Navigatie en inhoud

Beste gebruiker,

U bezoekt deze pagina met een browser. Dit levert mogelijk niet de meest optimale ervaring op.

U kunt doorgaan, maar als u de beste ervaring wilt met deze pagina adviseren wij gebruik te maken van Edge, Firefox en Chrome.

U bent in  België
of Selecteer een andere locatie

ONZE EXPERTISE IN LIFE SCIENCES EN GEZONDHEIDSZORG

Onze oplossing voor uw industrie-uitdagingen

Onze ervaring en toegewijde experts in de industrie zorgen ervoor dat DHL een ongeëvenaard curriculum in de branche van Life Sciences en gezondheidszorg kan overleggen. Hierdoor kunnen we specifieke, hoogwaardige oplossingen leveren ongeacht het type bedrijf.

 • Aangezien nationale en regionale vereisten constant veranderen, vormt het bijhouden van de altijd veranderende wereldwijde wet- en regelgeving een continue uitdaging. We hebben een Global Quality Assurance-groep met meer dan 100 experts in dienst die operationele consistentie en beheer stimuleert. Hierdoor zijn we altijd op de hoogte van de laatste wijzigingen in lokale en internationale regelgeving. Ons wereldwijde netwerk biedt streng gecontroleerde omgevingen en we zorgen voor volledige GxP-naleving (Good Practice) van begin tot eind.

 • We begrijpen dat zelfs het vervangen van één doos met kritieke, waardevolle producten geen eenvoudige taak is. Daarom hebben we strenge temperatuurbeheersingsprocedures ontwikkeld om deze waardevolle items te beschermen. We slaan medische en farmaceutische goederen op en vervoeren ze op verschillende temperaturen, zoals vries-, koel- en omgevingstemperatuur. Bovendien hebben we verpakkingsgebieden en plekken waar zendingen worden voorbereid, in gecontroleerde omgevingen geplaatst en gebruiken we innovatieve verpakkingsmaterialen om ervoor te zorgen dat de temperatuur tijdens ons verwerkingsproces constant blijft.

 • We helpen u hoge standaarden op het gebied van gezondheid, veiligheid en beveiliging te behalen door middel van uitgebreide training en tijdige monitoring. We bieden adviezen over wereldwijde beveiligingsregelgeving en voeren regelmatig controles en audits uit in al onze faciliteiten.

Logistiek van klinische proeven

Vijftien jaar ervaring met het beheer van de logistiek die essentieel is voor succesvolle klinische proeven

 • De sleutel tot een succesvolle proef is ervoor te zorgen dat alle producten op het juiste moment onder de juiste omstandigheden aankomen om veiligheid en doeltreffendheid voor de patiënt te garanderen. We begrijpen dat deze zorgen een topprioriteit voor u zijn en daarom hebben we onze beveiligingsdiensten met track-en-trace-mogelijkheden geïntegreerd om ervoor te zorgen dat uw patiënten het juiste product op het juiste moment ontvangen.

 • Om besluitvorming te verbeteren, kosten te verlagen en ervoor te zorgen dat studies niet worden beïnvloed door gebrek aan productbeschikbaarheid of traceerbaarheid, biedt DHL volledige zichtbaarheid van de voorraad en activiteiten in de gehele supply chain.

 • Aangezien de meerderheid van de proeven tegenwoordig wereldwijd wordt uitgevoerd, kan onze wereldwijde netwerkoplossing met 20 depots uw behoeften zowel wereldwijd als op regionaal niveau ondersteunen. Om het gehele proces te faciliteren, beheren we de verzending van klinische materialen en de stroom aan inkomende retouren, inclusief netwerkontwerp, onderzoekbeheer en beheerd transport.

Ziekenhuislogistiek

We ondersteunen de gezondheidszorg en ziekenhuizen door transformerende verbeteringen te leveren via het strategische ontwerp van de supply chain.

 • Ziekenhuizen moeten hun focus op de behoeften van de patiënt hebben en niet op de extra overbelasting door talloze productleveringen door de dag heen. Onze externe consolidatiecentra verminderen zowel overbelasting als het aantal inkomende leveringen in ziekenhuizen en maken daarnaast rechtstreekse leveringen aan afdelingen mogelijk. Er kunnen extra voordelen worden gerealiseerd door de inkoop te consolideren, grote orderhoeveelheden te faciliteren en producten te standaardiseren.

 • Uw personeel moet zich op uw kernactiviteiten, namelijk patiëntenzorg, blijven richten. DHL helpt ze efficiënter te worden door verschillende diensten op locatie te bieden, zoals ontwerp en beheer van ziekenhuisopslagruimten en interne distributie van medische apparaten en instrumenten.

 • Voorraadniveaus optimaliseren is een oneindige uitdaging. Onze hulpmiddelen voor materiaal- en voorraadbeheer bieden u het inzicht om de voorraad van medische apparaten, geneesmiddelen en verbruiksartikelen efficiënt te beheren. Met initiële gegevensverzameling worden de focusgebieden geïdentificeerd en de implementatie versoepeld van specialistische software en verzamelmethoden die zorgen voor lagere voorraadniveaus, minder veroudering en minder productverlies. We identificeren ook geschikte opslaglocaties om zichtbaarheid en controle te verbeteren en het risico op schade zo veel mogelijk te beperken.

Farmaceutica

We hebben veel ervaring met producten die moeilijk zijn te distribueren, zoals vaccins en biologische geneesmiddelen, en we zijn in staat de uitdagingen van seizoenstoevoer, pandemieplanning en temperatuurbewaking over de gehele wereld aan te gaan.

 • Namaak van producten is een groeiend probleem, dat wordt versterkt door de stijging van online verkoop. De behoefte aan het veiligstellen van veilige en echte producten heeft ervoor gezorgd dat een aantal bedrijven hun supply chain-processen opnieuw evalueren om e-pedigree te bewijzen. DHL helpt door rechtstreeks aan apotheken te leveren of door extra etikettering/serialisatie te bieden om te voldoen aan nationale wetgeving.

 • De farmaceutische industrie blijft een toename van fusies en overnames zien doordat bedrijven zoeken naar manieren om de productie te stimuleren, de nodige expertise op gebieden zoals biotechnologie te verkrijgen en toegang tot nieuwe inkomstenbronnen zoals generieke geneesmiddelen te realiseren. We helpen bedrijven hun supply chain op de meest efficiënte en minst verstorende manier te integreren, zodat besparingen op het gebied van kosten en efficiëntie worden behaald.

 • Farmaceutische producenten hebben flexibiliteit en kosteneffectieve oplossingen voor opslag en distributie nodig. Door zowel speciale magazijnen als de beste magazijnen voor meerdere gebruikers op belangrijke plekken in de wereld te gebruiken, is DHL in staat u de flexibiliteit te bieden die u nodig hebt om aan de veranderende vraag te voldoen.

Medische apparatuur

We begrijpen en ondersteunen de logistieke vereisten van een uitgebreide serie producten, van implanteerbare apparaten tot diagnostica.

 • Klantenfeedback kan helpen de voorraadroulering te stimuleren, verbruik te volgen en sneller te factureren. Om dit proces te ondersteunen, biedt DHL consignatievoorraadbeheer, waarbij teams in het veld de locaties bezoeken om de voorraad te controleren. We beschikken ook over systemen en procedures om ervoor te zorgen dat uw goederen aan de wettelijke vereisten voldoen door een uniek identificatienummer te gebruiken en batches met zichtbaarheidstools te volgen.

 • Niet alle medische apparaten hoeven door dezelfde supply chain te gaan. Consumptiegoederen en kostbare producten, zoals MRI-scanners, moeten op verschillende manieren worden behandeld. We werken aan de creatie van het perfecte netwerk- en serviceontwerp dat voldoet aan de huidige en verwachte bedrijfsvoering en aan uw specifieke productvereisten.

 • Producenten moeten snel inspelen op productvereisten van klant en land. Om dit reactievermogen te verbeteren, heeft DHL een wereldwijd netwerk van GMP-faciliteiten (goede productiemethoden) opgezet waarin allerlei services met toegevoegde waarde worden aangeboden. Hiertoe behoren verpakkingsdiensten en kitting, die er niet alleen voor zorgen dat producten de juiste specificatie voor de markt hebben, maar ook het uitstellen of personaliseren in een laat stadium mogelijk maken. Bovendien gebruiken we serialisatie of etikettering naast het samenstellen van kits met medische apparatuur.

Inzichten in Life Sciences en gezondheidszorg

Houd uw vinger aan de pols met artikelen over weldoordacht leiderschap en innovatief denken

  Neem contact met ons op en blijf op de hoogte

  Voor meer informatie over onze oplossingen of om u in te schrijven voor onze maandelijkse nieuwsbrief Supply Chain Insights, gaat u naar: