Navigacija i sadržaj
Vi ste u  Srbija
ili Izaberite drugu zemlju

Često postavljana pitanja

za Track and Trace

  • Kod za praćenje ili ID je kombinacija brojeva i verovatno slova koja unikatno identifikuje Vašu pošiljku za praćenje u nacionalnom i međunarodnom sistemu.  

    Obično pošiljalac ili online prodavnica može da obezbedi kod za praćenje. Ako ste poručili neki proizvod preko online prodavnice, imejl potvrde ili obaveštenje o praćenju pošiljke često sadrži kod za praćenje.
    Ako to nije slučaj, kontaktirajte pošiljaoca ili onlajn prodavnicu.

    Za primere kodova za praćenje koji se koriste na DHL pošiljkama, kliknite ovdeda biste videli primere kodova za praćenje

  • Statusi pošiljke se obično pojave u periodu od 24 do 48 časova nakon prijema koda za praćenje. Statusi se uglavnom prikazuju kada pošiljka stigne u naš objekat.

  • Proverite da li ste uneli broj/kod za praćenje u odgovarajućem formatu (objašnjenja i primeri nacionalnih i međunarodnih brojeva praćenja se nalaze u nastavku ovog veb-sajta). Ako Vaš kod za praćenje ne radi, kontaktirajte pošiljaoca ili onlajn prodavnicu.

  • Ako nemate broj za praćenje, savetujemo Vam da kontaktirate dostavljača. Međutim, ako imate druge referentne brojeve pošiljke, oni će možda raditi na sistemima za praćenje pošiljaka posebnih ogranaka koji su za nju zaduženi (na primer DHL Express ili DHL Freight).