#HírekÉsBetekintések

Fenntartható repülőgép-üzemanyag: A zöldebb minősítéshez vezető út

Anna Thompson
Anna Thompson
Tartalommal foglalkozó csapat felfedezése
Olvasási idő: 4 perc
Megosztás
facebook sharing button
twitter sharing button
linkedin sharing button
Smart Share Buttons Icon Megosztás
Graphic image of presents and DHL logistics activities

Ügyfeleidet még soha nem foglalkoztatták ennyire környezetvédelmi gyakorlataid. Fedezd fel, milyen fontos szerepet játszik a DHL Fenntartható Repülőgép-üzemanyag kezdeményezése abban, hogy mérettől függetlenül segítse a vállalkozásokat fenntarthatóságuk javításában – és hogyan csatlakozhat hozzájuk vállalkozásod.

Mi az a GoGreen Plus?

A DHL Express nemrégiben indította el a GoGreen Plus nevű célzott megoldást, amely segít a vállalkozásoknak csökkenteni a szállítmányaikhoz kapcsolódó szén-dioxid-kibocsátást a fenntartható repülőgép-üzemanyag használatával. A SAF egy bioüzemanyag, amelyet megújuló forrásokból, például növényi olajokból, állati zsírokból, hulladéktermékekből és mezőgazdasági növényekből állítanak elő. A SAF-ot kifejezetten a hagyományos sugárhajtómű-üzemanyag helyettesítésére tervezték, és akár 80% -kal is csökkentheti az üvegházhatású gázok kibocsátását a fosszilis tüzelőanyagokhoz képest.  

Miért fontos ez – most jobban, mint valaha

A fenntarthatóság több, mint egy divatos szó. Ez az egyik legjelentősebb trend, amely az utóbbi időben minden iparágat érint. Az e-kereskedelmi szektoron belül például az online vásárlók egyre inkább aggódnak vásárlásaik környezeti hatása miatt, 88%-uk azt mondja, hogy nagyobb valószínűséggel lojálisak egy olyan vállalkozáshoz, amely támogatja a környezetvédelmi kérdéseket1

Lehet, hogy vállalkozásod már végrehajtott néhány zöldebb változtatást – újrahasznosítható csomagolásra váltottál, vagy csatlakoztál egy szén-dioxid-kompenzációs rendszerhez. A logisztika átalakításának azonban van egy izgalmas, új módja: a DHL mérföldkőnek számító rendszere lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy fenntartható repülőgép-üzemanyagot használjanak szállításaikhoz.    

 

Mi az előnye a GoGreen Plus-nak?

A fogyasztók 51% -a szerint a következő 5 évben "nagyon fontos" lesz a szállítás karbonlábnyomának megértése2. A GoGreen Plus segítségével vállalkozásodnak egyedülálló lehetősége van arra, hogy testre szabja CO2e-csökkentését és az általa felhasznált SAF mennyiségét.

Az "offsetinggel" ellentétben - ahol a vállalkozások "semlegesítik" kibocsátásukat olyan környezetvédelmi programokkal, mint az újraerdősítés és az élőhely-helyreállítási projektek - a GoGreen Plus "insettinget" használja. Ez azt jelenti, hogy a vállalkozások lépéseket tehetnek a Scope 3 kibocsátásokban, azaz az értékláncukban előforduló közvetett üvegházhatásúgáz-kibocsátás csökkentése érdekében. Ez a módszer közvetlenebb és értelmesebb módja a kibocsátáscsökkentés terén elért haladás mérésének. Használható a DHL ügyfeleinek saját önkéntes kibocsátási jelentéséhez, és a Science Based Target Initiative (SBTi) filozófiáját követi.

A GoGreen Plus szolgáltatás egyedi szállítmányokhoz választható, így rugalmas lehetőséget kínál a kisebb rakományokkal rendelkező kkv-k és e-kereskedelmi vállalkozások számára.

aeroplane propeller

Hogyan működik?

Most két lehetősége van a GoGreen Plus kiválasztására a DHL Express segítségével: vagy szerződéses alapon, vagy amikor szállítási szolgáltatását a MyDHL+-on, a DHL Express online szállítási és nyomkövető platformján keresztül választja. 

 A szerződéses modellen keresztül a vállalkozásod eldönti, hogy mennyivel szeretné csökkenteni CO2 e-jét, és mennyit fektet be a fenntartható repülőgép-üzemanyagba. Ebben az esetben teljes rugalmasságot kínálunk. A DHL Express a hozzájárulást a SAF-ba történő befektetésre használja. Egy független ellenőr évente ellenőrzi a megvásárolt SAF kibocsátáscsökkentési értékét, valamint ellenőrzi, hogy minden beruházást kizárólag fenntartható légijármű-üzemanyagra használtak-e fel.

Vállalatod tanúsítványt kap a kibocsátáscsökkentési értékről, amellyel csökkentheti saját Scope 3 lábnyomod.

A DHL az általad preferált átalányösszeggel vagy forintonkénti díjjal, valamint egy ingyenes karbonlábnyom-jelentéssel együtt számláz neked.

Ezzel kapcsolatban további információért fordulj DHL Express képviselődhöz.

A MyDHL+ opcióval kiválaszthatod a GoGreen Plus-t az egyes szállítmányok szintjén, amely ~ 30% -os standard CO2e csökkentéssel jár.

Miért érdemes a DHL partnere lenni?

A Deutsche Post DHL Group elkötelezte magát azon ambiciózus cél mellett, hogy 2050-re nullára csökkentse a logisztikával kapcsolatos összes kibocsátást – és szorosan együttműködik minden ügyfelével, hogy segítse őket saját céljaik elérésében.

A DHL Express bejelentette a BP-vel és a Neste-vel kötött két legnagyobb SAF-ügyletet, amelyek több mint 800 millió litert tesznek ki. Ez hozzájárul a DHL azon célkitűzéséhez, hogy 2030-ra a légi közlekedés egészében 30% -os fenntartható légijármű-üzemanyagot használjon.

Kötelezd el magad a változtatás mellett

A fenntarthatóság fontos – a bolygó, az ügyfelek és a vállalkozás nyeresége szempontjából. A DHL GoGreen Plus szolgáltatásával vállalkozásod bizonyíthatja elkötelezettségét egy fenntarthatóbb jövő iránt.

Nyiss DHL Express partnerkódot  , hogy megtudd, hogyan segíthet a GoGreen Plus vállalkozásod növekedésében. 

1 - Forbes

2 - Descartes