Beste gebruiker,

U bezoekt deze pagina met een browser. Dit levert mogelijk niet de meest optimale ervaring op.

U kunt doorgaan, maar als u de beste ervaring wilt met deze pagina adviseren wij gebruik te maken van Edge, Firefox en Chrome.

KOOLSTOFUITSTOOTRAPPORTAGE

Transparantie creëeren

Het identificeren en bewaken van uw koolstofvoetafdruk geeft waardevolle informatie over de invloed op het milieu van uw transport en logistieke operatie, wat een onmisbare basis vormt voor het stellen van duurzame doelen.

DHL Carbon Calculator

Calculator voor aan transport gerelateerde uitstoot
 • Plan op eenvoudige, interactieve wijze verschillende verzendscenario’s en bereken uw koolstofvoetafdruk
 • Gratis onlinetool
Details weergeven Details verbergen

DHL Carbon Report

Rapport over milieuafdruk van transport en logistiek
 • Meten van uitstoot via internationaal erkende standaarden
 • Externe verificatie
Details weergeven Details verbergen

Voor een groter begrip van de gevolgen voor het milieu van de aan uw transport- en logistiek gerelateerde activiteiten. De uitstoot wordt gemeten met gebruik van internationaal erkende standaarden voor het berekenen van de uitstoot. De berekeningsmethoden die gebruikt worden in het koolstofrapport worden door een onafhankelijke partij gecontroleerd.

 • Uitstoot van broeikasgassen bijhouden
 • Krijg inzicht in de CO2-uitstoot van uw activiteiten
 • Gedetailleerde rapporten genereren
 • Ontdekken waar u de efficiëntie verder kunt verbeteren
 • Houd toezicht op en optimaliseer uw hele supply chain

DHL Carbon Dashboard

Grafische weergave van uw volledige supply chain
 • Zichtbaarheid in de end-to-end supply chain van alle serviceproviders in één toepassing
Details weergeven Details verbergen

Online grafisch model voor het inzichtelijk maken van uw supply chain om zo de mogelijkheden te zien om CO2-uitstoot te verminderen en kosten te reduceren.

 • De beste rapportage- en analysetool voor transportuitstoot met de nieuwste berekeningsstandaarden (GHG Protocol for Products, EN 16258)
 • Integratie van uiteenlopende rapporten in een webgebaseerd grafisch model van uw supply chain
 • End-to-end zichtbaarheid/direct overzicht door de informatie van alle serviceproviders in één toepassing samen te voegen
 • Simulatie om de verschillende maatregelen te verkennen die de CO2-uitstoot kunnen verminderen, zoals routeplanningmethoden en de dichtheid van zendingen

 

DHL Quick Scan

CO2-efficiëntie in een oogopslag

Uw koolstofefficiency ter land, ter zee en in de lucht, vergeleken met branchecriteria.

Details weergeven Details verbergen

Direct inzicht in uw CO2-uitstoot ter land, ter zee en in de lucht, vergeleken met branchecriteria, om mogelijkheden voor het verminderen van de CO2-uitstoot en kostenreductie zichtbaar te maken.

 • Overzicht van vooraf gedefinieerde KPI’s voor de koolstof- en transportefficiency van de belangrijkste handelsroutes, per transportmethode
 • Eenvoudig toe te passen op de hele supply chain
 • Efficiënte manier om ‘CO2-ophopingen’ en de gemiddelde CO2-uitstoot in alle stappen van het hele transportproces zichtbaar te maken
 • Inzicht in waar er groene winst te behalen valt

Neem contact op met experts in groene logistiek

Neem vandaag contact op en ontdek hoe DHL kan helpen bij het verlagen van de impact op het milieu van uw supply chain

Casestudy's en best practices

 • Een klant uit de technologiesector in China wilde zijn koolstofvoetafdruk transparanter maken door te starten met het verlagen van zijn uitstoot. De uitdaging was het in het proces integreren van de gegevens van derden. We ontwikkelden een oplossing om de koolstof te bewaken met behulp van ons Koolstof-dashboard dat gegevens van DHL en van vijf andere logistieke dienstverleners volgt. De transparantie die daaruit voortkwam, maakte het voor de klant mogelijk te benchmarken en doelen te stellen, maar ook om de bijdragers aan de koolstof te identificeren en verlagingsstrategieën te ontwikkelen.

 • DHL bood wereldwijde klimaatneutrale verzendservices aan een klant in de financiële dienstensector aan, een bedrijf waar zeer belangrijke express-zendingen gedurende de nacht resulteerden in een aanzienlijke uitstoot. Het doel was om 95% van de internationale koeriersservice klimaatneutraal te maken. Het resultaat was, naast een verbeterende merkimago, een significante jaarlijkse koolstofbesparing. Sterker nog, de koolstofkredieten die het bedrijf aankocht om de uitstoot te compenseren hadden geen invloed op de werkzaamheden van de bank, terwijl de klimaatbeschermingsprojecten die met deze kredieten werden gesteund een enorme impact hebben op lokale populaties.

 • In de Verenigde Staten wilde een klant die binnen diverse sectoren werkte een duurzaam distributiecentrum van 250.000 vierkante meter bouwen met een milieuverantwoordelijk ontwerp en efficiënte besturingssystemen. De uitdaging was het ontwerpen van een faciliteit met energie-efficiënte verlichting, dakvensters, sanitair met laag debiet, een wit daksysteem, opvang van hemelwater en een recycling-programma. Nauwe coördinatie met lokale gemeentelijke autoriteiten en de lokale ontwikkelingsstichting maakte dit doel extra complex. Uiteindelijk verzekert het nieuwe distributiecentrum een gezondere omgeving voor de inwoners, werknemers en de lokale gemeenschap door middel van minimaal energie- en waterverbruik, verlaagde BKG-uitstoot en verlaagde kosten. Daarnaast behaalde het center de Leadership in Energy and Environmental Design (LEED)-certificering van de U.S. Green Building Council.

 • Een vliegmaatschappij in het VK wilde een innovatieve in-flight catering en afval-oplossing ontwikkelen en vroeg DHL om hulp. We benchmarkten afvalpercentages en kwamen met een plan om afval dat naar de afvalbedrijven werd gebracht te verminderen door de installatie van voedseldrogers, een stap die het volume van voedsel met 70% deed afnemen. Zero waste naar afvalbedrijven werd bereikt naast een vermindering van 70% in de transportkosten van voedselafval, aanzienlijke toegevoegde waarde van gerecupereerd afval, substantiële recycling-opbrengst en het elimineren van afvalbelasting.

 • Een klant in de Verenigde staten die ongeveer 170.000 pakketten per jaar vervoerd met meer dan 1 miljoen kisten met producten heeft een project opgestart met DHL om verzendverpakking van de juiste maat te bestuderen als antwoord op de vraag "Waarom is er zoveel lege ruimte in elk pakket?". De geïmplementeerde oplossing bestaat uit een complex verpakkingssysteem op locatie waarmee per zending de juiste maat doos wordt gekozen voor de verzending van kisten met producten, waardoor het vulpercentage is verhoogd en het totale aantal zendingen is verlaagd. De voordelen voor de klant en voor het milieu zijn duidelijk merkbaar:

  • Het aantal verpakte kisten per uitgaand pakket is verhoogd van 5,9 naar 8,52 en de "lucht/lege ruimte" in de doos is verlaagd naar<10%
  • De dichtheid van de uitgaande vrachtwagens is verhoogd met 19% waardoor het aantal uitgaande vrachtwagens is verlaagd, wat een kostenbesparing op verzending oplevert van meer dan $ 350.000 per jaar
  • 13% stijging op de score van feedback van klanten met nul klachten
 • Een klant in de kleinhandel wilde graag de koolstofuitstoot van zijn transportactiviteiten tussen leveranciers en distributiecentra in het VK verlagen. DHL werkte samen met de klant om een oplossing te ontwikkelen met duurzame voordelen. Er werd gekozen voor de teardrop-aanhangwagen als de groene oplossing om te voldoen aan de vereisten van het verlagen van brandstofverbruik en koolstofuitstoot, terwijl de klant meer producten per vrachtwagen kan vervoeren, waardoor er minder ritten nodig zijn. De unieke aerodynamische vorm van deze aanhangwagens zorgt voor een brandstofbesparing van ongeveer 10% en een capaciteitsverhoging van 10%. We hebben 399 aerodynamisch geoptimaliseerde teardrop-aanhangwagens ingezet die de CO2-uitstoot van de klant met meer dan 2.000 ton per jaar verlagen.

Identificeren - optimaliseren

Milieuvoetafdruk optimaliseren

Oplossingen om logistiekgerelateerde uitstoot te minimaliseren of te voorkomen.

Uitstoot compenseren

Investeer in internationaal erkende klimaatbeschermingsprojecten.