Beste gebruiker,

U bezoekt deze pagina met een browser. Dit levert mogelijk niet de meest optimale ervaring op.

U kunt doorgaan, maar als u de beste ervaring wilt met deze pagina adviseren wij gebruik te maken van Edge, Firefox en Chrome.

ONZE CONSUMENTENEXPERTISE

Aan de klantvraag voldoen

De moderne consument verwacht een uitgebreid aanbod van producten dat altijd beschikbaar is in lokale winkels en online; op het juiste moment en voor de juiste prijs. DHL maakt dit mogelijk door middel van services die de efficiëntie, flexibiliteit en duurzaamheid van wereldwijde supply chains maximaliseren.

  • Consumentenbedrijven zijn altijd op zoek naar manieren om de kosten van hun supply chain te verlagen. Hun doelstellingen zijn gewoonlijk gericht op meer doen met minder, hun activiteiten minder kapitaalbehoevend maken en het vergroten van netwerkflexibiliteit om aan de constant veranderende eisen op de markt te voldoen. DHL helpt bedrijven deze doelen te realiseren met geautomatiseerde oplossingen die de uitvoer vergroten en met arbeidsbeheersystemen (LMS) die de personeelskosten verlagen. We bieden ook toonaangevende capaciteit en ervaring met het ontwerpen van netwerken.

  • Druk van overheden en consumenten voor meer duurzaamheid heeft geleid tot een groeiende vraag naar groene producten die gemakkelijk verkrijgbaar zijn, in duurzame verpakkingen zitten en op de groenst mogelijke manier worden vervoerd. Dit betekent dat consumentenbedrijven behalve naar de financiële kosten nu ook moeten kijken naar de milieukosten van hun supply chain. DHL beschikt over systemen en processen voor end-to-end monitoring, tracering en verlaging van emissies. Onze milieuvriendelijke oplossingen, samen met onze gedeelde opslag- en vervoersmiddelen, zijn ontworpen om zowel operationele kosten te verlagen als de koolstofvoetafdruk en afvalstromen te verkleinen.

  • Stijgende prijzen van brandstof en grondstoffen dragen bij aan de kosten van consumptiegoederen doordat productie en vervoer duurder worden. DHL gaat dat tegen door de efficiëntie van de supply chain te vergroten. Een van onze belangrijkste manieren is om te helpen bij het coördineren van de horizontale samenwerking tussen partners, met name op het gebied van vervoer. Door bedrijven te helpen hun logistieke activiteiten in balans te brengen en voertuig- en opslagcapaciteit te delen, maken we optimaal gebruik van de beschikbare middelen en kunnen we zo kosten en koolstofuitstoot verlagen.

Consumptiegoederen

Er zijn oplossingen van DHL Supply Chain voor elk type consumentenproduct om bedrijven te helpen hun wereldwijde bereik te vergroten en kostenbesparing te maximaliseren.

  • De groei van onlineverkoop en 'direct-to-customer'-distributie heeft een wildgroei aan kanalen met zich meegebracht. Dit heeft de cost-to-serve beïnvloed en een behoefte aan handelspersonalisatie veroorzaakt. DHL kan deze uitdaging aan met flexibiliteit in capaciteit en kostenstructuren. Onze transportservices bieden bijvoorbeeld specifieke of gedeelde faciliteiten en een verscheidenheid aan transportopties. We kunnen ook voor kostenbesparing zorgen dankzij onze uitgebreide pakketservices, die alles beslaan, van ontwerp tot levering, en we kunnen deze samen met uw distributiecentrum beheren. Op deze manier kunnen we doorlooptijden aanzienlijk verkorten, van ontvangst van inkomende goederen tot bij de verkoper. 

  • Om schaalbaarheid en efficiëntie te behalen, en vooral om aan de groeiende vraag van nieuwe consumenten in opkomende markten te voldoen, worden uitvoeringsmodellen steeds vaker wereldwijd toegepast. DHL beschikt over een wereldwijd netwerk en bereik en heeft een ideale positie om als leidende logistiek dienstverlener wijzigingen in gehele supply chains te beheren. Bovendien zorgen we voor dezelfde operationele uitmuntendheid en standaardisering, samen met kwaliteitsbeheerprocessen, in elk onderdeel van de keten. Of een locatie nu near- of offshore is, we helpen die veilig, effectief en productief te beheren middels ons aanbod van services in de fabriek zelf. Met onze expertise vinden we de ideale mix van near- en offshoring en stellen we leveranciers van consumptiegoederen in staat hun wereldwijde bereik op de meest winstgevende manier mogelijk te vergroten.

Flexibele consumentengoederen

Veeleisende klanten en complexe distributiekanalen zorgen voor grote kostenposten. DHL gaat dit tegen met verbeteringen van de efficiency.

  • Moderne strategieën voor distributie via meerdere kanalen zijn een antwoord op de klantvraag naar snelle bestelling en uitvoering van producten. Om ten volle van de voordelen te profiteren, kunnen consumentenbedrijven zich tot DHL wenden voor onze geïntegreerde end-to-end-beheerservices voor de supply chain. We bieden een betere zichtbaarheid en meer controle en kunnen u helpen het gat te dichten tussen de verkoopplanning en operationele processen, het verbeteren van voorspellingen en het stroomlijnen van de voorraad. Ons aanbod van ondersteuning omvat campusoplossingen, waarin we speciale opslagruimten beheren of regelen dat klanten een ruimte delen, en de integratie van primaire en secundaire verpakking om waarde toe te voegen voor zowel de kleinhandel als de consument.

  • Klanten verwachten tegenwoordig dat ze alles wat ze nodig hebben of willen, kunnen krijgen, uit een lokale winkel of online, wanneer ze het willen en voor een aantrekkelijke prijs. DHL biedt een reeks oplossingen om consumentenbedrijven de snelheid en efficiëntie te bieden die ze nodig hebben om aan deze eisen te voldoen. Een belangrijk onderdeel van onze aanpak is cross-docking, waarbij de voorraad opgeslagen in het magazijn en de bijbehorende kosten worden geminimaliseerd, door materiaal rechtstreeks van inkomende voertuigen naar uitgaande voertuigen te verplaatsen. Dit verlaagt de kosten voor magazijnen en verkort de leveringstijden. Door de cross-dockingactiviteiten aan DHL uit te besteden, profiteert u ook volop van onze geavanceerde opslag- en vervoerssystemen die nog extra efficiëntiewinst bieden.

Bederfelijke goederen

U kunt op de efficiëntie van DHL vertrouwen wanneer het gaat om de bescherming van producten, het verlagen van operationele kosten en het voldoen aan milieu-eisen.

  • De behoefte aan efficiënt vervoer en effectieve hittebescherming voor bederfelijke goederen neemt toe. Een specifieke zorg is dat de houdbaarheid gemaximaliseerd moet worden door producten snel en in perfecte staat te leveren. DHL voldoet aan deze vereisten door middel van slimme logistieke oplossingen en het nieuwste op het gebied van gekoelde opslag en vervoerstechnologie. We zijn volledig uitgerust om bevroren en gekoelde ladingen, en ladingen aangepast aan de omgevingstemperatuur, te verwerken.

  • Behalve de vraag van klanten naar milieuvriendelijkheid, staan bedrijven onder regelgevende druk om aan duurzaamheidscriteria te voldoen. Ecologische oplossingen zijn een kernelement van het antwoord van DHL. We ontwerpen en beheren end-to-end-oplossingen voor afvalrecycling, geïntegreerd met bestaande logistieke stromen, om zowel kosten als impact op het milieu te verlagen. Ons beheer van leveranciers en gegevens in het bijzonder zorgt ervoor dat we voldoen aan lokale en andere regelgeving op een efficiënte, kosteneffectieve en milieuvriendelijke manier.

  • Behalve dat voedsel tegen bederf en geknoei beschermd moet worden, is er een groeiende noodzaak om de inhoud te verduidelijken; zo ook het opgeven van GGO's (genetisch gemodificeerde organismen). Deze overwegingen zijn vooral belangrijk bij de export van voedsel. Elk land heeft eigen regels over wat als GGO wordt gezien, welke gegevens moeten worden weergegeven, bijvoorbeeld ingrediënten en voedingswaarden, en in welke talen. DHL biedt niet alleen een hoog niveau van beveiliging, maar ook gepersonaliseerde verpakking en etikettering om aan de eisen van elke exportmarkt te voldoen.

Inzichten in de consumentensector

Houd uw vinger aan de pols met artikelen over weldoordacht leiderschap en innovatief denken

Neem contact met ons op en blijf op de hoogte

Voor meer informatie over onze oplossingen of om u in te schrijven voor onze maandelijkse nieuwsbrief Supply Chain Insights, gaat u naar: