Navigacija i sadržaj

Poštovani korisniče,

Ovu stranicu posećujete pretraživačem koji Vam možda neće pružiti najoptimalnije iskustvo.

Još uvek možete da nastavite, ali da biste najbolje iskoristili ovu stranicu, preporučujemo Vam da koristite Edge, Firefox i Chrome.

Vi ste u  Srbija
ili Izaberite drugu lokaciju

ISTORIJAT INOVACIJA.

Oduvek smo iz korena menjali, oblikovali i pojednostavljivali svet logistike. Od izuma međunarodne vazdušne kurirske industrije do vodeće logističke kompanije na svetu; mi smo mislioci, stvaraoci i pioniri koji stalno pomeraju granice. A sada ćemo se domoći krajnje granice: isporuke na Mesec.

Veliki korak u istoriji logistike

Kada je Nil Amstrong 1969. bio prvi čovek koji je kročio na Mesec, kompanija DHL je počela iz korena da menja svet logistike. Sada ponovo pomeramo granice: u saradnji sa kompanijom Astrobotics koja se bavi svemirskim tehnologijama, isporuka na Mesec postaje stvarnost.

 

 

Strategija 2025

DHL Group je napravio veliki pomak kroz Strategiju 2020. Sa „Strategijom 2025 - Isporučivanje izvrsnosti u Digitalnom Svetu” kompanija postavlja temelje za nastavak putanje uspešnog rasta i nakon 2020.

 

 

Ključna ideja: Kompanija DHL osnovala je Međunarodnu vazdušnu kurirsku industriju

Svega nekoliko meseci nakon što je 1969. godine Nil Amstrong zakoračio na Mesec, Adrian Delsi, Lari Hilblum i Robert Lin osnovali su kompaniju DHL – prvi međunarodni servis za isporuku od vrata do vrata. Njihova jednostavna, ali revolucionarna ideja bila je da isporuče otpremne dokumente vazdušnim putem, koji tako stižu na carinu pre samog tovara. To je špediterima uštedelo dane, pa čak i nedelje, a kompanija DHL je izumela međunarodnu vazdušnu kurirsku industriju.

Razvijanje u najveću svetsku kompaniju za logistiku.

Ubrzo nakon formiranja, kompanija DHL se velikom brzinom razvijala širom sveta. Danas je kompanija DHL najveća kompanija za logistiku na svetu sa preko 600 000 zaposlenih i sa kancelarijama u više od 220 zemalja i teritorija.

1969:

Osnovana kompanija DHL

1971:

Kompanija DHL se širi na Daleki Istok

1977:

Kompanija DHL počinje da isporučuje i druge pošiljke osim dokumenata

1986:

Prva Express kompanija koja posluje u Kini

1998:

Deutsche Post AG postaje akcionar u kompaniji DHL

2002:

Deutsche Post preuzima kompaniju DHL

2008:

Lajpcig u Nemačkoj postaje vazduhoplovni centar kompanije DHL

2019

50-godišnjica DHL-a

2021

Ubrzan plan rada za dekarbonizaciju