Navigacija i sadržaj
Vi ste u  Srbija
ili Izaberite drugu zemlju

TRACK & TRACE

Unesite svoje brojeve za praćenje


Često postavljana pitanja

za Track and Trace

 • Kod za praćenje ili ID je kombinacija brojeva i verovatno slova koja unikatno identifikuje Vašu pošiljku za praćenje u nacionalnom i međunarodnom sistemu.  

  Obično pošiljalac ili online prodavnica može da obezbedi kod za praćenje. Ako ste poručili neki proizvod preko online prodavnice, imejl potvrde ili obaveštenje o praćenju pošiljke često sadrži kod za praćenje.
  Ako to nije slučaj, kontaktirajte pošiljaoca ili onlajn prodavnicu.

  Za primere kodova za praćenje koji se koriste na DHL pošiljkama, kliknite ovdeda biste videli primere kodova za praćenje

 • Statusi pošiljke se obično pojave u periodu od 24 do 48 časova nakon prijema koda za praćenje. Statusi se uglavnom prikazuju kada pošiljka stigne u naš objekat.

 • Proverite da li ste uneli broj/kod za praćenje u odgovarajućem formatu (objašnjenja i primeri nacionalnih i međunarodnih brojeva praćenja se nalaze u nastavku ovog veb-sajta). Ako Vaš kod za praćenje ne radi, kontaktirajte pošiljaoca ili onlajn prodavnicu.

 • Ako nemate broj za praćenje, savetujemo Vam da kontaktirate dostavljača. Međutim, ako imate druge referentne brojeve pošiljke, oni će možda raditi na sistemima za praćenje pošiljaka posebnih ogranaka koji su za nju zaduženi (na primer DHL Express ili DHL Freight).

Često postavljana pitanja

za Track and Trace

 • Vreme isporuke može biti produženo zbog faktora kao što su vremenske nepogode, carinjenje ili zastoji. Za pošiljke koje se transportuju brodskim putem, status praćenja može ostati nepromenjen duži vremenski period. Mi ne koristimo GPS praćenje, što znači da može proći nekoliko dana prilikom transporta od polazišta do destinacije, a da status nije izmenjen.

  Ako Vaša pošiljka nije stigla u roku od 10 dana od najavljenog datuma isporuke, kontaktirajte dostavljača ili online prodavnicu. Pošiljalac ili onlajn prodavnica može pokrenuti istragu za izgubljene predmete.

 • Nakon obrade Vašeg paketa, isporuka zavisi od usluge koju je izabrao pošiljalac Vašeg paketa. To obično ne traje duže od 2–3 radna dana.

 • Ponekad se za nekoliko pošiljaka koristi isti broj za praćenje. Ako je to slučaj, prikazujemo prvih deset rezultata. Pokušajte da upotrebite kod za praćenje / broj kontejnera, ako je dostupan.