld gebruik, voor elk type cyclus. We creëren een geïntegreerde, end-to-end waardeketen die alle fysieke stromen, financiële stromen en informatiestromen omvat.

 • Een persoonlijke-apparatenmarkt die steeds verder verzadigd raakt, heeft geleid tot de commoditisering van producten en een intense prijzenoorlog. Bedrijven willen de mogelijkheid van aantrekkelijke groeimarkten en productsegmenten grijpen. DHL werkt als partner samen met de klanten om een reeks gedeelde-infrastructuurmodellen en flexibele commerciële modellen op te stellen. We bekijken opties voor de uitbesteding van de supply chain en onze processen stimuleren continue verbetering van kostenstructuren.

 • Toenemende vraag van een groeiende middenklassebevolking met meer te besteden inkomen blijft kansen voor wereldwijde groei bieden. DHL is in staat supply chain-strategieën voor markttoetreding te bepalen die doelsegmenten schaalbaarheid, naleving en connectiviteit garanderen. We hebben de capaciteit en ervaring om een reeks modellen te ontwikkelen en verbeteren, zoals omni- of multi-kanaalsdistributie en retouren. Elke benadering profiteert van onze flexibele serviceniveaus, zichtbaarheid van begin tot eind en wereldwijde dekking.

Infrastructuur

Dit zeer veeleisende hardware- en servicegerichte segment biedt technologie-infrastructuur voor apparaatconnectiviteit, opslag en computingcapaciteit, naast door IT ondersteunde bedrijfsprocessen. We reageren op deze vereisten met flexibele end-to-end oplossingen en een reeks aftermarket-services.

 • Toenemende gegevens- en connectiviteitsbehoeften bepalen de vraag naar meer server- en opslagcapaciteit, evenals snellere netwerksystemen. Consolidatie en virtualisatie in datacenters zijn essentieel voor het verbeteren van IT-efficiëntie, terwijl nieuwe standaarden zoals 4G en LTE investeringen stimuleren in communicatienetwerken overal ter wereld. Als reactie hierop heeft DHL een end-to-end oplossing gecreëerd waarbij steeds meer geconsolideerde datacenters worden gebruikt. Daarnaast biedt DHL services om een naadloze installatie te garanderen en onderhoudsondersteuning voor de betrokken kostbare apparatuur. Onze flexibele, technische en logistieke aftermarket-services bieden verschillende serviceniveaus, zoals levering binnen twee uur of de volgende dag, naast processen voor herstel van waardevolle apparatuur overeenkomstig lokale regelgeving.

 • Hoewel hardware-innovatie uiterst belangrijk blijft voor deze subsector, lopen 'dozenschuivers' het risico dat hun producten min of meer standaard worden. Veel bedrijven verschuiven hun focus naar de ontwikkeling van softwareapplicaties en nieuwe servicemodellen. DHL helpt bedrijven hun productgebaseerd aanbod uit te breiden om servicegebaseerde ondernemingen te worden, om hun marktpositie te versterken en commoditisering te voorkomen. We bereiken dit grotendeels door het creëren van een volledig geïntegreerde, flexibele en reactieve supply chain die service-uitbreiding ondersteunt, bijv. voorraadfinanciering of onze services na de verkoop zoals reparatie, retouren en servicelogistiek.

Halfgeleiders

De complexiteiten van de dynamiek van de halfgeleidermarkt, supply chains en productieprocessen, naast de behoefte om te voldoen aan strenge eisen van de productkwaliteit en om kosten te beheren, worden door DHL grotendeels opgevangen door middel van vereenvoudiging en verbeterde zichtbaarheid.

DHL Semiconductor Logistics

End-to-end-pakket oplossingen voor de halfgeleider-supply chain.
 • Inkomende logistiek
 • Verzending en distributie
 • Magazijn-werkzaamheden
 • Automatisering
 • Final Mile & Reverse-logistiek

Een geïntegreerd pakket oplossingen en services voor uw end-to-end-supply chain

Met onze focus op het aanbieden van gespecialiseerde oplossingen voor groeimarkten en -industrieën biedt DHL een end-to-end-pakket van oplossingen en services voor de volledige halfgeleider-supply chain. We hebben meer dan 3.000 toegewijde medewerkers en meer dan 50 faciliteiten wereldwijd. Voor de gespecialiseerde verplaatsing van kapitaalgoederen heeft DHL een Global Capital Support Center in Dublin, Ierland, met satellietkantoren in Azië-Pacific, Noord-Amerika en Europa. Naast de end-to-end-productzichtbaarheid, naleving van internationale regelgevingen en maximale beveiliging voor uw hoogwaardige, gevoelige goederen, verzekeren we de samenwerking in het halfgeleider-ecosysteem waarbij we samenwerken met leveranciers, fabrikanten, gieterijen, vervaardigings- en testorganisaties, OEM’s en distributeurs en hen ondersteunen.

 • Halfgeleiders worden nog steeds voornamelijk gebruikt voor communicatie en computing, maar groeigebieden bieden mogelijkheden in verticale sectoren zoals de autobranche en productie. DHL garandeert de vereiste kwaliteit van deze waardevolle componenten in de gehele waardeketen door een ‘zero defect’-instelling te hanteren, gebaseerd op continue verbeteringsprocessen en uitstekende zichtbaarheid. Daarnaast gebruiken we onze expertise in relevante verticale markten, zoals Life Sciences en gezondheidszorg, de autobranche en technologie om een naadloze klantervaring te bieden.

 • Het halfgeleidersegment wordt gekenmerkt door R&D-intensiteit, dure productieapparatuur, productieprocessen bestaande uit meerdere stappen en cyclische bedrijfsontwikkeling. Het segment wordt verder gekenmerkt door een ongekende versnelling van fusies en overnames, evenals marktconsolidaties. DHL ontwerpt flexibele supply chains die reageren op groei, zich aanpassen aan cyclische fluctuaties van de vraag en verstoring van complexe, kostbare productieprocessen voorkomen. Onze logistieke ondersteuning is van hoogstaand niveau en zorgt ervoor dat kritieke doorlooptijden worden gehaald, en voorziet tegelijkertijd in de behoefte van specifieke supply chain-vereisten, zoals cleanroom-services met temperatuurbeheersing.

 • Technologieën van de nieuwe generatie zijn afhankelijk van lange ontwikkelingstijden en vereisen veel investering in de betreffende productieprocessen. Het productieproces met meerdere stappen voor halfgeleiders zorgt ervoor dat de bijbehorende supply chain een van de meest complexe is. Van materiaalinkoop, via waferproductie, montage en testen, naar distributie naar eindklanten; DHL is er om de supply chain op elk mogelijke manier te vereenvoudigen. Tot de belangrijke elementen van onze service behoren levering van inkomed naar productie (I2M), distributie van eindproducten en levering van end-to-end zichtbaarheid voor zeer waardevolle items.

Plane Runway

Connect with DHL Insights

Get connected to the insights and innovation available on the English version of this page.