Navigacija i sadržaj
Vi ste u  Srbija
ili Izaberite drugu zemlju

100+ MILIONA

kilometara za deonicu poslednje milje e-vozilima

86%

Električna energija iz obnovljivih energetskih izvora

28,500

bicikala za dostavu za deonicu poslednje milje sa nultom emisijom u Nemačkoj

70.000+

sertifikovanih GoGreen stručnjaka

S obzirom da smo vodeća svetska logistička kompanija, naša odgovornost je da damo lični primer u našoj industrijskoj grani i budemo lider u održivosti. To znači smanjenje našeg ugljeničnog otiska i postavljanje najviših društvenih standarda i standarda upravljanja. Tokom godina smo više puta redefinisali logistiku, od pionirskih poduhvata prvog zelenog logističkog proizvoda do toga da postanemo prva logistička kompanija koja se obavezala na postizanje cilja nulte emisije. Danas nudimo najopsežniji portfolio zelenih logističkih rešenja u ovoj industrijskoj grani.

Ali možemo ostvariti još veći uticaj kada udružimo snage s vama. Zajedno s brojnim klijentima uveli smo inovativna rešenja zelene logistike kako bismo njihove lance snabdevanja učinili održivijim i pomogli im da postignu svoje ekološke ciljeve.

Održivost je naša odgovornost - odluke koje donosimo danas mogu imati pozitivan uticaj na sutrašnjicu. Otkrijte kako naši ekološki logistički proizvodi i rešenja mogu da smanje vaše emisije ugljenika a da pritom ne ugroze vaš lanac snabdevanja.


 

Asortiman naših zelenih logističkih rešenja.

Rešenja za prevoz tereta sa niskim emisijama uz GoGreen

DHL Global Forwarding


Želeli biste da svedete na najmanju moguću meru ili da čak izbegnete emisije u vezi sa logistikom, otpad i druge ekološke uticaje u celokupnom lancu snabdevanja? Naša GoGreen rešenja stvaraju transparentnost, poboljšavaju vaš ugljenični otisak i kompenzuju emisije ugljenika.

Avionski prevoz tereta sa smanjenom količinom ugljenika uz GoGreen Plus

DHL Global Forwarding


Možemo vam pomoći da smanjite emisije ugljenika iz vaših avionskih teretnih pošiljki korišćenjem održivih avionskih biogoriva, i to na svim komercijalnim pravcima. Uz Air Freight GoGreen Plus, možete pomoći ubrzanom napretku održivog ekološkog goriva za avione (SAF) i podstaći prelaz na čist i održiv avionski prevoz tereta.

Maksimalno smanjen otisak CO2 u okeanskom prevozu tereta uz GoGreen Plus

DHL Global Forwarding


Da li ste znali da možete da dekarbonizujete ceo svoj lanac snabdevanja okeanskog prevoza tereta korišćenjem održivih brodskih goriva? GoGreen Plus Ocean Freight omogućava vam odabir održivih biogoriva za vaše pošiljke. Brzo i jednostavno uz našu uslugu myDHLi Quote + Book, a sadrži i kalkulator ugljenika.  

Naš put do nulte emisije u Nemačkoj

Post and Paket Deutschland


Sva pisma i pakete u Nemačkoj prevozimo pomoću naše klimatski neutralne usluge GoGreen, koja ulaganjem u projekte zaštite klime širom sveta kompenzuje sve emisije. Takođe možete odabrati GoGreen Plus da biste igrali aktivnu ulogu u izbegavanju emisija CO2 u Nemačkoj.

Slanje paketa železnicom sa niskim emisijama

Post and Paket Deutschland


Želite aktivno da smanjite resurse i emisije prilikom slanja paketa? Pogledajte kako naša nova usluga prevoza železnicom u Nemačkoj štedi u proseku 30% u odnosu na konvencionalni drumski prevoz kamionom.

Naše ulaganje u održivo ekološko gorivo za avione (SAF)

DHL Express


Kako bismo vam pomogli da smanjite ugljenični otisak povezan sa vašim međunarodnim ekspresnim pošiljkama, uložili smo sredstva u više od 800 miliona litara održivog ekološkog goriva za avione. Uštede CO2 tokom životnog ciklusa goriva za avione biće jednake godišnjoj emisiji gasova staklene bašte iz oko 400.000 putničkih automobila.

Kontaktirajte naše stručnjake za logistiku

Stupite u kontakt danas i otkrijte kako DHL može pomoći smanjenje uticaja vašeg lanca nabavke na životnu sredinu.

Zašto smo posvećeni održivosti?

Sve što mi u kompaniji DHL radimo ima jednu svrhu: "Povezujemo ljude, čineći njihove živote boljim." Ovi principi usmeravaju naše napore i osjećaj za odgovornost, podvlače naše vrednosti, ističu našu misiju i stvaraju dugoročnu vrednost. Ispunjavanje ove svrhe zahteva od nas da svaku dimenziju našeg poslovanja učinimo održivom.

Da bismo to postigli, sledimo jasnu strategiju - akcioni plan za postizanje održivosti koji usmerava našu pažnju na tri ključne obaveze: zaštitu životne sredine, društvenu odgovornost i dobro upravljanje.

Želite da saznate više?

Naš akcioni plan za postizanje održivosti zasniva se na našim prošlim dostignućima i određuje smer za budući uspeh. Saznajte više o našim ključnim obavezama i programima socijalnog učinka (samo na engleskom).

Čisto poslovanje

Naš zadatak je da postignemo neto nulte emisije do 2050. godine.

Sjajna kompanija

Preduzimamo mere kako bismo omogućili bezbedno, uključivo i privlačno radno okruženje za ceo naš tim.

Kompanija koja uživa veliko poverenje

Jačamo rukovođenje usaglašenošću i pitanjima životne sredine, socijalne odgovornosti i upravljanja (ESG), dok gradimo održivu i čvrstu bazu dobavljača.

Socijalni učinak

Svake godine ulažemo 1% našeg neto profita kako bismo postigli trajan učinak u našim zajednicama.

Želite neke fascinantne priče o održivosti?

Toliko se neverovatnih stvari događa u svetu zelene logistike. Ostvarite najnovije uvide i saznajte kako naša industrijska grana pomaže u ostvarivanju održive budućnosti (samo na engleskom).