ISTORIJAT INOVACIJA

Oduvek smo iz korena menjali, oblikovali i pojednostavljivali svet logistike. Od izuma međunarodne vazdušne kurirske industrije do vodeće logističke kompanije na svetu; mi smo mislioci, stvaraoci i pioniri koji stalno pomeraju granice. A sada ćemo se domoći krajnje granice: isporuke na Mesec.

Veliki korak u istoriji logistike

Kada je Nil Amstrong 1969. bio prvi čovek koji je kročio na Mesec, kompanija DHL je počela iz korena da menja svet logistike. Sada ponovo pomeramo granice: u saradnji sa kompanijom Astrobotics koja se bavi svemirskim tehnologijama, isporuka na Mesec postaje stvarnost.

 

 

Parcelcopter: DHL Innovation poleće

Doživite Parcelcopter 3.0 u letu

Kao prvi davalac logistike na svetu, uspešno smo integrisali Parcelcopter u svoj lanac isporuke. Trokom probnog perioda od tri meseca, ljudi u bavarskoj zajednici Reit am Winkl mogli su da koriste automatizovane usluge za slanje i primanje pošiljaka. Poslato je ukupno 130 pošiljaka na udaljenosti od osam kilometara – razdaljini koja se autom prelazi za 30 minuta, dok je Parcelcopter prelazi za samo osam minuta.

 

 

Strategija 2025

Deutsche Post DHL Group je napravio veliki pomak kroz Strategiju 2020. „Strategija 2025 - pružanje izvrsnosti u digitalnom svetu“ postavlja temelje za nastavak uspešne putanje rasta i nakon 2020. godine.

 

 

Ključna ideja: Kompanija DHL osnovala je Međunarodnu vazdušnu kurirsku industriju

Svega nekoliko meseci nakon što je 1969. godine Nil Amstrong zakoračio na Mesec, Adrian Delsi, Lari Hilblum i Robert Lin osnovali su kompaniju DHL – prvi međunarodni servis za isporuku od vrata do vrata. Njihova jednostavna, ali revolucionarna ideja bila je da isporuče otpremne dokumente vazdušnim putem, koji tako stižu na carinu pre samog tovara. To je špediterima uštedelo dane, pa čak i nedelje, a kompanija DHL je izumela međunarodnu vazdušnu kurirsku industriju.

Razvijanje u najveću svetsku kompaniju za logistiku

Ubrzo nakon formiranja, kompanija DHL se velikom brzinom razvijala širom sveta. Danas je kompanija DHL najveća kompanija za logistiku na svetu sa preko 380 000 zaposlenih i sa kancelarijama u više od 220 zemalja i teritorija.

 

 

Nagrade

Kompanija DHL je ponosna na prestižne nagrade koje je dobila za izvanredna dostignuća u prodaji i korisničkom servisu – svedočanstvu o posvećenosti klijentima prilikom svake naše isporučene pošiljke. Ovde pogledajte spisak naših nagrada.