Navigatie en inhoud
U bent in  België
of Selecteer een ander land

Kosten voor overliggelden, oponthoud en opslag

Onze experts delen tips over het voorkomen van extra kosten


Overliggelden, evenals oponthoud- en opslagkosten, werden oorspronkelijk geïntroduceerd als een eerlijke vergoeding voor eigenaren van materieel en faciliteiten voor het gebruik van hun materieel en faciliteiten, zoals containers, containerdepots, overslagstations en magazijnen.

Deze kosten worden gebruikt als stimulans om het materieel zo snel mogelijk terug te sturen of de opslagruimte vrij te maken. Ze worden vaak gezien als onverwachte extra vrachtkosten en kunnen frustrerend zijn voor klanten van zeevracht. Hoe kunt u deze kosten voor overliggelden, oponthoud en opslag vermijden? Wanneer gaat 'free time' in? Hoelang duurt deze in werkelijkheid?

De zeevrachtexperts van DHL Global Forwarding proberen de wereld van zeevracht begrijpelijker te maken, zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan en bovendien uw transportkosten kunt verlagen.

Het verschil tussen overliggelden, oponthoud en opslag: Het gaat erom waar de container zich bevindt


Deze kosten zijn van toepassing op het gebruik van containermaterieel in de haventerminal. Overliggelden worden per container en per dag in rekening gebracht door de zeevervoerder. Het in rekening gebrachte bedrag varieert per locatie en type materieel.

Tijdens de exportfase gaan de overliggelden in op het moment dat de container de haventerminal binnenkomt. De overliggelden stoppen op het moment dat de container op het schip is geladen of als het schip vertrekt. De zeevervoerders beslissen over het daadwerkelijke einde van de overliggeldperiode, afhankelijk van het type en de locatie van de container.

Tijdens de importfase gaan de overliggelden in op het moment dat het schip aankomt in de haven of nadat de container is gelost. Net als bij de exportfase bepalen de zeevervoerders de startdatum van de overliggeldperiode, waarbij zowel het type als de locatie van de container worden meegewogen. De overliggelden stoppen zodra de container opgehaald wordt bij de terminal om per vrachtwagen, spoor of schip te worden vervoerd naar de ontvanger.

Wat overliggelden betreft, moeten alle aanbieders in alle gevallen een redelijke periode 'free time' bieden.

Oponthoud

Deze kosten zijn vergelijkbaar met de kosten van overliggeld, maar zijn van toepassing buiten de haventerminal. Oponthoud wordt per container en per dag gefactureerd en het in rekening gebrachte bedrag varieert per locatie, vervoerder en containertype.

Tijdens de exportfase gaat oponthoud in zodra de lege container wordt opgehaald bij het containerdepot en eindigt het zodra de volle container bij de haventerminal aankomt.

Tijdens de importfase gaat oponthoud in zodra de volle container wordt opgehaald bij de terminal, duurt het voort tijdens de levering aan de ontvanger en eindigt het bij het terugbrengen van de lege container naar het containerdepot.

Wat oponthoud betreft, moeten alle aanbieders in alle gevallen een redelijke periode 'free time' bieden.

Opslag

Deze kosten dekken het gebruik van opslagruimte die wordt ingenomen door de container op het terminalterrein, in een magazijn of op het containerdepot.

Voor zowel import als export gaat de opslagperiode in zodra de container de opslagfaciliteit binnenkomt en eindigt deze zodra de container van het terrein wordt gehaald.

Wist u dat? Overliggelden en oponthoud in Zuid-Amerika

In de meeste Zuid-Amerikaanse landen is de betekenis van overliggelden en oponthoud omgekeerd. In deze landen verwijzen overliggelden naar de tijd die containers buiten de haven doorbrengen, terwijl oponthoud verwijst naar de tijd die op het haventerrein wordt doorgebracht. Zorg ervoor dat u en uw buitenlandse zakenpartner hetzelfde begrip hebben van de voorwaarden die u bent overeengekomen.

'Free time' voor overliggelden, oponthoud en opslag Let op wanneer de klok begint te tikken


Klanten krijgen een bepaald aantal gratis dagen voordat kosten voor overliggelden, oponthoud of opslag aan hen in rekening worden gebracht. Het precieze aantal gratis dagen hangt grotendeels af van de locatie en gekozen zeevervoerder, maar wordt ook beïnvloed door het soort materieel en faciliteit. In sommige magazijnen is helemaal geen 'free time' toegestaan.

Deze factoren zijn van invloed op de hoeveelheid 'free time' waar klanten voordeel van hebben. Maar belangrijk genoeg bepalen ze ook welke gebeurtenis en datum het tellen van dagen in werking zet.

Overliggelden bij import kunnen bijvoorbeeld ingaan tijdens het lossen van schepen of nadat het lossen is voltooid; maar kunnen ook direct bij aankomst van het schip ingaan. Als u bedenkt dat het lossen van een schip doorgaans 2 tot 3 dagen duurt, maar in uitzonderlijke omstandigheden wel tot een week kan duren, spreekt het voor zich dat dit ogenschijnlijk kleine verschil grote invloed heeft op de uiteindelijke rekening.

Hoewel deze kosten niet altijd te vermijden zijn, kunnen ze aanzienlijk lager uitvallen bij een goede planning en proactieve communicatie.

De 5 beste tips voor het verminderen van kosten voor overliggelden, oponthoud en opslag


1. Zorg ervoor dat uw lading op tijd klaar is

Om de kosten voor oponthoud te verlagen, moet u optimaal gebruikmaken van de 'free time' die wordt toegestaan door de leverancier van het materieel. Ervoor zorgen dat uw zending succesvol wordt verzonden, begint al voordat de lege container op de locatie van de verzender aankomt. Door uw lading op tijd klaar te maken voor het ophalen, kan de ladende partij snel actie ondernemen zodra de container de locatie van de verzender bereikt en de container sneller laden. Zo kan uw container het haventerrein bereiken voordat de 'free time' is verstreken.

2. Ga slim om met douane-inklaringen

Laat uw lading indien mogelijk vooraf door de douane inklaren. Door samen te werken met de juiste vrachtvervoerder die uw douane-inklaring regelt, worden de benodigde documenten voor het inklaren van de import vooraf verzameld en zijn alle administratieve stappen voltooid tegen de tijd dat de container de aankomsthaven bereikt. Hierdoor kan de container uit de terminal worden gehaald voordat de 'free time' voor overliggelden afloopt, waardoor ook de opslag wordt geminimaliseerd.

De documenten die u nodig hebt voor douane-inklaring en -afhandeling

  • Vrachtbrieven
  • Handelsfactuur
  • Paklijst
  • Aankomstbericht
  • Indien van toepassing: Document voor gevaarlijke goederen (Dangerous Goods; DG)
  • Indien van toepassing: importvergunning

3. Gebruik de expertise van een expediteur

Het plannen van de reis van uw zending, het vinden van de juiste vervoerder, transportbedrijven en opslag tegen de beste prijs, het afhandelen van documenten en belangrijke administratieve stappen zoals douane-inklaringen, kan complex en tijdrovend zijn. En zelfs voor de zorgvuldigst geplande zending kan een afwijking van het oorspronkelijke schema leiden tot onverwachte overliggelden of oponthoudskosten.

De nauwe relatie die DHL Global Forwarding met de zeevervoerders onderhoudt, betekent dat wij onze klanten langere 'free time' kunnen bieden, samen met lagere kosten voor overliggelden en oponthoud. En omdat DHL Global Forwarding uw lading door-to-door verzorgt en zelf de opslagfaciliteiten beheert, verspreid over het eigen wereldwijde netwerk, kunt u uzelf de complexiteit besparen van het omgaan met tal van belanghebbenden en overdrachtspunten. Zo kunt u zich concentreren op wat er echt toe doet: uw bedrijf en uw klanten.

Ontdek ons uitgebreide aanbod van zeevrachtproducten 

4. Vraag bij uw offerte om informatie over overliggelden, oponthoud en opslag

Om de juiste informatie te kunnen delen, is het belangrijk om vanaf het begin goed geïnformeerd te zijn. De kosten en 'free time' voor overliggelden en oponthoud moeten duidelijk in uw offerte staan vermeld. De tarieven voor overliggelden en oponthoud moeten specifiek per dag en per container worden vermeld. Neem nu contact op met onze zeevrachtexperts   of gebruik myDHLi Quote & Book voor een duidelijke, uitgebreide offerte voor uw zending.

5. Communiceer proactief

De communicatie tussen expediteur, vervoerder, chauffeur, verzender en ontvanger dient open en duidelijk te zijn. Concreet begint dit met het vooraf delen van de leveringsinstructies van de zending met alle partijen. Terwijl de zending onderweg is, moeten alle betrokken partijen regelmatig updates ontvangen zodat ze indien nodig hun planning kunnen aanpassen. Met myDHLi kunt u uw zendingen 24/7 beheren en traceren.

Infographic downloaden


Hebt u hulp nodig met een specifiek verzendprobleem?


Onze verzendexperts staan voor u klaar