Navigatie en inhoud
U bent in  België
of Selecteer een ander land

Expertise in Auto-Mobility

DHL Supply Chain, een toonaangevende logistieke dienstverlener in Auto-Mobility met 230 locaties wereldwijd


Met meer dan 15.000 supply chain-experts in de automotive-sector die samenwerken met onze klanten, ontwikkelen wij flexibele en doelgerichte oplossingen die zorgen voor een hogere productiviteit en efficiëntie. Onze expertise omvat de productie en distributie van auto-mobility, van personen- en bedrijfswagens tot de productie van onderdelen en banden.

Markttrends
 • De dalende vraag in 2020 werd gevolgd door een sterke opleving
 • Het tekort aan chips voor halfgeleiders heeft geleid tot een verminderde uitvoer van voertuigen van wel 40%
 • De beperkte beschikbaarheid van chips zal de sector waarschijnlijk nog zeker zo’n twee jaar verzwakken
Impact van autosector op de supply chain
 • Nu de toevoer van componenten niet langer gegarandeerd is, moet er opnieuw worden gekeken naar lean manufacturing/JIT-strategie
 • Supply chains moeten zich nu richten op voorraadgarantie met nieuwe voorraadplannen en inkoopsamenwerkingen
 • Er moeten innovatieve uitstelmethodes worden gevonden om gebruikersgericht maatwerk mogelijk te maken
Optimaliseer uw inkoopstrategie en maak gebruik van onze wereldwijde schaal
 • Snel inplannen, beheren en afstemmen van uw productie met hoogwaardige ondersteuning van inkomend naar productie.
 • Maak gebruik van onze aanpak van voortdurende verbetering en operationele uitmuntendheid

Verregaande expertise in Auto-Mobility


Personenauto’s

Om aan de klantvraag naar personalisering, gekoppelde auto's, nieuwe brandstoftechnologieën, scherpe prijzen, hoge kwaliteit en betrouwbare service te voldoen, bieden wij diensten met toegevoegde waarde, zoals verpakking en kitting, het overnemen van alle verantwoordelijkheid voor uw supply chain als uw Lead Logistics Partner (LLP), alsook de optimalisatie van uw auto-supply chain en logistieke diensten voor afgewerkte voertuigen.

Onze expertise omvat:
 • Onze oplossingen voor inkomend naar productie ondersteunen flexibele, dynamische productie waarbij het aanbod constant wordt aangepast aan de wisselende vraag.
 • Just-in-time en just-in-sequence inkomende leveringen
 • Efficiënt operationeel netwerk voor een snelle levering van reserveonderdelen
 • Wereldwijd beheer van afgewerkte voertuigen

Bedrijfsvoertuigen

Milieuzorgen, het streven naar verbetering van brandstofbesparing en het voldoen aan voertuigvoorschriften en certificeringen zijn de belangrijkste factoren die van invloed zijn op toekomstige zakelijke beslissingen. Met onze kennis van de autobranche bieden wij logistiek advies en ontwerp om u te helpen deze moeilijke problemen aan te pakken.

Onze expertise omvat:
 • Wereldwijd voertuigbeheer
 • Leveranciersparken om inboundpartners te beheren
 • Verpakkings- en kittingservices

Onderdelenfabrikanten

De service DHL Inbound to Manufacturing biedt nabijheid van de productielijnen en een antwoord op de vraag naar kostenverlaging en een hoge betrouwbaarheid van onderdelen. Aanvullende value-added services, waaronder interne logistiek, 'in-sequence'- en 'just-in-time'-levering zorgen ervoor dat uw activiteiten soepel blijven verlopen.

Onze expertise omvat:
 • Logistiek voor accu’s
 • Ondersteuning bij snelle aanpassingen om tegemoet te komen aan uitdagingen op de markt
 • •Loskoppeling van logistieke kosten en onderdelenkosten voor verbeterde zichtbaarheid en grip op de kosten

Aftermarket

Onze specifieke of multi-user-oplossingen voor onderhoud en reserveonderdelen pakken de unieke problemen aan waar de auto-mobility-sector mee kampt: complexe vraag-chains, toenemende concurrentie en vereisten van hoogwaardige services tegen lage kosten. Onze magazijn- en transportoplossingen verbeteren de voorraadefficiëntie, zodat u sneller kunt inspelen op de veranderende vraag van de klant.

Onze expertise:
 • Opties van voordelige overnight-services tot same day-leveringen.
 • Realtimezichtbaarheid en controle
 • End-to-end netwerk voor EV-accu’s, inclusief retour logistiek

Banden

Er zijn nieuwe kanalen beschikbaar gekomen naarmate bandenproducenten minder afhankelijk zijn van distributeurs en werken volgens direct-to-marketmodellen. De vraag naar banden kan zeer wisselend zijn, maar klanten verwachten altijd een snelle beschikbaarheid van het juiste product. Onze gespecialiseerde oplossingen voor magazijnwerkzaamheden en distributie garanderen levering op de volgende dag om u te helpen voldoen aan klantvereisten, zonder te hoeven investeren in dealervoorraden.

Onze expertise omvat:
 • Inboundoplossingen; van grondstoffen tot productie
 • Opslag van eindproducten in distributiecentra
 • Oplossingen voor netwerklevering
 • Levering op verzoek, dezelfde dag of de volgende dag
 • Bandenopslag Warehouse Management Systeem

Ontdek onze oplossingen


Onze mogelijkheden en operationele standaarden


Vereenvoudiging en optimalisering

Het is onze specialisatie om uw activiteiten minder complex te maken.  Met enkele van de beste logistieke planners en consultants ter wereld stemt ons team uw activiteiten op elkaar af, van de levering van onderdelen voor de productie tot de levering van voertuigen en aftermarket-diensten die de consument ondersteunen.

Efficiëntie

Voor een optimaal gebruik zorgen wij ervoor dat de benodigde grondstoffen en onderdelen beschikbaar zijn voor de fabriek, strikt volgens het productieschema. De ontwikkeling van 'build-to-order'- of 'just-in-time'-systemen vragen ook om een flexibelere productieomgeving en meer responsieve supply chains.

Klantervaring

Wij bieden volledige zichtbaarheid van orders en houden dealernetwerken bevoorraad met aftermarket-onderdelen, met respons voor dringende same-day- en overnight-leveringen. Wanneer een terugroeping of inspectie vereist is, kunnen wij uw netwerk ondersteunen, zodat de levering op tijd plaatsvindt.

Innovatie

Innovatie vormt de kern van wat wij doen. Wij streven voortdurend naar verbetering en het leveren van innovatieve oplossingen, zodat u de concurrentie een stap voor kunt blijven. Wij werken nauw samen met klanten voor de ontwikkeling van baanbrekende oplossingen, zoals herbruikbare verpakkingen op maat en de logistiek van lithium-ion-batterijen. 

Operationele uitmuntendheid

Onze normen voor operationele uitmuntendheid zijn afgestemd op de toonaangevende best practises in de sector en op de ISO-normen, om projecten van topkwaliteit te kunnen afleveren. Wij investeren in uitgebreide trainingen om bedrijfsonderbrekingen te voorkomen, door het naleven van hoge normen op het gebied van gezondheid, veiligheid en beveiliging.

Duurzaamheid

Het transport vertegenwoordigt ongeveer een vijfde van de wereldwijde CO2-uitstoot. Wij begrijpen dan ook als geen ander dat dit een veelbesproken onderwerp is. Als eerste logistieke bedrijf dat targets stelde op het gebied van koolstofefficiëntie, zijn we pioniers als het gaat om groene innovatie, met een streven van netto nul uitstoot tegen 2050.

Wat onze klanten zeggen


Laten we contact leggen

Hebt u vragen voor een expert in Auto-Mobility?


Vertel ons eerst iets meer over uw organisatie.