#E-kereskedelmiTanácsadás

Pénzszerzés az ajándékpiacon?

Anna Thompson
Anna Thompson
Discover tartalomgyártó csapat
Olvasási idő: 4 perc
Megosztás
facebook sharing button
twitter sharing button
linkedin sharing button
Smart Share Buttons Icon Megosztás
graphic image of gifts

Nem csak a Mikulás van elfoglalva a karácsonyi rohanásra való felkészüléssel... A fogyasztók világszerte online keresik a tökéletes ajándékokat barátaiknak és családjuknak. Szóval, hogyan győződhetsz meg arról, hogy az e-kereskedelmi vállalkozásodnál költik el a pénzüket? Van néhány tippünk és trükkünk, amelyekkel előnyhöz juttathatják vállalkozásodat.

Ha az e-kereskedelmi webhelyeden nincs ajándékozási szakasz, akkor egy nagyon jövedelmező értékesítési útról maradsz le! Egy nemrégiben készült marketingtanulmány1 megállapította, hogy azok a vásárlók, akik ajándékot vásároltak egy üzletben, 63% -kal többet költöttek ugyanabban az üzletben a vásárlást követő évben (összehasonlítva azokkal a vásárlókkal, akik személyes használatra vásároltak valamit). Röviden, az ajándékozás lehetőséget ad arra, hogy értékes, hosszú távú ügyfélkapcsolatokat építs ki - mindaddig, amíg elsősorban nagyszerű élményt nyújtasz nekik. Íme 11 tipp, amelyek segítenek ebben.

 

1. Tedd személyessé

Oka van annak, hogy ezt tesszük az első helyre a listánkon. A személyre szabás rendkívül fontos az ajándékozási szektorban - valójában a fogyasztók 85% -a szerint ez a legnagyobb tényező, amely meghatározza a tökéletes ajándékot2. A vásárlók szeretnék személyre szabni ajándékvásárlásaikat, hogy különlegessé tegyék azokat a megajándékozott számára – és hajlandóak lesznek többet fizetni ezért.

Íme néhány kedves személyre szabási ötlet, amelyet e-kereskedelmi vállalkozásod kínálhat:

  • A fizetési szakaszban engedélyezd az ügyfélnek, hogy üzenetet adjon hozzá a címzettnek, amelyet az ajándékhoz csatol
  • Az általad értékesített termékektől függően felajánlhatod, hogy gravírozd, hímezd vagy márkázd őket a címzett nevével vagy kezdőbetűivel
  • Kínálj ajándékcsomagolást, és hagyd, hogy az ügyfél válassza ki a színt és a dizájnt

Vedd fel a gondolkodó kalapodat, és légy kreatív!

2. Optimalizáld webhelyed

Győződj meg arról, hogy e-kereskedelmi webhelyednek  látogatói azonnal tudják, hogy ajándékokat árulsz. Jó szórakozást a kezdőlap tervezéséhez – rengeteg ünnepi témájú banner, animáció és fotó tudatja az ügyfelekkel, hogy jó helyen járnak az ünnepi vásárláshoz.

Helyezz el egy külön "Ajándékok" fület a kezdőlapon a gyors navigáció érdekében, és tedd lehetővé az ügyfelek számára, hogy szűrjék a keresést népszerű kategóriák szerint, például "ajándékok nőknek", "ajándékok férfiaknak" vagy "romantikus ajándékok".

3. Hagyja, hogy az ügyfelek válogatósak legyenek

Az INQIQA 3 felmérésében a fogyasztók 85% -a azt mondta, hogy az ajándék alkalmassága a legfontosabb oka annak, hogy ajándékot vásároljon vagy sem - mérföldekkel megelőzve az árat (12%) és a szállítási lehetőségeket (3%). Tehát hagyd, hogy ügyfeleid saját ajándékcsomagokat hozzanak létre azáltal, hogy több terméket választanak ki webhelyedről, amelyeket egy speciális dobozba helyeznek. Így pontosan a megajándékozott ízlésének megfelelő ajándékot kaphatnak. 

4. Oszd meg ajándékötleteidet

Tudtad, hogy a termékajánlások a kiskereskedők teljes online értékesítési bevételének átlagosan 12%-át teszik ki?  4Sok ünnepi vásárló online vásárol ajándékokat anélkül, hogy pontosan tudná, mit akar. Ekkor érdemes belevágnod néhány gondosan átgondolt ajándékkalauzba, hogy inspiráld őket!

Legyél konkrét – több ajándékkalauzzal kell rendelkezned, amelyek mindegyike más-más közönségre van szabva. Használj kreatív címsort, hogy hatást érj el: "10 ajándékötlet, hogy lenyűgözd az anyukákat karácsonykor" vagy akár " Ajándékötletek nyűgös embereknek".

Ásd bele magad az értékesítési adatokba, és finomhangold az útmutatókat az alapján, amit az ügyfelek korábban vásároltak, hogy a legjobb eladók elől és középen legyenek. E-mailes előfizetőidnek is el kell küldened ezeket az ajándék útmutatókat egy speciális kedvezménykóddal együtt - kellemes gesztus, hogy a leghűségesebb ügyfelek úgy érezzék, értékelik őket.  

5. Javasolj extrákat

A keresztértékesítés nagyszerű módja annak, hogy ügyfeleidnek extra ajándékötleteket adj, miközben bónusz eladásokat szerzel. Például, ha nyakláncot árulsz, miért nem javasolsz egy megfelelő karkötőt az értékesítés helyén - különleges kedvezménnyel, ha együtt vásárolják őket? Megjeleníthetsz egy "Azok az ügyfelek, akik ezt a terméket megvették, és megvásárolták..." terméklistát is a megvásárolt cikk mellett. Ez az értékesítési taktika bizonyítottan javítja a konverziós arányokat.

6. Legyél tisztában a változó fogyasztói költségvetéssel

Nagy dolog, hogy tisztában legyünk ezzel az ünnepi szezonban. A vásárlók 54% -a kevesebbet kíván költeni a barátoknak és a családnak szánt ajándékokra ebben az évben5, a növekvő megélhetési költségek válsága miatt. De fordítsuk a negatívat pozitívvá! Ez tökéletes alkalom lehet arra, hogy a maradék készlet egy részét kedvezménnyel mozgasd. Csak feltétlenül tájékoztasd az alkuvadászokat a közösségi médián és e-mailben végzett szezonális értékesítésekről. 

7. Ajándékkártyák felajánlása

A határozatlan vásárlók néha szeretnek biztonságosan játszani, és ajándékkártyát vásárolni szeretteiknek. Fontold meg ezt az utat vállalkozásod számára - ezzel extra eladásokat nyerhetsz!

8. Legyél hangos a közösségi médiában

A Nemzeti Kiskereskedelmi Szövetség felmérése szerint a Z generációs válaszadók 46% -a használta a közösségi médiát , hogy inspirációt szerezzen ajándékokhoz6. Jelenítsd meg az ünnepi kampányodat az Instagramon és a TikTokon: tegyél közzé válogatott terméklistákat, hogy inspiráld követőidet, versenyeket futtass és megoszd a felhasználók által létrehozott tartalmakat. Jó szórakozást és teremts nyüzsgést! 

 

9. Csomagolásod legyen káprázatos!

Itt a lehetőség, hogy átadd a "wow" faktort, és igazán különleges, emlékezetes élményt nyújts az ajándékozottnak. Valójában a kicsomagolás pillanatának megfelelő elérése annyira fontos a márkád számára, hogy egy egész cikket szenteltünk neki. A fenntartható dobozoktól a személyre szabott selyempapírig – és a köztük lévő csillogásig! – Így érhetsz el hatást a csomagolással.

10. Szállítás – gondolj a sebességre!

Legyél egyértelmű az ünnepi szállítási határidőkkel az e-kereskedelmi webhely pénztáránál, hogy az ügyfelek ne maradjanak csalódottak. Az Express szakértőjével, például a DHL-lel való együttműködés azt jelenti, hogy biztos lehetsz a gyors kézbesítésben - és ügyfeleid nyomon követhetik megrendelésüket egészen addig a pillanatig, amikor az megérkezik az ajándékozott ajtajához.

 

11. ... és az ár!

Az INQIQA felmérésében az ajándékvásárlók 52% -a szerint a magas szállítási díjak az egyik legbosszantóbb tényező az online vásárlás során7. Megengedheted magadnak, hogy elnyeld az ingyenes szállítás költségeit vállalkozásod más részein? Ez megakadályozhatja, hogy az utolsó pillanatban elveszítsd eladásaidnak jelentős részét - valami, amiről tudjuk, hogy bosszantó lesz számodra ! 

 

12. Ne feledd, hogy az ajándékozás nem csak karácsonyra szól!

E-kereskedelmi eladóként rendelkezned kell egy naptárral, amely tartalmazza az összes ünnepet, ahol az emberek ajándékoznak, hogy megtervezzék marketingkampányait.  Ha külföldre szállítasz, ne felejts el utánanézni más piacok fontos ünnepeinek – például az Egyesült Királyságban más dátum van anyák napjára, mint az Egyesült Államokban, így lehetőséged van kétszer készpénzre váltani.

Itt az ajándékozási csúcsszezon! Ezek azok a fogyasztói trendek, amelyekkel tisztában kell lenned ahhoz, hogy vállalkozásod minden értékesítési lehetőséget a lehető legjobban kihasználhassa. Boldog eladást!  

1 - Eggert és mtsai, A legjobb utazási ajándékok, Szeptember 2022

2 - Valóban, Január 2022

3 - INQIQA felmérés, A legjobb utazási ajándékok, 2022. szeptember

4 - Csepegtető, 2022. május

5 - Dzsungel cserkész felmérés, A kereskedelem jövője, 2022

6 - NRF felmérés, A legjobb utazási ajándékok, 2022. szeptember

7 - INQIQA felmérés, A legjobb utazási ajándékok, 2022. szeptember