Beste gebruiker,

U bezoekt deze pagina met een browser. Dit levert mogelijk niet de meest optimale ervaring op.

U kunt doorgaan, maar als u de beste ervaring wilt met deze pagina adviseren wij gebruik te maken van Edge, Firefox en Chrome.

U bent in  België
of Selecteer een andere locatie

EEN GESCHIEDENIS VAN INNOVATIE

DHL heeft altijd de wereld van de logistiek vormgegeven en vereenvoudigd, en er een revolutie in teweeggebracht. Van het bedenken van de internationale luchtexpress-sector tot het uitgroeien tot het meest toonaangevende logistiekbedrijf ter wereld: we zijn denkers, doeners en pioniers die voortdurend de grens van wat mogelijk is tarten. En nu willen we de ultieme grens over: leveren naar de maan.

Een reuzensprong in de geschiedenis van de logistiek

In 1969, het jaar dat Neil Armstrong als eerste mens op de maan liep, begon DHL zijn revolutie van de wereld van de logistiek. Nu verrichten we opnieuw pionierswerk: in samenwerking met ruimtetechnologiebedrijf Astrobotic wordt levering op de maan realiteit.

 

 

STRATEGIE 2025

Deutsche Post DHL Group heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt met de Strategie 2020. Met "Strategie 2025 - Delivering Excellence in a Digital World" legt het bedrijf de basis om het succesvolle groeitraject na 2020 voort te zetten.

 

 

Een baanbrekend idee: DHL richt de internationale luchtexpress-sector op

Slechts enkele maanden nadat Neil Armstrong voet op de maan zette in 1969, richtten Adrian Dalsey, Larry Hillblom en Robert Lynn DHL op, de eerste internationale door-to-door bezorgservice. Hun even eenvoudige als baanbrekende idee was om vrachtbrieven per luchtpost vooruit te sturen, zodat ze voor de vracht zelf de douane bereikten. Dit bespaarde verzendbedrijven dagen, zo niet weken, en DHL had de internationale luchtexpress-sector uitgevonden.

Het grootste logistiekbedrijf ter wereld worden

Na de oprichting ging het snel met de internationale groei van DHL. We zijn vandaag de dag het grootste logistiekbedrijf ter wereld met meer dan 380.000 werknemers in meer dan 220 landen en regio's.

1969

Oprichting van DHL

1971

DHL breidt uit naar het Verre Oosten

1977

DHL houdt zich niet uitsluitend meer bezig met het bezorgen van documenten

1986

Eerste expresbedrijf dat binnen China mag opereren

1998

Deutsche Post AG wordt aandeelhouder in DHL

2002

Deutsche Post neemt DHL over

2008

Leipzig in Duitsland wordt DHL’s hub voor luchtvracht

2019

50 jaar DHL

2021

Versnelde routekaart naar een koolstofarme economie

 

 

Awards

DHL is er trots op prestigieuze awards te hebben ontvangen voor uitzonderlijke prestaties op het gebied van sales en klantenservice – een bewijs van onze klantgerichte houding in het hart van elke zending die we leveren. Bekijk hier onze lijst met onderscheidingen.