Beste gebruiker,

U bezoekt deze pagina met een browser. Dit levert mogelijk niet de meest optimale ervaring op.

U kunt doorgaan, maar als u de beste ervaring wilt met deze pagina adviseren wij gebruik te maken van Edge, Firefox en Chrome.

EEN GESCHIEDENIS VAN INNOVATIE

DHL heeft altijd de wereld van de logistiek vormgegeven en vereenvoudigd, en er een revolutie in teweeggebracht. Van het bedenken van de internationale luchtexpress-sector tot het uitgroeien tot het meest toonaangevende logistiekbedrijf ter wereld: we zijn denkers, doeners en pioniers die voortdurend de grens van wat mogelijk is tarten. En nu willen we de ultieme grens over: leveren naar de maan.

Een reuzensprong in de geschiedenis van de logistiek

In 1969, het jaar dat Neil Armstrong als eerste mens op de maan liep, begon DHL zijn revolutie van de wereld van de logistiek. Nu verrichten we opnieuw pionierswerk: in samenwerking met ruimtetechnologiebedrijf Astrobotics wordt levering op de maan realiteit.

 

 

De Parcelcopter: DHL Innovation heeft vliegende start

Vlieg mee met de Parcelcopter 3.0

Als eerste logistiekleverancier ter wereld hebben we de Parcelcopter in onze bezorgingsketen geïntegreerd. Tijdens een proefperiode van 3 maanden konden mensen in de Beierse gemeente Reit am Winkl de geautomatiseerde service gebruiken om pakketten te versturen en te ontvangen. Er werden in totaal 130 zendingen verzonden over een afstand van 8 kilometer, een reis die normaal gesproken een half uur duurt met de auto, maar die de Parcelcopter slechts in 8 minuten aflegde.

 

 

STRATEGIE 2025

Deutsche Post DHL Group heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt met de Strategie 2020. Met "Strategie 2025 - Delivering Excellence in a Digital World" legt het bedrijf de basis om het succesvolle groeitraject na 2020 voort te zetten.

 

 

Een baanbrekend idee: DHL richt de internationale luchtexpress-sector op

Slechts enkele maanden nadat Neil Armstrong voet op de maan zette in 1969, richtten Adrian Dalsey, Larry Hillblom en Robert Lynn DHL op, de eerste internationale door-to-door bezorgservice. Hun even eenvoudige als baanbrekende idee was om vrachtbrieven per luchtpost vooruit te sturen, zodat ze voor de vracht zelf de douane bereikten. Dit bespaarde verzendbedrijven dagen, zo niet weken, en DHL had de internationale luchtexpress-sector uitgevonden.

Het grootste logistiekbedrijf ter wereld worden

Na de oprichting ging het snel met de internationale groei van DHL. We zijn vandaag de dag het grootste logistiekbedrijf ter wereld met meer dan 380.000 werknemers in meer dan 220 landen en regio's.

 

 

Awards

DHL is er trots op prestigieuze awards te hebben ontvangen voor uitzonderlijke prestaties op het gebied van sales en klantenservice – een bewijs van onze klantgerichte houding in het hart van elke zending die we leveren. Bekijk hier onze lijst met onderscheidingen.