Περιήγηση και Περιεχόμενο
Βρίσκεστε στη χώρα  Κύπρος
ή Επιλογή διαφορετικής χώρας

Συχνές ερωτήσεις για την κατάσταση παρακολούθησης και αποστολής της DHL eCommerce


Έχετε κάποια ερώτηση σχετικά με την παρακολούθηση ή την παράδοση αποστολής μέσω της DHL eCommerce; Σε αυτήν την ενότητα, θα βρείτε τις απαντήσεις μας σε συχνές ερωτήσεις.

Παρακολούθηση και Εντοπισμός DHL eCommerce


Τι είναι ο αριθμός παρακολούθησης και πού μπορώ να τον βρω;

Ο αριθμός ή το αναγνωριστικό παρακολούθησης είναι ένας συνδυασμός αριθμών και πιθανώς γραμμάτων που προσδιορίζει με μοναδικό τρόπο την αποστολή σας για παρακολούθηση σε εθνικό ή διεθνές επίπεδο.

Συνήθως, ο αποστολέας ή το online κατάστημα μπορούν να σας παρέχουν τον αριθμό ή το αναγνωριστικό παρακολούθησης. Αν παραγγείλατε ένα προϊόν σε ένα online κατάστημα, το email επιβεβαίωσης ή η ειδοποίηση παρακολούθησης της αποστολής περιέχουν συχνά τον αριθμό ή το αναγνωριστικό παρακολούθησης.

Σε αντίθεση περίπτωση, επικοινωνήστε με τον αποστολέα ή το online κατάστημα.

Εξερευνήστε παραδείγματα των αριθμών παρακολούθησης που χρησιμοποιούνται στις αποστολές της DHL

Πότε θα εμφανιστούν οι πληροφορίες της παρακολούθησής μου;

Τα συμβάντα παρακολούθησης εμφανίζονται συνήθως 24-48 ώρες μετά τη λήψη του αναγνωριστικού παρακολούθησης και εντοπισμού αποστολών. Σε γενικές γραμμές, ένα συμβάν παρακολούθησης θα εμφανιστεί μόλις η αποστολή φτάσει στις εγκαταστάσεις μας.

Γιατί δεν λειτουργεί ο αριθμός/το αναγνωριστικό παρακολούθησης που διαθέτω;

Βεβαιωθείτε ότι καταχωρίσατε τον σωστό αριθμό παρακολούθησης στη σωστή μορφή (εξηγήσεις και παραδείγματα εθνικών και διεθνών αριθμών παρακολούθησης αναφέρονται παραπάνω σε αυτόν τον ιστότοπο). Αν το αναγνωριστικό παρακολούθησης που διαθέτετε δεν λειτουργεί, επικοινωνήστε με τον αποστολέα ή το online κατάστημα.

Αν δεν έχω τον αριθμό φορτωτικής-παρακολούθησης, η παρακολούθηση της αποστολής μου εξακολουθεί να είναι δυνατή;

Αν δεν έχετε αριθμό παρακολούθησης, σας συμβουλεύουμε να επικοινωνήσετε με τον αποστολέα σας. Ωστόσο, αν έχετε άλλους αριθμούς αναφοράς αποστολής, αυτοί ενδέχεται να λειτουργούν με τη χρήση των συστημάτων παρακολούθησης αποστολών της συγκεκριμένης επιχειρηματικής μονάδας, η οποία έχει αναλάβει την αποστολή (για παράδειγμα: DHL Express ή DHL Freight).

Παράδοση - DHL eCommerce


Ποιος πάροχος θα παραδώσει το δέμα μου;

Η DHL συνεργάζεται με την ACS Air Courier Services (Cyprus) Ltd. Οι διεθνείς αποστολές θα συλλέγονται από τον αποστολέα και θα μεταφέρονται στην Κύπρο από την DHL. Την παράδοση χειρίζεται συνήθως η ACS CY.

Πότε θα παραδοθεί η Αποστολή μου;

Μετά την παράδοση της αποστολής σας σε εμάς από τον αποστολέα, ο χρόνος παράδοσης εξαρτάται από την επιλεγμένη υπηρεσία. Ο αποστολέας, ο έμπορος ή το online κατάστημα υποδεικνύουν συνήθως τον χρόνο παράδοσης στον ιστότοπό τους.

Λάβετε υπόψη ότι οι χρόνοι παράδοσης μπορεί να διαφέρουν, ανάλογα με το προϊόν/την υπηρεσία που έχει επιλεγεί και τη σχέση προέλευσης/προορισμού, από 2-3 ημέρες για γειτονικές χώρες και έως 20 ημέρες για χώρες σε μακρινές αποστάσεις.

Οι καθυστερήσεις στην παράδοση μπορεί να προκύψουν από παράγοντες όπως είναι οι καιρικές συνθήκες, οι τελωνειακές διαδικασίες ή συσσωρευμένες εκκρεμότητες.

Σε περίπτωση που η διεθνής αποστολή σας δεν έχει φτάσει εντός 10 ημερών από την αναμενόμενη ημερομηνία παράδοσης, επικοινωνήστε με τον αποστολέα ή το online κατάστημα για να ξεκινήσετε μια έρευνα με την DHL για απολεσθέντα αντικείμενα. Λάβετε υπόψη ότι μόνο ο αποστολέας μπορεί να ξεκινήσει έρευνα, καθώς εκείνος είναι ο συμβαλλόμενος συνεργάτης της DHL.

Μπορώ να αλλάξω τη διεύθυνση παράδοσής μου;

Αν υπάρχει δυνατότητα αλλαγής στη διεύθυνση παράδοσης για την αποστολή σας, θα λάβετε αυτόματα ένα email ή μήνυμα κειμένου από την ACS CY πριν από την παράδοση, με οδηγίες για τον τρόπο διευθέτησης της αλλαγής.

Μπορώ να αλλάξω την ημέρα ή την ώρα παράδοσης;

Αν υπάρχει δυνατότητα αλλαγής στην ημέρα ή την ώρα παράδοσης για την αποστολή σας, θα λάβετε αυτόματα ένα email ή μήνυμα κειμένου από την ACS CY πριν από την παράδοση, με οδηγίες για τον τρόπο διευθέτησης της αλλαγής.

Παράπονα - DHL eCommerce


Η αποστολή μου έχει υποστεί ζημιά ή το περιεχόμενο λείπει. Τι μπορώ να κάνω;

Όλα τα δέματα της DHL στην Κύπρο παραδίδονται από τον αποκλειστικό μας συνεργάτη, την ACS Air Courier Services (Cyprus) Ltd. Σε περίπτωση κατεστραμμένης αποστολής ή έλλειψης περιεχομένου, ακολουθήστε τις οδηγίες στον ιστότοπο της ACS CY. Εδώ μπορείτε να βρείτε όλες τις σχετικές πληροφορίες για τα επόμενα βήματά σας.

Η αποστολή μου δεν έχει παραδοθεί εντός του αναμενόμενου χρόνου παράδοσης. Τι μπορώ να κάνω;

Σε περίπτωση που η αποστολή σας δεν έχει φτάσει εντός 10 ημερών από την αναμενόμενη ημερομηνία παράδοσης, επικοινωνήστε με τον αποστολέα ή το online κατάστημα. Ο αποστολέας μπορεί να υποβάλει αξίωση για το χαμένο δέμα στην DHL.

Λάβετε υπόψη ότι μόνο ο αποστολέας μπορεί να υποβάλει αξίωση, καθώς εκείνος είναι ο συμβαλλόμενος συνεργάτης της DHL.

Δυστυχώς, υπάρχει πιθανότητα εμφάνισης καθυστερήσεων έως και 10 ημερών, οι οποίες οφείλονται π.χ. στις καιρικές συνθήκες, τις τελωνειακές διαδικασίες ή σε λειτουργικές συσσωρευμένες εκκρεμότητες.

 

Γιατί η αποστολή μου κρατείται στο τελωνείο;

Πιθανότατα η αποστολή σας πρέπει να εκτελωνιστεί. Οι χρόνοι διεκπεραίωσης για τον εκτελωνισμό διαφέρουν ανάλογα με τη χώρα και δεν είναι δυνατή η παρέμβαση της DHL. Σε ορισμένες χώρες, ενδέχεται να εκκρεμούν δασμοί και φόροι. Η αποστολή σας ενδέχεται να κρατείται στο τελωνείο επειδή απαιτούνται περισσότερες πληροφορίες. Σε αυτήν την περίπτωση, θα επικοινωνήσουν μαζί σας.

Τι είναι οι φόροι και οι δασμοί;

Οι φόροι και οι δασμοί είναι φόροι κατανάλωσης. Οι τελωνειακοί δασμοί επιβάλλονται σε ορισμένα αγαθά που αγοράζονται στο εξωτερικό. Οι φόροι προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ) εισπράττονται συνήθως στη χώρα όπου καταναλώνονται τα αγορασθέντα αγαθά. Οι δασμοί και οι φόροι διαφέρουν ανά χώρα. Ανάλογα με τη χώρα, οι δασμοί και οι φόροι διακανονίζονται με το ταχυδρομείο ή το τελωνείο. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις τελωνειακές διαδικασίες στον ιστότοπο της τελωνειακής αρχής της περιοχής σας.