Navigatie en inhoud
U bent in  België
of Selecteer een ander land

TRACEREN: PARCEL

Voer een of meer zendingsnummers in


Veelgestelde vragen

voor Track and Trace

  • Een traceernummer of ID is een combinatie van cijfers en eventueel letters waarmee uw unieke zending kan worden geïdentificeerd, zodat u deze in binnen- en buitenland kunt volgen. 

    Doorgaans kan de expediteur of webwinkel u het traceringsnummer of de ID verschaffen. Als u een product in een webwinkel hebt gekocht, bevat de e-mail met de bevestiging of het bericht over het traceren van uw zending vaak het traceringsnummer of de ID.
    Als u geen traceernummer hebt, neemt u contact op met uw expediteur of webwinkel.

    Klik hier voor voorbeelden van traceernummers die worden gebruikt op de zendingen van DHL. 

  • Traceeractiviteiten verschijnen doorgaans 24-48 uur na ontvangst van de Track and Trace-id. Over het algemeen verschijnt er een traceeractiviteit zodra de zending onze faciliteit heeft bereikt.

  • Zorg dat u het juiste traceernummer in de juiste indeling hebt ingevoerd (elders op deze site vindt u uitleg en voorbeelden van nationale en internationale traceernummers). Als uw traceer-ID niet werkt, neemt u contact op met uw expediteur of webwinkel.

  • Als u geen traceernummer hebt, raden we u aan contact op te nemen met de expediteur. Als u echter andere referentienummers hebt, kunt u de zending mogelijk traceren via het traceersysteem van de business unit die verantwoordelijk is voor de zending (bijvoorbeeld DHL Express of DHL Freight).