Περιήγηση και Περιεχόμενο

Αγαπητέ χρήστη,

Επισκέπτεστε αυτήν τη σελίδα με ένα πρόγραμμα περιήγησης το οποίο ενδέχεται να μην προσφέρει τη βέλτιστη εμπειρία.

Μπορείτε να συνεχίσετε, αλλά προκειμένου να λάβετε τη βέλτιστη δυνατή εμπειρία από αυτήν τη σελίδα, συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε  είτε Microsoft Edge ή Mozilla Firefox ή Google Chrome.

Βρίσκεστε στη χώρα  Κύπρος
ή Επιλέξτε διαφορετική τοποθεσία

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Γενικά

 • Αν κάνετε εμπορική Αποστολή με εμπορική αξία, αλλά το κόστος της Αποστολής καταβάλλεται από κάποιον άλλον εκτός του αποστολέα ή του παραλήπτη, αυτό ονομάζεται χρέωση τρίτου μέρους.

 • Η σύμβαση CMR (Σύμβαση περί του συμβολαίου για τη διεθνή οδική μεταφορά εμπορευμάτων) είναι μια σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών που σχετίζεται με διάφορα νομικά ζητήματα τα οποία αφορούν την οδική μεταφορά φορτίων.

  Βασιζόμενη στη σύμβαση CMR, η Διεθνής Ένωση Οδικών Μεταφορών (IRU) ανέπτυξε μια τυποποιημένη φορτωτική CMR.

  Η φορτωτική CMR προετοιμάζεται σε τρεις γλώσσες. Κατά τη μεταφορά της Αποστολής, όταν διεξάγονται έλεγχοι από το τελωνείο και την αστυνομία θα πρέπει να υπάρχει ένα έγγραφο μεταφοράς.

 • Αυτό συμβαίνει όταν πραγματοποιείται μετακίνηση φορτίου μεταξύ ενός σημείου προέλευσης και ενός προορισμού, χωρίς αυτό να εισέρχεται στη χώρα όπου είναι καταχωρημένος ο αποστολέας.

Ασφαλιστική κάλυψη

 • Για να είστε απόλυτα ήσυχοι.

  Οι μεταφορικές εταιρείες εμπορευμάτων και οι μεταφορείς έχουν περιορισμένη ευθύνη σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις για την απώλεια ή την πρόκληση ζημιάς στα εμπορεύματα των πελατών. Σε περίπτωση κάποιου περιστατικού, η αποζημίωσή σας υπολογίζεται συνήθως βάσει μιας "τυπικής" ρήτρας περί ευθύνης για αμέλεια. Η DHL Cargo Insurance καλύπτει το «κενό» μεταξύ της "τυπικής" ευθύνης του κλάδου και της πλήρους αξίας των εμπορευμάτων σας.

 • Αντιμετωπίζουμε με μεγάλη προσοχή κάθε Αποστολή, αλλά μπορεί να συμβούν ατυχήματα εκτός του ελέγχου μας. Η Αποστολή σας μπορεί να επηρεαστεί επίσης από φυσικές καταστροφές, όπως πλημμύρες. Η DHL Cargo Insurance είναι ένας οικονομικά αποτελεσματικός τρόπος για να προστατεύσετε τα εμπορεύματά σας και να είστε απόλυτα σίγουροι. Εξάλλου, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν πέσει θύματα πυρκαγιάς στο σπίτι, αλλά συνεχίζουν να ασφαλίζουν τα σπίτια τους ενάντια στον κίνδυνο.

 • Όπως συνηθίζεται στον κλάδο μας, είμαστε μια εταιρεία περιορισμένης ευθύνης. Η ευθύνη μας υπαγορεύεται από διεθνείς συμβάσεις μεταφορών όπως η «CMR» ή το τοπικό δίκαιο, η οποία συνήθως ισοδυναμεί μόνο με ένα κλάσμα της αξίας των εμπορευμάτων σας, επειδή αξιολογείται με βάση το βάρος. Πρέπει επίσης να αποδειχτεί ότι έχουμε επιδείξει αμέλεια στον χειρισμό της Αποστολής σας.

 • Με την ασφαλιστική μας κάλυψη απολαμβάνετε τα εξής:

  • Τους δικούς μας ειδικούς στην Ασφάλιση φορτίου ανά τον κόσμο, για να εξασφαλίσετε την υψηλότερη ποιότητα υπηρεσιών
  • Ευρύτερη κάλυψη από τις περισσότερες άλλες πολιτικές ασφαλιστικής κάλυψης
  • Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής Εκπιπτόμενων Ποσών ή Συμμετοχής Ασφαλισμένου
  • Ανταγωνιστικές τιμές, ιδιαίτερα αν αγοράσετε Ετήσια Πολιτική
  • Απαλλαγή από τη «διαχείριση αξιώσεων» – χειριζόμαστε όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες για λογαριασμό σας
  • Διακανονισμό απαιτήσεων εντός 30 ημερών κατά μέσο όρο
 • Η κλίμακα της εταιρείας μας εξασφαλίζει ότι συνδυάζουμε χιλιάδες ασφαλιστικές απαιτήσεις μαζί, ώστε να μπορούμε να καλύψουμε επιχειρήσεις υψηλότερου κινδύνου. Επίσης, η εξειδίκευσή μας σε επίπεδο χώρας και τομέα σημαίνει ότι μπορούμε να σας βοηθήσουμε να μειώσετε τους κινδύνους σας.

 • Επικοινωνήστε απλώς με τον τοπικό αντιπρόσωπο της DHL Freight, ο οποίος θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία διεκδίκησης αξιώσεων και θα σας βοηθήσει να συγκεντρώσετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

 • Μπορείτε να μάθετε ποιες πληροφορίες χρειάζονται για την υποβολή μιας αξίωσης σε αυτόν τον σύνδεσμο.

 • Ναι, ακολουθήστε τον σύνδεσμο για να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με την DHL Cargo Insurance.

Πριν από τη μεταφορά

 • Η DHL Freight εξυπηρετεί εταιρικούς χρήστες.

  Οι ιδιώτες, ως μεμονωμένα άτομα, και οι Πελάτες μας μπορούν να μάθουν περισσότερα σχετικά με την εξειδίκευση της DHL στην παράδοση Αποστολών από τους τοπικούς ιστοτόπους της χώρας τους.

 • Η DHL Freight μεταφέρει Επικίνδυνα Αγαθά σύμφωνα με τους εθνικούς και διεθνείς κανονισμούς ADR. Έχετε υπόψη ότι τα προγράμματα μεταφοράς για τα Επικίνδυνα Αγαθά πρέπει να διευθετηθούν ξεχωριστά, γι’ αυτό επικοινωνήστε απευθείας μαζί μας και εμείς θα βρούμε γρήγορα μια κατάλληλη λύση για τις ανάγκες σας.

  Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη μεταφορά Επικίνδυνων Αγαθών και απαγορευμένων ειδών στην ενότητα κανονισμών.

 • Αν η εταιρεία σας δεν διαθέτει συμβόλαιο με την DHL Freight, επικοινωνήστε μαζί μας για να λάβετε προσφορά.

 • Είναι πολύ σημαντικό να συσκευάσετε/τυλίξετε σωστά τα εμπορεύματα. Αν μια Αποστολή δεν έχει συσκευαστεί σωστά, υπάρχει κίνδυνος να υποστεί ζημιά ή/και να προκαλέσει ζημιά σε άλλα εμπορεύματα.

  Επισκεφθείτε τη σελίδα μας «Συμβουλές συσκευασίας» για να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με αυτό το θέμα.

 • Το κόστος εξαρτάται από τις απαιτήσεις σας όσον αφορά την Αποστολή, καθώς και από την απόσταση, το μέγεθος και το βάρος των εμπορευμάτων, την ασφαλιστική κάλυψη και τις τρέχουσες επιπρόσθετες χρεώσεις στη χώρα σας. Ακολουθήστε τον σύνδεσμο για να λάβετε προσφορά

 • Μπορείτε να υπολογίσετε τους χρόνους μεταφοράς online με το εργαλείο υπολογισμού χρόνου μεταφοράς. Για να μάθετε τον χρόνο μεταφοράς της Αποστολής σας, καταχωρίστε απλώς τους ταχυδρομικούς κώδικες παραλαβής και παράδοσης.

 • Η DHL Freight σάς προσφέρει την ευελιξία να πραγματοποιείτε Αποστολές για τα περισσότερα προϊόντα, από μια μεμονωμένη παλέτα έως και ένα πλήρες φορτίο φορτηγού .

  Ανατρέξτε στη σελίδα μας για τις Οδικές μεταφορές για να μάθετε πληροφορίες σχετικά με το μέγεθος και το βάρος για κάθε υπηρεσία. Αν έχετε απορίες, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με την Εξυπηρέτηση Πελατών της DHL Freight στην περιοχή σας .

 • Τα online εργαλεία μας προσφέρουν τη δυνατότητα να διαχειρίζεστε και να παρακολουθείτε τις Αποστολές σας, από την παραλαβή έως την παράδοση.

  Για αναλυτικές πληροφορίες, επισκεφτείτε τη σελίδα παρουσίασης των online εργαλείων μας.

 • Αν δεν έχετε στείλει ακόμα την Αποστολή σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Εργαλείο υπολογισμού χρόνου μεταφοράς, για να μάθετε τους χρόνους μεταφοράς από ταχυδρομικό κώδικα σε ταχυδρομικό κώδικα.

  Αν η Αποστολή σας είναι ήδη καθ’ οδόν και θέλετε να μάθετε πού ακριβώς βρίσκεται, μπορείτε να την παρακολουθήσετε online με το εργαλείο παρακολούθησης Οδικών μεταφορών.

Κατά τη μεταφορά

 • Ναι, είστε ευπρόσδεκτοι να έρθετε στις εγκαταστάσεις μας για να παραλάβετε την Αποστολή σας.

  Θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας εκ των προτέρων και θα ετοιμάσουμε την Αποστολή για παραλαβή .

 • Για να παρακολουθήσετε την Αποστολή σας, καταχωρίστε απλώς τον Αριθμό Αποστολής DHL (είτε τον Κωδικό παραγγελίας DHL είτε το Αναγνωριστικό Αποστολής που παραλάβατε από εμάς κατά τον προγραμματισμό της Αποστολής σας) στο online εργαλείο παρακολούθησης Οδικών μεταφορών

 • Αρχικά, ελέγξτε την κατάσταση παρακολούθησης της Αποστολής σας με το εργαλείο παρακολούθησης Οδικών μεταφορών.

  Το εργαλείο αυτό προσφέρει πλήρη ορατότητα όσον αφορά την κατάσταση μεταφοράς της Αποστολής σας.

  Για πιο αναλυτικές πληροφορίες, επικοινωνήστε με την Εξυπηρέτηση Πελατών της DHL Freight στην περιοχή σας.

 • Αρχικά, ελέγξτε την κατάσταση παρακολούθησης της Αποστολής σας με το εργαλείο παρακολούθησης Οδικών μεταφορών. Το εργαλείο αυτό προσφέρει πλήρη ορατότητα όσον αφορά την κατάσταση μεταφοράς της Αποστολής σας.

  Για πιο αναλυτικές πληροφορίες, επικοινωνήστε με την Εξυπηρέτηση Πελατών της DHL Freight στην περιοχή σας.

 • Χρειάζεστε τον αριθμό Αποστολής ή τον κωδικό και το αναγνωριστικό παραγγελίας.

 • Μπορείτε να παρακολουθήσετε την Αποστολή σας βήμα προς βήμα με το εργαλείο παρακολούθησης Οδικών μεταφορών, το οποίο προσφέρει ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία που βρίσκεται η Αποστολή σας.

 • Από τον Αριθμό Αποστολής DHL (είτε τον Κωδικό παραγγελίας DHL είτε το Αναγνωριστικό Αποστολής) που παραλάβατε από εμάς κατά τον προγραμματισμό της Αποστολής σας.

  Αν είστε ήδη Πελάτης της DHL Freight και χρησιμοποιείτε τα εργαλεία μας για τον online προγραμματισμό Αποστολής, θα λάβετε το Αναγνωριστικό Αποστολής DHL κατά τον online προγραμματισμό της Αποστολής σας.

Μετά τη μεταφορά

 • Αν θέλετε να υποβάλετε μια αξίωση, επισκεφθείτε τη σελίδα μας «Πώς προετοιμάζω μια αξίωση». Εκεί θα βρείτε τις πληροφορίες για τον τρόπο και τον χρόνο που θα πρέπει να προετοιμάσετε μια αξίωση.

  Οι αξιώσεις θα πρέπει να υποβάλλονται στον μεταφορέα με όλα τα επισυναπτόμενα έγγραφα εντός 7 ημερών από την παραλαβή των εμπορευμάτων.

 • Επισκεφθείτε την ενότητα των online εργαλείων μας για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την Ηλεκτρονική τιμολόγηση.

  Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με την Εξυπηρέτηση Πελατών της DHL Freight στην περιοχή σας για να μάθετε περισσότερα.

 • Επικοινωνήστε με την Εξυπηρέτηση Πελατών της DHL Freight στην περιοχή σας για τη γρήγορη αποκατάσταση του προβλήματος.

 • Αρχικά, ελέγξτε την κατάσταση παρακολούθησης της Αποστολής σας με το εργαλείο παρακολούθησης Οδικών μεταφορών. Το εργαλείο αυτό προσφέρει πλήρη ορατότητα όσον αφορά την κατάσταση μεταφοράς της Αποστολής σας.

  Για πιο αναλυτικές πληροφορίες, επικοινωνήστε με την Εξυπηρέτηση Πελατών της DHL Freight στην περιοχή σας.

 • Σε περίπτωση απώλειας ή πρόκλησης ζημιάς στα εμπορεύματα κατά τη μεταφορά, η οποία είναι ορατή εξωτερικά, σημειώστε το στη φορτωτική ή στα έγγραφα μεταφοράς κατά την παραλαβή της Αποστολής.

  Επίσης, επικοινωνήστε με την Εξυπηρέτηση Πελατών της DHL Freight στην περιοχή σας.

 • Σε περίπτωση απώλειας ή πρόκλησης ζημιάς στα εμπορεύματα κατά τη μεταφορά, η οποία είναι ορατή εξωτερικά, σημειώστε το στη φορτωτική ή στα έγγραφα μεταφοράς κατά την παραλαβή της Αποστολής. 

  Επίσης, επικοινωνήστε με την Εξυπηρέτηση Πελατών της DHL Freight στην περιοχή σας.

 • Επικοινωνήστε με την Εξυπηρέτηση Πελατών της DHL Freight στην περιοχή σας για τη γρήγορη αποκατάσταση του προβλήματος.

Βιωσιμότητα

 • Ακολουθήστε τον σύνδεσμο για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την Εταιρική ευθύνη της DHL.

 • Ως ο μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών logistics παγκοσμίως, έχουμε ειδική υποχρέωση να ελαχιστοποιήσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις της επιχείρησής μας στο περιβάλλον.

  Ακολουθήστε τον σύνδεσμο για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το Πρόγραμμα GoGreen για την προστασία του περιβάλλοντοςαπροσδιόριστο.

 • Στον πυρήνα του προγράμματος GoHelp, το οποίο εφαρμόζεται σε ολόκληρο τον Όμιλο, βρίσκεται η στρατηγική συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) για τη διαχείριση καταστροφών, η οποία κατέστησε τον Όμιλο σημαντικό παράγοντα στην παγκόσμια ανθρωπιστική κοινότητα.

  Ακολουθήστε τον σύνδεσμο για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη Διαχείριση καταστροφών – GoHelp.

 • Ως ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες παγκοσμίως, ο όμιλος Deutsche Post DHL έχει καθιερώσει το πρόγραμμα GoTeach σε ολόκληρο τον Όμιλο ως ένα μέσο για τη βελτίωση των εκπαιδευτικών ευκαιριών για τους νέους και την προετοιμασία τους για τον κόσμο της εργασίας.

  Ακολουθήστε τον σύνδεσμο για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πρόγραμμα GoTeach.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Η ομάδα της Εξυπηρέτησης Πελατών μας είναι έτοιμη να σας βοηθήσει.

Freight Connections

Ανακαλύψτε τις τελευταίες ιστορίες των ειδικών στις οδικές εμπορευματικές μεταφορές και στα τελωνεία της DHL