Περιήγηση και Περιεχόμενο
Βρίσκεστε στη χώρα  Κύπρος
ή Επιλογή διαφορετικής χώρας

Επικοινωνία με την Εξυπηρέτηση Πελατών της DHL eCommerce


Είτε λαμβάνετε μια αποστολή στο σπίτι ή στην επιχείρησή σας, θέλουμε να απαντήσουμε στις ερωτήσεις σας σχετικά με την παραλαβή ή την επιστροφή μιας αποστολής που αποστέλλεται μέσω της DHL eCommerce.

Αποστολές εντός Κύπρου

Ξεκινά το Αναγνωριστικό Αποστολής σας με 3 ή 4 γράμματα, τα οποία ακολουθούνται από έως και 20 αριθμούς; (Παραδείγματα: JD123456789012345678 ή JVGL123456789012345678) 

Αν ναι:  παρακαλούμε επισκεφτείτε την ACS για να επικοινωνήσετε με την εξυπηρέτηση πελατών

Αν όχι: παρακαλούμε επικοινωνήστε με την ομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών DHL eCommerce για την εξυπηρέτησή σας

Τρέχουσες αποστολές εκτός Κύπρου

Παρακαλούμε επικοινωνήστε με την ομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών DHL eCommerce

Βοήθεια παρακολούθησης

Για να ξεκινήσετε, παρακαλούμε παρακολουθήστε την αποστολή σας μέσω της υπηρεσίας Παρακολούθησης και εντοπισμού αποστολής

Σε περίπτωση που δεν λάβετε αποτελέσματα εντοπισμού, είτε για περαιτέρω ερωτήσεις, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την  ομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών DHL eCommerce για την εξυπηρέτησή σας.

Βρείτε τον Υπεύθυνο


Για να εξοικονομήσετε χρόνο και για την αποφυγή σύγχυσης, πρέπει να σας οδηγήσουμε στη σωστή ομάδα εξυπηρέτησης πελατών. Σε όλη την Ευρώπη συνεργαζόμαστε με διάφορους κορυφαίους συνεργάτες, οι οποίοι είναι εκεί για να σας βοηθήσουν να παραδώσετε το δέμα σας όταν και όπως το θέλετε. Απαντήστε σε μερικές γρήγορες ερωτήσεις για να βρείτε τον σωστό υπεύθυνο.

Έφτασε η αποστολή σας στην Κύπρο;

Πρόσθετη βοήθεια εξυπηρέτησης πελατών