DHL. HELPING GLOBAL E-COMMERCE KEEP UP WITH THE CLICKS

Om vooraan te blijven in de E-Commerce race, moeten bedrijven zich kunnen aanpassen aan een genadeloos snel veranderende wereld. Daar hebben ze een wereldwijde E-Commerce partner voor nodig.

Je moet blijven roeien. Ook tegen de stroom in. Want je wil blijven groeien.

Van de experimentele beginfase tot het wereldwijde fenomeen vandaag: E-Commerce is nu dé manier van winkelen geworden voor bijna 2 miljard mensen. Als online retailer staat of valt je succes eenvoudigweg met de vraag of je klaar bent voor de clicks.

Al vanaf de start draait alles bij DHL om leren, aanpassen en innovatie. Constant bezig met zoeken naar manieren om van de klanten van onze klanten, trouwe klanten te maken. Van website optimalisatie en fulfilment tot last-mile bezorging en groene oplossingen: DHL’s expertise en ongeëvenaarde wereldwijde netwerk helpen klanten uit elke sector, in elke markt, van groot tot klein, groeien en bloeien.

Achter elk succes zit een verhaal

Van poppendokters tot schoenmakers, onze klanten konden wereldwijd groeien dankzij onze expertise. En of ze nu een gat in de markt vonden, of er zelf een groeven, logistiek was cruciaal voor hun groei. Klik hieronder om de verhalen achter het succes van onze klanten te lezen en wat zij deden om klaar voor de clicks te zijn.

2x

grotere klantenbinding na positieve bezorgervaring

60%

snellere groei voor e-tailers die premium verzending aanbieden

50%

klanten haken af bij beperkte verzendopties