Περιήγηση και Περιεχόμενο
Βρίσκεστε στη χώρα  Κύπρος
ή Επιλογή διαφορετικής χώρας

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ.

Προσφέρουμε πάντα επαναστατικές λύσεις που διαμορφώνουν και απλοποιούν τον κόσμο των υπηρεσιών logistics. Από την επινόηση του κλάδου των διεθνών αεροπορικών μεταφορών Express έως την καθιέρωση ως κορυφαία εταιρεία στην παροχή υπηρεσιών logistics, είμαστε στοχαστές, δημιουργοί και πρωτοπόροι και καταφέρνουμε συνεχώς να πετυχαίνουμε το ακατόρθωτο. Σήμερα, αντιμετωπίζουμε με επιτυχία την απόλυτη πρόκληση: τις παραδόσεις στη Σελήνη.

Ένα γιγάντιο άλμα στην ιστορία των υπηρεσιών logistics

Το 1969, τη χρονιά που ο Neil Armstrong έγινε ο πρώτος άνθρωπος που περπάτησε στη Σελήνη, η DHL ξεκίνησε να φέρνει την επανάσταση στον κόσμο των υπηρεσιών logistics. Σήμερα, ανοίγουμε ξανά νέους ορίζοντες: σε συνεργασία με την Astrobotic, εταιρία εξειδικευμένη στην διαστημική τεχνολογία, θα κάνουμε πραγματικότητα την παράδοση στη Σελήνη.

 

 

Στρατηγική 2025

Ο Όμιλος DHL έχει πραγματοποιήσει σημαντική πρόοδο με τη Στρατηγική 2020 Με τη «Στρατηγική 2025-Παραδίδοντας Άριστα σε ένα Ψηφιακό Κόσμο» η εταιρία προετοιμάζει το έδαφος για επιτυχημένη ανάπτυξη πέρα από τον 2020

 

 

Μια πρωτοποριακή ιδέα: Η DHL δημιουργεί τον κλάδο των διεθνών αεροπορικών μεταφορών Express

Μερικούς μόλις μήνες αφού ο Neil Armstrong περπάτησε στη Σελήνη το 1969, οι Adrian Dalsey, Larry Hillblom και Robert Lynn ίδρυσαν την DHL, την πρώτη υπηρεσία διεθνών παραδόσεων από πόρτα σε πόρτα στον κόσμο. Η απλή, αλλά πρωτοποριακή ιδέα τους ήταν να παραδίδουν τα έγγραφα αποστολής αεροπορικώς, ώστε να φτάνουν στο τελωνείο πριν από το ίδιο το φορτίο. Αυτό εξοικονόμησε στις εταιρείες αποστολής αρκετές ημέρες ή ακόμη και εβδομάδες, ενώ η DHL είχε μόλις εφεύρει τον κλάδο των διεθνών αεροπορικών μεταφορών Express.

Η πορεία της μεγαλύτερης εταιρείας παροχής υπηρεσιών logistics στον κόσμο.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την ίδρυσή της, η DHL γνώρισε ταχύτατη ανάπτυξη σε ολόκληρο τον κόσμο. Σήμερα, η DHL είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών logistics στον κόσμο, με περισσότερους από 600.000 εργαζόμενους και γραφεία σε πάνω από 220 χώρες και επικράτειες.

1969:

Ίδρυση της DHL

1971:

Επέκταση της DHL στην Άπω Ανατολή

1977:

Επέκταση της DHL και σε άλλους κλάδους εκτός της παράδοσης εγγράφων

1986:

Πρώτη εταιρεία υπηρεσιών Express που λειτουργεί στο εσωτερικό της Κίνας

1998:

H Deutsche Post AG γίνεται μέτοχος της DHL

2002:

Η Deutsche Post εξαγοράζει την DHL

2008:

Τα κεντρικά γραφεία της DHL μεταφέρονται στη Λειψία της Γερμανίας

2019

50η Επέτειος της DHL

2021

Χάρτης επιταχυνόμενης πορείας προς την κατάργηση του άνθρακα