Hei,

Käytät selainta, joka ei tarjoa sivuillamme parasta mahdollista käyttökokemusta.

Pystyt edelleen jatkamaan, mutta tämän sivun parhaaksi kokemiseksi suosittelemme Edgen, Firefoxin ja Chromen käyttöä.

 

 

Tietosuojaselosteen laajuus

Deutsche Post AG sekä sen DHL-brändiä käyttävät tytäryhtiöt (jäljempänä ”DHL”) on iloinen käynnistäsi verkkosivustollamme sekä mielenkiinnostasi yritystämme, tuotteitamme ja palvelujamme kohtaan. Meille on tärkeää suojata henkilötietojasi koko liiketoimintaprosessin ajan. 

Seuraavassa kerromme, mitä tietoa DHL kerää käynneistä verkkosivustoillamme, sekä miten ja mitä tarkoitusta varten näitä tietoja käsitellään.

Tämä tietosuojaseloste koskee kaikkia, jotka käyttävät palvelujamme, verkkosivustojamme, sovelluksiamme, ominaisuuksiamme tai muita palveluita kaikkialla maailmassa, ellei niitä koske erillinen tietosuojaseloste. Tämä tietosuojaseloste koskee seuraavia henkilöitä:

  • Lähettäjät: lähettäjät, mukaan lukien työntekijät ja henkilöt, jotka lähettävät lähetyksen
  • Lähetyksen vastaanottajat: henkilöt, jotka vastaanottavat lähetyksen
  • Henkilöt, jotka osoittavat kiinnostusta meihin tai palveluihimme
  • Liiketoimintakumppanit: liiketoimintakumppanit, mukaan lukien työntekijät
  • Työnhakijat: henkilöt, jotka hakevat meiltä töitä

 

Edellä mainittuihin henkilöihin viitataan sanalla ”sinä”.

 

Mitä henkilötiedoilla tarkoitetaan?

Henkilötiedoilla tarkoitetaan kaikkia tunnistettuun tai tunnistettavissa olevaan luonnolliseen henkilöön (”rekisteröity”) liittyviä tietoja; tunnistettavissa olevana pidetään luonnollista henkilöä, joka voidaan suoraan tai epäsuorasti tunnistaa erityisesti tunnistetietojen, kuten nimen, henkilötunnuksen, sijaintitiedon, verkkotunnistetietojen taikka yhden tai useamman hänelle tunnusomaisen fyysisen, fysiologisen, geneettisen, psyykkisen, taloudellisen, kulttuurillisen tai sosiaalisen tekijän perusteella. Näihin kuuluvat sellaiset tiedot kuin oikea nimesi, osoitteesi, puhelinnumerosi ja syntymäaikasi. Sellaisia tietoja, joita ei voida suoraan yhdistää todelliseen henkilöllisyyteesi – kuten suosikkiverkkosivustot tai jonkin verkkosivuston käyttäjien lukumäärä – ei pidetä henkilötietoina.

  • Tämä tietosuojaseloste koskee tietojen käsittelyä, jonka suorittaa:

    Deutsche Post AG
    Charles-de-Gaulle-Str. 20
    53113 Bonn
    Saksa


    Rekisterinpitäjän tietosuojavastaava, yhteystiedot:

    Deutsche Post AG
    Global Data Protection
    53250 Bonn

    Jos sinulla on kysyttävää henkilötietojesi käsittelystä, ota yhteyttä tietosuojavastaavaamme.

    Jos sinulla on muuta kysyttävää tietosuojasta liittyen verkkosivustoomme tai sen tarjoamiin palveluihin, ota yhteyttä tietosuojavastaavaan:


Käsiteltävät tietotyypit

Käsittelemme henkilötietojasi vain kun niitä tarvitaan tiettyyn ja sallittuun tarkoitukseen. 

YHTEYSTIEDOT

Yhteystietosi käyttäessäsi jotain palveluamme. 

Esimerkiksi nimi, puhelinnumero, osoite, sähköpostiosoite

PROFIILITIEDOT

Tietoja DHL-profiilistasi mm. toimitusasetusten asettamista varten.

Esimerkiksi toimitusasetukset, tilaus

LÄHETYSTIEDOT

Tiedot, jotka mahdollistasvat lähetyksesi noudon ja toimituksen, esimerkiksi lähetyksen tila.

Esimerkiksi osoite, lähetyksen asiakirjat, lähetyksen numero

KYSELYTIEDOT

Tiedot, jotka olet antanut jollekin työntekijällemme tai jotka olet antanut täyttämällä verkkokyselymme esimerkiksi soittaessasi asiakaspalveluumme.

Esimerkiksi nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero


Mitkä ovat henkilötietojen käsittelyn tarkoitukset sekä käsittelyn oikeusperuste?

  • DHL on sitoutunut suojaamaan verkkosivustojemme käyttäjien yksityisyyttä. Kun vierailet verkkosivuillamme, seuraavat tiedot kerätään: IP-osoite; tietokoneen isäntänimi; sivusto, jolta siirryit tälle sivustolle; luettelo kaikista verkkoläsnäolomme sivustoista, joilla vierailit; vierailusi päivämäärä ja kesto; ilmoitus siitä, onnistuiko vierailu; siirretyn tiedon määrä; tietoja käyttämäsi selaintyypin ja käyttöjärjestelmän tunnistustiedoista.  Nämä tiedot tallennetaan väliaikaisesti verkkosivustovierailusi ajaksi, jotta verkkosivusto voidaan toimittaa sinulle. Tietoja tallennetaan myös lokitiedostoihin verkkosivuston toiminnan sekä IT-järjestelmiemme turvallisuuden varmistamiseksi. Edellä mainittujen tietoryhmien käsittelyn oikeusperuste on EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) 6 artiklan 1 kohdan f alakohta. Näissä tarkoituksissa ja etenkin taataksemme turvallisuuden ja sujuvan yhteyden, meillä on oikeutettu etu näiden tietojen käsittelyyn.

    Muita henkilötietoja, kuten nimeäsi, osoitettasi, puhelinnumeroasi tai sähköpostiosoitettasi, ei kerätä, ellet anna näitä tietoja vapaaehtoisesti, esimerkiksi täyttäessäsi yhteydenottolomaketta verkossa, osana rekisteröitymistä, mielipidetutkimusta, kilpailua tai tietopyyntöä.

    Tiedot poistetaan heti, kun niitä ei enää tarvita siihen tarkoitukseen, johon ne kerättiin. Verkkosivuston osalta tämä tarkoittaa istunnon päättymistä. Lokitiedostot (käyttölokit) säilytetään 24 tunnin ajan järjestelmänvalvojien suoraa ja yksinomaista käyttöä varten. Sen jälkeen ne ovat saatavilla vain epäsuorasti erikseen palautettavilta varmuuskopionauhoilta, ja ne poistetaan pysyvästi 30 päivän kuluttua.

    Mikäli olet sallinut sijainnin paikannuksen selaimessasi ja käyttöjärjestelmässäsi, käytämme tätä tietoa tarjotaksemme sinulle sijaintiperusteisia palveluita (esimerkiksi lähimmän toimipisteen tai pakettiautomaatin sijainnin). Sijainnin paikannuksen oikeusperuste on suostumuksesi GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan a alakohdan mukaisesti ottaessasi käyttöön kyseisen toiminnon. Emme käytä näitä tietoja muihin tarkoituksiin. Jos kytket pois tämän toiminnon, tiedot poistuvat tietyn ajan kuluessa.

  • Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä ja vastaavia teknologioita (tästä lähtien ”teknologiat”), joiden avulla voimme seurata internetsivujemme vierailumääriä ja vierailijoiden määrää sekä määrittää tarjouksemme siten, että ne tukevat sujuvaa ja tehokasta toimintaa sekä tukevat markkinointityötämme.

    Kun avaat verkkosivustomme,  Tietosuoja-asetuskeskus ilmoittaa sinulle, että teknisesti välttämättömät evästeet asetetaan ja että sen lisäksi suostumuksesi tarvitaan tiettyjen teknologioiden käyttöön (näitä ovat mm. analytiikkaevästeet).

    Tietojen käsittely teknisesti välttämättömien evästeiden avulla perustuu oikeutettuun etuumme GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan mukaisesti. Sillä varmistetaan, että voit käyttää verkkosivustoamme parhaalla mahdollisella tavalla, että verkkosivustomme toimii oikein ja että käyttäjäkokemus on sujuva ja häiriötön. Nämä evästeet tallennetaan vain verkkosivustossamme vierailun ajaksi. Ne poistetaan automaattisesti, kun suljet selaimesi.

    Lisäksi sinulle ilmoitetaan Tietosuoja-asetuskeskuksen  kautta, että käytämme muita teknologioita  (suorituskyky, toiminta tai analytiikka) tietojen tallentamiseen vierailijoista, jotka käyvät toistuvasti joillain internetsivuillamme. Käytämme näitä teknologioita tarjotaksemme sinulle parasta mahdollista käyttötukea sekä "tunnistaaksemme" sinut ja voidaksemme asettaa käyttöösi (mahdollisimman paljon) erilaisia verkkosivuja ja uusia sisältöjä toistuvan käytön aikana. Näitä teknologioita käsitellään vain aiemman suostumuksesi perusteella 6 artiklan 1 kohdan a alakohdan mukaisesti.

    Lisätietoja on  Tietosuoja-asetuskeskuksessa , mukaan lukien annetun suostumuksen peruminen.

    Huolimatta asetuskeskuksen tiedoista ja vain jos olet antanut suostumuksen evästeiden ja muiden teknologioiden käyttöön yllä kuvatulla tavalla, käytämme niitä myös alla kuvattuihin tarkoituksiin.

  • Tarjoamme sosiaalisen median (esimerkiksi Facebook, Instagram tai LinkedIn) sivuillamme lisätietoja palveluistamme ja tuotteistamme, jotta voimme hoitaa asiakassuhdettamme sinuun ja kommunikoida kanssasi paremmin. Lisätietoja on Tietosuojaselosteissamme sosiaalisen median sivuillamme.

    Tämän vuoksi verkkosivustomme sisältää linkkejä seuraaviin sosiaalisen median verkostoihin:

    • Facebook (ylläpitäjä: Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA)
    • Instagram (ylläpitäjä: Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA)
    • LinkedIn (ylläpitäjä: LinkedIn Ireland Unlimited Company, Wilton Place, Dublin 2, Ireland)
    • YouTube (ylläpitäjä: Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA)[TM(D1] [KI2]

    Näissä tapauksissa tietojen siirto edellä mainituille sosiaalisen median ylläpitäjille suoritetaan vain, jos vastaavaa kuvaketta (esim Facebook-kuvake "f" ) klikataan. Jos klikkaat jotain näistä kuvakkeista, vastaavan sosiaalisen median ylläpitäjän sivu avautuu erillisessä ikkunassa.

  • Tarjoamme sinulle parannetun käyttökokemuksen tässä verkkosivustossa integroimalla Google Mapsin osana DHL Finder -palvelua. DHL Finder -palvelulla voit etsiä toimipisteitämme, pakkausasemiamme ja noutopisteitämme, jotka näkyvät Google Mapsin kartalla. Google Mapsin käyttäminen voi tarkoittaa henkilötietojen siirtämistä Yhdysvaltoihin. Euroopan yhteisöjen tuomioistuin ei katso, että tietosuojan taso Yhdysvalloissa on riittävä. Erityisesti on olemassa riski, että Yhdysvaltain viranomaiset voivat käyttää tietojasi valvonta- ja seurantatarkoituksiin ilman, että toimivia oikeussuojakeinoja on käytettävissä. Tietoja ei siirretä ilman aiempaa tietämystäsi tai hyväksyntääsi. Pyydämme nimenomaista suostumustasi GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan a alakohdan ja GDPR:n 49 artiklan 1 kohdan a alakohdan mukaisesti, ennen kuin Google Maps aktivoidaan ja tiedot siirretään Yhdysvaltoihin. Emme voi vaikuttaa siihen, miten Google tämän jälkeen käsittelee tietoja (Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland, Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA). Viittaamme Googlen tietosuojakäytäntöön. Suostumustasi kysytään uudestaan aina kun vierailet verkkosivustolla. Voit luonnollisesti etsiä tietoja DHL:n sijainneista käyttämättä Google Mapsia. 

Sopimuksen täytäntöönpano

Tarvitsemme henkilötietoja sekä ennakkoon että sopimussyistä voidaksemme tarjota palveluitamme ja täyttää kanssasi solmittujen sopimusten velvoitteet.

Sivustossa dhl.com tarjoamme seuraavia palveluita:

  1. Pyydä tarjous
  2. DHL:n palvelut yrityksille
  3. Lähetysten &seurantapalvelu
  4. Tee kuljetustilaus
  5. Asiakaspalvelu
  • Saat meiltä tarjouksen sähköpostilla tai puhelimella käyttämällä  Pyydä tarjous  -palvelujamme. Asuinmaasi perusteella ja osoittaaksemme sinulle oikean asiantuntijatiimin tai työkalun DHL:ssä, kysymme, haluatko lähettää paketteja vai asiakirjoja, rahtilähetyksiä tai kansainvälistä yrityspostia ja oletko yritys- vai yksityisasiakas. 

    Näiden tietojen perusteella pyyntösi ohjataan liiketoimintayksikköihimme  [DHL ExpressDHL Global ForwardingDHL FreightDHL ParcelDHL eCommerce SolutionsDHL Paket] ja saat välittömästi tuotekortin ja hinnan sekä lisätietoja liiketoimintayksiköltä, jonka tarjous sopii parhaiten pyyntöösi. Saatamme myös kysyä sinulta seuraavia tietoja: lähtömaa ja määräpaikka mukaan lukien kaupunki ja postinumero (tarvitsemme likimääräisen lähtö- ja määräpaikan, jotta voimme antaa sinulle lähetyksestäsi mahdollisimman tarkan tarjouksen) sekä lähetyksen paino ja tilavuusmitat. Pyyntösi perusteella voimme myös kysyä määrää, sisältääkö lähetys asiakirjoja tai vaarallisia aineita tai onko se palletoitu tai pinottava. Nämä tiedot lähetetään edelleen johonkin liiketoimintayksikköömme  [DHL ExpressDHL Global ForwardingDHL FreightDHL ParcelDHL eCommerce SolutionsDHL Paket] , ja saat välittömästi tuotekortin ja hinnan sekä lisätietoja lähetyksestäsi ja valinnaisista lisäpalveluista.

    Kun klikkaat ”varaa kuljetus” -painiketta, sinut ohjataan liiketoimintayksikön  varausjärjestelmään [MyDHL+myDHLiMyDHL Parcel]. Näin ollen sivusto dhl.com ei kerää tai käsittele muulla tavoin henkilötietojasi Pyydä tarjous -palvelua varten. Mutta jos tiedot katsotaan henkilötiedoiksi, kuten kaupunki ja postinumero, oikeusperusteena on voimassa oleva sopimus (GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan b alakohta) sekä oikeutettu etu, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan tarjouksen (GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan f alakohta).

    Jos mitään säilytysaikaa ei tarvitse noudattaa laki- tai sopimussyistä, pyyntösi säilytetään enintään 30 päivän ajan siinä liiketoimintayksikössä, joka teki tarjouksen, osoituksena oikeasta käsittelytavasta ja palvelujen optimoimiseksi. Sivustossa dhl.com kyseisiä tietoja säilytetään enintään 30 päivän ajan, jos olet käyttänyt turvallista lähetyspalvelua ja jos et poista niitä itse aiemmin.

  • Jos käytät DHL for Business  -palvelua, kysymme sinulta lähetyksen määräpäätä sekä kuljetusmäärää ja -tiheyttä. Kuljetustarpeiden perusteella pyyntösi lähetetään liiketoimintayksiköillemmes [DHL ExpressDHL Global ForwardingDHL FreightDHL ParcelDHL eCommerce SolutionsDHL Paket]  ja sen käsittely osoitetaan sille yksikölle, jonka palvelu sopii parhaiten vaatimuksiisi. Jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä mahdollisimman nopeasti, kysymme yrityksesi nimeä, nimeä, yritysosoitetta, sähköpostiosoitetta ja puhelinnumeroa. Nämä tiedot lähetetään edelleen asianmukaisille liiketoimintayksiköille, ja ne tarvitaan mahdollisten toimenpiteiden varalle ennen sopimuksen tekemistä ja/tai sopimuksen täytäntöönpanoa varten. Oikeudellinen peruste on näin ollen GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan b alakohta.

    Jos mitään säilytysaikaa ei tarvitse noudattaa laki- tai sopimussyistä, pyyntösi säilytetään enintään 30 päivän ajan siinä liiketoimintayksikössä, joka teki tarjouksen, osoituksena oikeasta käsittelytavasta ja palvelujen optimoimiseksi.

  • Voit seurata Lähetysseuranta -palvelulla lähetyksiä, jotka on osoitettu sinulle tai jotka olet lähettänyt. Näet myös arvioidun toimitusajan. Tätä tarkoitusta varten seurantatiedot lähetetään asianmukaiselle liiketoimintayksikölle lähetyksen tilan selvittämiseksi. Saat myös tärkeitä yksityiskohtaisia tietoja lähetyksestäsi kyseiseltä liiketoimintayksiköltä. Lisäksi lähettäjä tai vastaanottaja voi saada lisätietoja lähetyksestä sähköpostilla tai tekstiviestillä. Tämän vuoksi ilmoituksen vastaanottajan sähköpostiosoite tai matkapuhelinnumero voidaan tallentaa ja ilmoitus aktivoida. Tässä yhteydessä tiedot lisäävän henkilön on varmistettava, että ilmoituksen vastaanottaaja hyväksyy sähöpostiosoitteen, matkapuhelinnumeron ja ilmoituksen käsittelyn.

    Seuraavia tietoja käsitellään lähetyksen seurannan yhteydessä: lähetyksen numero, nimi ja lähettäjän osoite, vastaanottajan nimi ja osoite, lähettäjän/vastaanottajan sähköpostiosoite (jos sovellettavissa), lähettäjän asiakastiedot, tuote tai palvelun nimi, lähetyksen historia, vastaanottajan allekirjoitus, vahvistus vähimmäisiän (vähintään 16 tai 18) tarkistamisesta.

    Tietoja käsitellään sopimuksen täytäntöönpanoa varten GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan b alakohdan mukaisesti.

    Käyttäjäkokemuksen parantamiseksi DHL luo lähetyksen seurataa varten automaattisesti luettelon edellisestä lähetysnumerosta, jota on haettu lähetyshaulla: Tämän toiminnon ansiosta sinun ei tarvitse kirjoittaa lähetysnumeroa uudelleen, kun tarkistat lähetyksesi tilan. Tässä yhteydessä voit nimetä yksittäisiä lähetyksiä haluamallasi tavalla (“Lähetyksen nimi"). Tätä tarkoitusta varten sovellus tallentaa luettelon edellisistä lähetyshauista evästeeseen. 

  •  Lähetä nyt  palvelumme ohjaa sinut eri liiketoimintayksiköidemme asiakasportaaleihin [DHL ExpressDHL Global ForwardingDHL FreightDHL ParcelDHL eCommerce SolutionsDHL Paket] (esim. MyDHL+, DHL eCommerce Web Portal, my DHLi tai DHL Interactive). Voit myös jatkaa vieraana, jolloin sinut ohjataan liiketoimintayksikköömme, joka vastaa parhaiten kuljetustarpeitasi. Emme käsittele henkilötietojasi tässä vaiheessa. Sama pätee, jos haluat tehdä uudelleentoimituksen. Muutaman lähetystäsi koskevan kysymyksen jälkeen sinut ohjataan eri asiakasportaaleihimme , jossa voit järjestää uudelleentoimituksen tarkemmin.

  • Voit kysyä lisää ottamalla milloin tahansa yhteyttä asiakaspalveluumme. Liiketoimintayksiköstä riippuen sinut ohjataan joko suoraan kyseisen liiketoimintayksikön verkkosivustoon tai sinua pyydetään täyttämään yhteydenottolomake etukäteen. Siinä pyydetään seuraavat tietoryhmät, jonka jälkeen ne lähetetään asianmukaiselle liiktoimintayksikölle: asiakasviitteesi, nimesi, yrityksesi nimi, postiosoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero, maa/alue ja toimialasi. Oikeudellinen perusta on GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan b alakohta, koska tämä käsittely tarvitaan sopimuksen valmistelua tai sen toteuttamista varten. Lisäksi luovutat tiedot meille vapaaehtoisesti yhteydenottoa varten, ja suostumuksesi on toinen oikeudellinen perusta (GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan a alakohta).

    Sen lisäksi voit sallia meidän lähettää sinulle palvelujamme koskevaa mainossähköpostia. Tätä varten lähetämme yhteystietosi myös liiketoimintayksiköillemme [DHL ExpressDHL Global ForwardingDHL FreightDHL ParcelDHL eCommerce SolitionsDHL Paket] . Oikeusperusteena on antamasi suostumus GDPR:n artiklan 6 kohdan 1 alakohdan a mukaan.

Lisätietoa eri palveluiden ja tuotteiden tietosuojasta löytyy asianomaisen liiketoimintayksikön asiakasportaalista ja/tai asianmukaisesta paikallisesta tietosuojaselosteesta.


Käsittely mainontatarkoituksessa

Kun vierailet verkkosivullamme, tarjoamme sinulle monipuolisesti tietoja DHL:stä, tuotteistamme, palveluistamme ja tapahtumistamme. Löydät erityisesti seuraavaa tietoa:

  1. Tapahtumat & Webinaarit
  2. Delivered.
  3. Spotlight
  4. Uutiskirjeet
  • Jos haluat osallistua tapahtumaan ja/tai webinaariin, sinut ohjataan rekisteröitymissivulle. Siellä keräämme seuraavia tietoja: nimesi, sähköpostiosoitteesi ja yhteyshenkilösi DHL:ssä. Toimialan mukaan saatamme myös kysyä yrityksesi nimeä, asemaasi ja sitä, oletko ennen käyttänyt DHL:n palveluja. Oikeudellinen perusta on GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan b alakohta, koska tämä käsittely tarvitaan sopimuksen täyttämistä varten (tapahtumaan osallistuminen).

  • Voit tässä kohdassa sallia palvelujamme koskevan mainossähköpostin vastaanottamisen. Tätä varten lähetämme yhteydenottotietosi liiketoimintayksiköille [DHL Global ForwardingDHL FreightDHL ParcelDHL eCommerce SolutionsDHL Supply Chain] . Näiden tietojen käsittelyn oikeusperuste on antamasi suostumus GDPR:n artiklan 6 kohdan 1 alakohdan a mukaan. Voit lopettaa tilauksen milloin tahansa klikkaamalla asianomaista linkkiä Spotlight-postin lopussa. Voit myöskin milloin tahansa peruuttaa suostumuksesi käyttämällä annettua yhteystietoa.

  • Jos tilaat DHL Spotlight t -palvelun, jotta saat lukea ensimmäisenä uudet artikkelit, keräämme vain sähköpostiosoitteesi, eikä sitä käytetä muihin tarkoituksiin. Oikeusperusteena on antamasi suostumus GDPR:n artiklan 6 kohdan 1 alakohdan a mukaan. Voit lopettaa tilauksen milloin tahansa klikkaamalla asianomaista linkkiä Spotlight-postin lopussa. Voit myöskin milloin tahansa peruuttaa suostumuksesi käyttämällä annettua yhteystietoa. Mikäli lopetat Spotlightin tilauksen tai peruutat suostumuksesi, nämä tiedot poistetaan tai suljetaan pois postituslistaltamme, eikä niitä enää käsitellä näihin tarkoituksiin.

    Tästä huolimatta jos olet DHL:n asiakas, voimme käsitellä tietojasi (kuten nimeä ja osoitetta) ottaaksemme sinuun yhteyttä ja tarjotaksemme tuoreimmat tiedot tarjouksistamme, uutisistamme, tuotteistamme ja palveluistamme. Olemassa olevan suostumuksen (GDPR:n artiklan 6 kohdan 1 alakohdan a mukaisesti) ohella käsittelemme sähköpostiosoitettasi ainoastaan tarjotaksemme sinulle tietoa DHL:n omista tai vastaavista tuotteista. Edellä mainittuja tietoja käsitellään, jotta pysyt ajan tasalla tuotteistamme ja vastaavista tuotteista. Oikeudellinen perusta on GDPR:n artiklan 6 kohdan 1 alakohta f. Asiakastietojen käsittely omiin suoramarkkinointitarkoituksiin katsotaan oikeutetuksi eduksi. Sinulla on oikeus milloin tahansa kieltäytyä suoramarkkinoinnista. Voit käyttää oikeuttasi ottamalla meihin yhteyttä kohdasta "Kuka on vastuussa?"löytyvien yhteystietojen avulla.

  • Jos tilaat jonkin  uutiskirjeistämme, meillä on oikeus käyttää sähköpostiosoitettasi tähän tarkoitukseen. Näiden tietojen käsittelyn oikeusperuste on antamasi suostumus, GDPR:n artiklan 6 kohdan 1 alakohdan a mukaan. Voit lopettaa uutiskirjeen tilauksen milloin tahansa klikkaamalla asianomaista linkkiä uutiskirjeen lopussa. Voit myöskin milloin tahansa peruuttaa suostumuksesi käyttämällä annettua yhteystietoa. Mikäli lopetat sähköpostiviestiemme tilauksen tai peruutat suostumuksesi, nämä tiedot poistetaan tai suljetaan pois postituslistaltamme, eikä niitä enää käsitellä näihin tarkoituksiin.
    Sähköpostiosoitteesi lisätään kieltolistalle, jotta voimme turvata oikeutetut etumme GDPR:n artiklan 6 kohdan 1 alakohdan f mukaisesti. Oikeutettu etu merkitsee tässä tapauksessa sitä, että emme lähetä sinulle jatkossa sähköpostiviestejä.

Tietojen säilytys ja kolmannet osapuolet

  • Deutsche Post DHL -konsernin tarjoamat uramahdollisuudet ovat yhtä monimuotoisia kuin eri puolilla maailmaa toimivat tiimimme. Meillä on noin 590.000 työntekijää yli 220 maassa; tekemämme työ luo yhteyksiä ihmisten välille ja parantaa heidän elämänlaatuaan. Jos haluat hakea jotain avoimista työpaikoistamme, löydät  lisätietoja tästä  ja tietojen säilyttämiseen liittyviä tietoja  tästä.

  • Säilytämme tietojasi niin kauan kuin on tarpeen tarkoitustemme toteuttamiseksi, sopimustemme täyttämiseksi ja oikeudellisten velvollisuuksien noudattamiseksi. Säilytysaika voi vaihdella maan mukaan soveltuvan maakohtaisen lainsäädännön mukaisesti.

    Pyrimme jatkuvasti lyhentämään tietojen säilytysaikaa, jos tarkoitus, laki tai sopimukset sen sallivat. Tiedot, jotka keräämme suostumuksesi mukaisesti, säilytetään kunnes perut suostumuksesi.

  • DHL ei ilmoita, myy, siirrä tai muutoin levitä henkilötietojasi kolmansille osapuolille eikä tee sitä myöskään tulevaisuudessa, ellei se ole lain tai sopimuksen tarkoitusperän mukaan välttämätöntä tai ellet anna siihen nimenomaista suostumustasi. Esimerkiksi tilatessasi tuotteita voi olla tarpeen välittää osoite- ja tilaustietosi alihankkijoillemme. Lisätietoa eri palveluiden ja tuotteiden tietosuojasta löytyy asianomaisesta  asiakasportaalista.

    Tässä tietosuojaselosteessa kuvatun tietojen käsittelyn ja siihen liittyvien oikeusperusteiden yhteydessä DHL siirtää tietosi seuraaville vastaanottajaryhmille:

    • DPDHL Groupin yhtiöt: siirto edellytetään DPDHL Groupin, sen yksikköjen ja jaettujen palvelukeskusten sisäll tuotteidemme ja palvelujemme tarjoamiseen ja parantamiseen (esim. Pyydä tarjous- ja Toistuva kuljetus -palvelut). Siirron syynä voi olla myös asiakassuhteesi hallinta, tunnistamisesi, pyyntöihisi vastaaminen ja tietosuojasi vaatimusten noudattaminen.
    • Kolmannen osapuolen kumppanit: Siirtoa kolmannen osapuolen kumppaneille rajoittavat soveltuvan lain vaatimukset ja/tai sekä sopimusvelvoitteiden täyttäminen.
    • Kolmannen osapuolen käsittelijä: jotka käsittelevät dataa ovat sopimuksen perusteella velvollisia noudattamaan tiukkaa luottamuksellisuutta GDPR:n 28 artiklan mukaisesti. DHL on vastuussa henkilötietojesi suojaamisesta näissä olosuhteissa. Kumppanit noudattavat DHL:n ohjeistusta, ja tämä varmistetaan teknisillä ja organisatorisilla toimenpiteillä sekä tarkastuksilla ja valvonnalla.
    • Viranomaiset: siirto edellytetään sovelutavan lain mukaisesti (esim. oikeudellisen velvoitteen täyttämiseksi kuljetuksen käsittelyn aikana).

    Tietosi siirretään Euroopan talousalueen (ETA) ulkopuolelle vain muihin Deutsche Post DHL Groupin yhtiöihin, kolmannen osapuolen kumppaneille ja viranomaisille, kun soveltuva tietosuojalaki sen sallii. Näissä tapauksisa varmistamme, että asianmukaiset suojaustoimenpiteet suojaavat tietojesi siirron (esim.  sitova yritysvastuumme, mallisopimuslausekkeet).


Mitkä ovat rekisteröidyn oikeuteni?

Sinulla on seuraavat oikeudet:

Voit pyytää tietoa siitä, mitä henkilötietoja säilytämme

Voit pyytää meitä korjaamaan, poistamaan tai suojaamaan henkilötietosi, mikäli tämä on lain sekä olemassa olevien sopimusehtojen mukaista.

Voit pyytää antamasi henkilötiedot jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä, koneellisesti luettavassa muodossa.

Voit tehdä valituksen valvontaviranomaiselle. 

  • Voit saada tietosi ottamalla yhteyttä tietosuojavastaavaan tästä:

  • Vastustamisoikeus koskee kaikkea henkilötietojen käsittelyä, joka perustuu GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan f alakohtaan.


Entä tietoturva?

DHL suhtautuu tietosuojaasi erittäin vakavasti. Käytämme erilaisia strategioita, valvontakeinoja, käytäntöjä ja menetelmiä tietojesi suojaamiseen. Tarkistamme jatkuvasti suojausmenetelmiämme. Käytämme suojatoimenpiteitä, kuten palomuureja, verkon tunkeutumisjärjestelmiä ja sovellusten valvontaa. Jos tarpeen, suojaamme tietosi käyttämällä nimien muuttamista ja salaustekniikoita, kun tallennamme ja siirrämme tietojasi. Tietojasi säilytetään suojatussa toimintaympäristössä, joka ei ole yleisesti saatavilla. Tietyissä tapauksissa henkilötietosi salataan Secure Socket Layer (SSL) -teknologian avulla tiedonsiirron ajaksi. Toisin sanoen käytämme hyväksyttyä salausprotokollaa laitteesi ja DHL:n palvelimien välisessä viestinnässä, mikäli selaimesi tukee SSL:ää. Varmistamme, että rakennuksissamme ja sertifioiduissa palvelinkeskuksissamme noudatetaan tiukkaa fyysistä kulunvalvontaa.

Osana suojaustrategiaamme olemme ottaneet käyttöön auditointiohjelmia, jotka varmistavat, että järjestelmämme ja palvelumme noudattavat DPDHL:n tietosuojakäytäntöä sekä ISO 27001 -standardia.

Lisäksi meillä on käynnissä lukuisia menetelmiä riskien vähentämiseen. Näitä ovat muun muassa työntekijöiden säännöllinen koulutus sekä Cyber Defense Centerin järjestämät vaaratilanteiden simulointiharjoitukset.

Mikäli haluat ottaa yhteyttä DHL:ään sähköpostilla tai yhteydenottolomakkeella, huomaathan, ettei lähetettyjen tietojen luottamuksellisuutta voida taata. Kolmannet osapuolet voivat lukea sähköpostiviestien sisältöä. Tämän vuoksi suosittelemme, että lähetät luottamuksellisia tietoja ainoastaan postitse.

  • Lisätietoa eri palveluiden ja tuotteiden tietosuojasta löytyy asianomaisesta  asiakasportaalista.

  • "DPDHL:n tietosuojakäytäntö" sääntelee koko konsernin kattavia tietojenkäsittelystandardeja, keskittyen erityisesti niin sanottuihin siirtoihin kolmansiin maihin, millä tarkoitetaan henkilötietojen siirtoa sellaisiin EU:n ulkopuolisiin maihin, joissa tietosuoja ei ole riittävällä tasolla. Voit tutustua tarkemmin "DPDHL:n tietosuojakäytäntöön" lataamalla seuraavan asiakirjan:

Liiketoimintayksiköiden tietosuojaselosteet tai sopimus- ja palveluehdot


Muutokset tietosuojaselosteeseen

DHL pidättää oikeuden muuttaa tietosuojaselostettaan milloin tahansa ilmoittamalla tai ilmoittamatta siitä etukäteen. Käy säännöllisesti sivuillamme tarkistamassa mahdolliset muutokset. Käyttämällä DHL:n verkkosivustoja hyväksyt nämä tietosuojaehdot.

Tämä seloste on viimeksi päivitetty:

 9.10.2021