Navigacija i sadržaj

Poštovani korisniče,

Ovu stranicu posećujete pretraživačem koji Vam možda neće pružiti najoptimalnije iskustvo.

Još uvek možete da nastavite, ali da biste najbolje iskoristili ovu stranicu, preporučujemo Vam da koristite Edge, Firefox i Chrome.

Vi ste u  Srbija
ili Izaberite drugu lokaciju

PRATI: eCOMMERCE SOLUTIONS

Unesite svoje brojeve za praćenje


U slučaju da ste dobili direktan link od pošiljaoca, pomoću njega pratite svoju pošiljku. Ukoliko niste dobili ID pošiljke, kontaktirajte pošiljaoca za upit o statusu vaše pošiljke.

DHL eCommerce Solutions često postavljana pitanja

Da li imate pitanje u vezi sa praćenjem?

Da li biste želeli da saznate više o nekom određenom proizvodu, ili da stupite u kontakt sa nama?

Ovde ćete pronaći odgovore na često postavljana pitanja.

 • Broj ili ID za praćenje je jedinstvena kombinacija brojeva i slova koja identifikuje isključivo vašu pošiljku. Dužina koda je između 10 i 39 znakova.

 • Obično pošiljalac ili prodavnica na mreži može da obezbedi broj ili kod za praćenje. Ako ste poručili neki proizvod preko prodavnice na mreži, imejl potvrde ili obaveštenje o pošiljci često sadrži broj ili kod za praćenje.

  Ako to nije slučaj, kontaktirajte pošiljaoca ili onlajn prodavnicu.

 • Događaje praćenja bi trebalo da vidite 24–48 časova nakon obrade Vašeg paketa u našem objektu.

 • Ako Vaš kod praćenja ne radi, kontaktirajte pošiljaoca ili prodavnicu na mreži. Pošiljke poslate običnom uslugom za slanje pošiljki se ne mogu pratiti.

 • Da, u jedno polje za praćenje istovremeno možete uneti do 10 različitih brojeva za praćenje. Vodite računa da ih navedete odvojene zarezima, ovako: 1234567, 2345678, 3456789.

DHL eCommerce Solutions često postavljana pitanja

Da li imate pitanje u vezi sa isporukom?

Da li biste želeli da saznate više o nekom određenom proizvodu, ili da stupite u kontakt sa nama?

Ovde ćete pronaći odgovore na često postavljana pitanja.

 • Nakon obrade Vašeg paketa, isporuka zavisi od usluge koju je izabrao pošiljalac. Za pakete kojima je odredište SAD, Vaš paket će isporučiti poštanski prevoznik iz SAD u vreme u koje uobičajeno stiže ostatak Vaše pošte. Za međunarodne pakete, Vaš paket će isporučiti lokalni dobavljač usluga za to odredište.

 • Vreme isporuke može biti produženo zbog faktora kao što su vremenske nepogode, carinjenje ili zastoji. Ako Vaša pošiljka nije stigla u roku od 10 dana od najavljenog datuma isporuke, kontaktirajte dostavljača ili online prodavnicu. Pošiljalac ili onlajn prodavnica može pokrenuti istragu za izgubljene predmete.

 • Ako niste dobili Vaš paket, kontaktirajte prodavca koji Vam je isti prodao.

 • Promena adrese isporuke je moguća samo ako obe adrese pripadaju istoj oblasti isporuke našeg pružaoca usluge isporuke. Pružalac usluge isporuke će Vas kontaktirati za drugi pokušaj isporuke.

 • Mi sarađujemo sa poštanskom službom SAD za pakete namenjene dostavljačima u SAD i međunarodnim dostavljačima isporuka za prekookeanska odredišta. Trebalo bi da očekujete da Vaš lokalni SAD poštanski prevoznik ili dostavljač međunarodnih isporuka sa Vašim paketom postupa jednako pažljivo kao i sa drugim Vašim paketima.

 • Carina mora da ocarini pošiljke. Vreme potrebno za carinjenje se razlikuje od zemlje do zemlje i DHL na to ne može uticati. Za neke zemlje može biti potrebno plaćanje carine i poreza. Carina može da zadrži vašu pošiljku jer su im potrebne dodatne informacije. U tom slučaju će Vas kontaktirati.

 • Takse i porezi su potrošački porezi. Carinske takse se naplaćuju na određenu robu kupljenu u inostranstvu. PDV se obično naplaćuje u zemlji gde se kupljena roba upotrebljava. Takse i porezi se razlikuju od zemlje do zemlje. U zavisnosti od zemlje, carina i porezi se plaćaju u pošti ili carinarnici.

 • Ponekad se za nekoliko pošiljaka koristi isti broj za praćenje. Ako je to slučaj, prikazujemo prvih deset rezultata. Pokušajte da upotrebite kod za praćenje / broj kontejnera, ako je dostupan.

 • Vaša pošiljka možda kasni. Isporuka može kasniti zbog faktora kao što su vremenske nepogode, carinjenje ili nerealizovane porudžbine. Ako vaša pošiljka nije stigla u roku od 10 dana od očekivanog datuma isporuke, kontaktirajte pošiljaoca ili onlajn prodavnicu. Pošiljalac ili onlajn prodavnica može pokrenuti istragu za izgubljene predmete.

 • Da, u jedno polje za praćenje istovremeno možete uneti do 10 različitih brojeva za praćenje. Vodite računa da ih navedete odvojene zarezima, ovako: 1234567, 2345678, 3456789.

 

 

 


Pošaljite nam imejl ako imate bilo koji drugi upit ili nas pozovite

Da li imate upit o Vašoj DHL eCommerce Solutions ili DHL Parcel pošiljci? Naš tim u Odeljenju za rad sa klijentima će Vam rado pomoći!

Pronađite naše kontakt informacije ili popunite kontakt obrazac na našoj kontakt stranici.