Navigacija i sadržaj
Vi ste u  Srbija
ili Izaberite drugu zemlju

PRATI: eCOMMERCE

Unesite svoje brojeve za praćenje


U slučaju da ste dobili direktan link od pošiljaoca, pomoću njega pratite svoju pošiljku. Ukoliko niste dobili ID pošiljke, kontaktirajte pošiljaoca za upit o statusu vaše pošiljke.

DHL eCommerce često postavljana pitanja

Da li imate pitanje u vezi sa praćenjem?

Da li biste želeli da saznate više o nekom određenom proizvodu, ili da stupite u kontakt sa nama?

Ovde ćete pronaći odgovore na često postavljana pitanja.

 • Broj ili ID za praćenje je jedinstvena kombinacija brojeva i slova koja identifikuje isključivo vašu pošiljku. Dužina koda je između 10 i 39 znakova.

 • Obično pošiljalac ili prodavnica na mreži može da obezbedi broj ili kod za praćenje. Ako ste poručili neki proizvod preko prodavnice na mreži, imejl potvrde ili obaveštenje o pošiljci često sadrži broj ili kod za praćenje.

  Ako to nije slučaj, kontaktirajte pošiljaoca ili onlajn prodavnicu.

 • Događaje praćenja bi trebalo da vidite 24–48 časova nakon obrade Vašeg paketa u našem objektu.

 • Ako Vaš kod praćenja ne radi, kontaktirajte pošiljaoca ili prodavnicu na mreži. Pošiljke poslate običnom uslugom za slanje pošiljki se ne mogu pratiti.

 • Da, u jedno polje za praćenje istovremeno možete uneti do 10 različitih brojeva za praćenje. Vodite računa da ih navedete odvojene zarezima, ovako: 1234567, 2345678, 3456789.

DHL eCommerce često postavljana pitanja

Da li imate pitanje u vezi sa isporukom?

Da li biste želeli da saznate više o nekom određenom proizvodu, ili da stupite u kontakt sa nama?

Ovde ćete pronaći odgovore na često postavljana pitanja.

 • Nakon obrade Vašeg paketa, isporuka zavisi od usluge koju je izabrao pošiljalac. Za pakete kojima je odredište SAD, Vaš paket će isporučiti poštanski prevoznik iz SAD u vreme u koje uobičajeno stiže ostatak Vaše pošte. Za međunarodne pakete, Vaš paket će isporučiti lokalni dobavljač usluga za to odredište.

 • Vreme isporuke može biti produženo zbog faktora kao što su vremenske nepogode, carinjenje ili zastoji. Ako Vaša pošiljka nije stigla u roku od 10 dana od najavljenog datuma isporuke, kontaktirajte dostavljača ili online prodavnicu. Pošiljalac ili onlajn prodavnica može pokrenuti istragu za izgubljene predmete.

 • Ako niste dobili Vaš paket, kontaktirajte prodavca koji Vam je isti prodao.

 • Promena adrese isporuke je moguća samo ako obe adrese pripadaju istoj oblasti isporuke našeg pružaoca usluge isporuke. Pružalac usluge isporuke će Vas kontaktirati za drugi pokušaj isporuke.

 • Mi sarađujemo sa poštanskom službom SAD za pakete namenjene dostavljačima u SAD i međunarodnim dostavljačima isporuka za prekookeanska odredišta. Trebalo bi da očekujete da Vaš lokalni SAD poštanski prevoznik ili dostavljač međunarodnih isporuka sa Vašim paketom postupa jednako pažljivo kao i sa drugim Vašim paketima.

 • Carina mora da ocarini pošiljke. Vreme potrebno za carinjenje se razlikuje od zemlje do zemlje i DHL na to ne može uticati. Za neke zemlje može biti potrebno plaćanje carine i poreza. Carina može da zadrži vašu pošiljku jer su im potrebne dodatne informacije. U tom slučaju će Vas kontaktirati.

 • Takse i porezi su potrošački porezi. Carinske takse se naplaćuju na određenu robu kupljenu u inostranstvu. PDV se obično naplaćuje u zemlji gde se kupljena roba upotrebljava. Takse i porezi se razlikuju od zemlje do zemlje. U zavisnosti od zemlje, carina i porezi se plaćaju u pošti ili carinarnici.

 • Ponekad se za nekoliko pošiljaka koristi isti broj za praćenje. Ako je to slučaj, prikazujemo prvih deset rezultata. Pokušajte da upotrebite kod za praćenje / broj kontejnera, ako je dostupan.

 • Vaša pošiljka možda kasni. Isporuka može kasniti zbog faktora kao što su vremenske nepogode, carinjenje ili nerealizovane porudžbine. Ako vaša pošiljka nije stigla u roku od 10 dana od očekivanog datuma isporuke, kontaktirajte pošiljaoca ili onlajn prodavnicu. Pošiljalac ili onlajn prodavnica može pokrenuti istragu za izgubljene predmete.

 • Da, u jedno polje za praćenje istovremeno možete uneti do 10 različitih brojeva za praćenje. Vodite računa da ih navedete odvojene zarezima, ovako: 1234567, 2345678, 3456789.

 

 

 


Pošaljite nam imejl ako imate bilo koji drugi upit ili nas pozovite

Da li imate upit o Vašoj DHL eCommerce pošiljci? Naš tim u Odeljenju za rad sa klijentima će Vam rado pomoći!

Pronađite naše kontakt informacije ili popunite kontakt obrazac na našoj kontakt stranici.