Navigatie en inhoud
U bent in  België
of Selecteer een ander land

Expertise in Engineering en productie, Energie en Chemische industrie

De schaal en de ervaring om wereldwijd gespecialiseerde supply chain-oplossingen te implementeren


DHL Supply Chain is toonaangevend in het bieden van flexibele, slimme en duurzame oplossingen voor diverse sectoren, zoals energie, chemische industrie, engineering en productie.

Markttrends
 • De noodzaak om over te stappen naar groene energie en minder CO2-uitstoot is een brandende kwestie
 • De digitalisering in de sector is langzaam geweest, maar is inmiddels onontkoombaar voor de toekomst.
 • Geopolitieke factoren zijn een bedreiging voor de beschikbaarheid en garantie van toevoer
 • Productmaatwerk zorgt voor een groter concurrentievoordeel.
Impact op de supply chain
 • Een groene supply chain is onontkoombaar
 • Een digitale supply chain is noodzakelijk om een grotere voorspelbaarheid en zichtbaarheid te verkrijgen van onderdelen en bevoorrading
 • Optimalisering en kostenefficiënties van de supply chain zijn nodig om de stijgende kosten van grondstoffen te compenseren.
Wij bieden een wereldwijd bereik, expertise in duurzaamheid en een innovatieve mindset
 • Wij zijn gespecialiseerd in uiteenlopende en complexe activiteiten op meerdere markten en in meerdere werelddelen, vaak op onherbergzame locaties en onder zeer uitdagende werkomstandigheden.

Vergaande expertise in Engineering en productie, Energie en Chemische industrie


Engineering en productie

Activiteiten op het gebied van engineering en productie voor de internationale markten vragen om een wereldwijde aanpak, met een investering in lokale vaardigheden en hulpmiddelen en een zorgvuldig behoud van kwaliteit, capaciteit en controle. Met onze expertise in manufacturing en productie kunnen wij u helpen complexe operaties te stroomlijnen, risico’s te verminderen en de productiviteit te optimaliseren. Zo kunt u tegemoet blijven komen aan de vraag en op de hoogte blijven van innovaties. 

We zijn werkzaam in de volgende subsectoren:

 • Niet-energetische mijnbouw: mijnbouw of delven van niet-energetische mineralen
 • Lucht- en ruimtevaart, maritiem, zeehaven, trein en rail: vervoerder, OEM-vliegtuigfabrikant, OEM-onderdelenfabrikant, havens, infrastructuur
 • Bouwmateriaal en -logistiek: infrastructuurlogistiek, pulp, papier en bouwmaterialen.
 • Materiaal voor industriële bouw: productie van gereedschap, zware apparatuur, spoor- en scheepsbouw, machinebouw en liften

Energie

De energiemarkt van vandaag de dag is in ontwikkeling, maar is ook onstabiel door de stijgende vraag en het wisselende aanbod. Er vindt een enorme verschuiving plaats in het concurrentielandschap naarmate nieuwe spelers uit producerende landen en de snel groeiende ontwikkelende markten de top van de sector vervoegen. Milieudoelstellingen zijn voortdurend in ontwikkeling. Wij kunnen u helpen omgaan met de stijgende energievraag en u ook helpen de kosten te verlagen, gezondheids- en veiligheidsnormen te beheren en de marktintroductietijd te verkorten.

We zijn werkzaam in de volgende subsectoren:

 • Olie- en gastoelevering
 • Mijnbouw
 • Nutsbedrijven
 • Energieopwekkingsindustrie
 • Hernieuwbare energie
 • Petrochemische industrie

Chemische industrie

Veiligheid, milieuvoorschriften en het transport van gevaarlijke goederen zijn grote uitdagingen voor de chemische industrie. Bedrijven moeten hun supply chains opnieuw vormgeven, en wij pakken deze uitdagingen met beide handen aan door met u samen te werken en innovatieve oplossingen te bedenken.

Wij zijn actief in de volgende subsectoren:

 • Petrochemische industrie
 • Speciale chemicaliën

Ontdek onze oplossingen


Onze mogelijkheden en operationele standaarden


Onderhoud, reparatie en activiteiten (Maintenance, Repair & Operations, MRO)

MRO maakt efficiënte supply chain-activiteiten mogelijk door het beheer van technische materialen en onderdelen die worden gebruikt voor onderhoud, reparatie en operaties van productiefaciliteiten en op locatie om materiaal-uptime te garanderen, de productie op gang te houden en dure vertragingen te voorkomen. 

Gezondheid, veiligheid, beveiliging

Onze robuuste processen en tools zorgen voor een veilige werkomgeving, minder risico’s en naleving van gezondheids- en veiligheidsrichtlijnen.  Wij werken volledig volgens de richtlijnen voor het omgaan met gevaarlijke goederen en zijn ISO90001-gecertificeerd.

Naleving van milieuwetten en regelgeving

Wij streven ernaar wereldwijde marktleider te zijn in het creëren van een duurzame toekomst voor iedereen. Daarbij passen we onze expertise toe op het gebied van logistiek, afvalbeheer en naleving van milieuwetgeving binnen alle supply chains om voortdurend kosten te verminderen, inkomsten te verhogen en de duurzaamheid te verbeteren. Daarnaast voldoen we aan lokale regelgeving en specifieke productvereisten.

Innovatie

De digitalisering van logistiek biedt eindeloze mogelijkheden. We hebben een duidelijke route voor ogen voor leiderschap in digitale supply chains om hun volledige potentieel te realiseren en efficiëntie te verbeteren in diverse sectoren, zoals energie, chemische industrie, engineering en productie.

Contact

Hebt u vragen voor een expert in engineering en productie, energie en de chemische industrie ?


Vertel ons eerst iets meer over uw organisatie.