ŽIVIMO ODGOVORNO

Kao vodeća logistička kompanija u svetu, naša misija je da povezujemo ljude i unapređujemo kvalitet njihovog života. Zbog naše veličine i važnosti za globalnu trgovinu, imamo posebnu odgovornost. Prema zaposlenima, prema društvu i prema životnoj sredini.

Iz tog razloga je kao deo Strategije 2020 korporativna odgovornost od ključne važnosti u našoj sveobuhvatnoj poslovnoj strategiji. To nazivamo principom „Živimo odgovorno“. Naš pristup je da kreiramo ekonomske, društvene i ekološke vrednosti za naše deoničare i za planetu. To nas vodi ka cilju da postanemo oličenje odgovornih poslovnih praksi. Naša posvećenost toj viziji ogleda se u sledeća tri ključna stuba.

 

2 MILIJARDE

Neutralan uticaj na klimu prilikom transporta pošiljaka

22,508

Tehnologije visoke efikasnosti u drumskoj floti

62%

Električna energija iz obnovljivih energetskih izvora

Naše pregalaštvo u oblasti odgovornosti

Posvećeni smo korporativnim građanskim aktivnostima, odgovornim poslovnim praksama i našim zajedničkim vrednostima. Stoga smo pokrenuli program zaštite životne sredine – GoGreen. I to nije sve za šta se zalažemo.

Zahvaljujući globalnom dometu i prisutnosti u skoro svakoj zemlji, mi smo u jedinstvenom položaju da pomognemo društvenim potrebama. U sklopu programa GoTeach sarađujemo sa vodećim međunarodnim organizacijama kako bismo unapredili obrazovanje dece i mladih ljudi. Preko programa GoHelp sveobuhvatnim preventivnim merama podržavamo Ujedinjene nacije za upravljanje katastrofama. Preko programa GARD pomažemo da aerodromi budu pripremljeni za prirodne katastrofe i nudimo brzu i efikasnu logističku podršku u slučaju katastrofe.

GoGreen

Uz program GoGreen naš je cilj da obezbedimo put ka zelenijoj i održivoj budućnosti.

GoHelp

Uz program GoHelp, pružamo Ujedinjenim nacijama podršku u stručnom i efikasnom upravljanju katastrofama.

GoTeach

Zajedno sa uglednim partnerima nastojimo da unapredimo obrazovanje i buduće šanse mladih ljudi.

Dr. Frank Apel, generalni direktor grupe Deutsche Post DHL Group

Misija 2050

Do 2050. godine želimo da smanjimo na nulu svu emisiju koja je povezana sa logistikom, što je vrlo ambiciozan cilj. U tu svrhu smo postavili četiri privremena cilja koja želimo da postignemo do 2025. godine.

Program GoGreen

Posvećeni smo maksimalnom umanjenju ne samo našeg uticaja na životnu sredinu, već i vašeg. Kao stručnjaci za ekološku logistiku, radimo na sprečavanju zagađenja u svim našim aktivnostima širom sveta i pomažemo vam da pronađete načine da poslujete u sve većem ekološkom i održivom poslovanju. Otkrijte kako vodimo ekološki održivu i logistički efikasnu mrežu i zašto su naša GoGreen rešenja dobra i za životnu sredinu i za poslovanje.

DHL Carbon Calculator

Ugljenički otisak je važan pokazatelj našeg uticaja na životnu sredinu. Jednostavno, pomoću našeg Ugljeničkog kalkulatora izračunajte svoje transportne emisije. Potpuno je besplatno i vrlo brzo vam prikazuje emisiju gasova staklene bašte (GHK) koju proizvodi vaša pošiljka.

Naš ugljenički otisak

Temelji našeg angažovanja

Odgovorna poslovna praksa

S obzirom na to da želimo da budemo oličenje odgovorne poslovne prakse, vodimo računa o tome da naše poslovanje bude u skladu sa važećim zakonima, etičkim standardima i međunarodnim smernicama.


Korporativno građanstvo

Cilj našeg programa korporativnog građanstva je da napravi pozitivne promene u društvu i u životnoj sredini – na osnovu suštinskog znanja naše kompanije i stručnosti zaposlenih.

Zajedničke vrednosti

Zajedničke vrednosti pokreću sve naše napore da doprinosimo društvu i životnoj sredini, dok u isto vreme doprinosimo i uspehu našeg poslovanja.

Korporativno građanstvo: Globalni dan volontera

Globalnim danom volontera ohrabrujemo zaposlene da posvete vreme i trud stvaranju pozitivnih uticaja u svojim zajednicama. U 2015. godini, više od 110 000 zaposlenih u grupi DPDHL je zavrnulo rukave i volontiralo preko 260 000 sati.

Odgovorne poslovne prakse: Zdravlje i bezbednost na radu

Najviše od svega vrednujemo zaštitu i bezbednost naših zaposlenih. Zato smo pokrenuli novu strategiju pod nazivom „Zdravlje, bezbednost & blagostanje”. Zato što je svaka nezgoda na radu nepotrebna nezgoda.

Zajedničke vrednosti Bon – model za isporuke bez štetnih gasova

Prebacujemo se na električna vozila za isporuke u Bonu i u okolnim regionima. Uz 141 ekološko vozilo planiramo da smanjimo emisiju CO2 za 500 tona godišnje.

Kontaktirajte nas

Da li vam je potrebna procena vašeg poslovanja ili prijema robe?