Navigatie en inhoud

Beste gebruiker,

U bezoekt deze pagina met een browser. Dit levert mogelijk niet de meest optimale ervaring op.

U kunt doorgaan, maar als u de beste ervaring wilt met deze pagina adviseren wij gebruik te maken van Edge, Firefox en Chrome.

U bent in  België
of Selecteer een andere locatie

ONZE TECHNOLOGY EXPERTISE

De grenzen van technologie opzoeken

In deze zeer dynamische sector, die constant wordt hervormd door nieuwe technologieën die verandering versnellen, streeft DHL ernaar de allerbeste oplossingen te bieden om de sectorspecifieke supply chain-uitdagingen aan te gaan.

 • Moderne bedrijven moeten zich aanpassen, niet alleen aan snelle innovaties en kortere productcycli, maar ook aan opkomende markten, commoditisering van producten en veranderend aankoopgedrag van klanten. DHL reageert met innovatieve, flexibele en wendbare supply chain-modellen voor variërende volumes, variërende productcycli en multi-kanaalsdistributiebehoeften. Uitstel, e-fulfillment, levering tot de eindbestemming en technische services zijn slechts een paar kernelementen. Klanten profiteren ook van onze gedeelde infrastructuur, flexibele commerciële modellen en lokale expertise door ons wereldwijde bereik en toegang tot opkomende markten.

 • Dalende productprijzen en marktconsolidatie zijn de effecten van sterke concurrentie. In deze nieuwe wereld, waar klantervaring net zo belangrijk is geworden als productkenmerken, helpen we bedrijven klantgericht te blijven terwijl de kosten en kapitaalefficiëntie geoptimaliseerd blijven. Bedrijven die aan DHL uitbesteden, doen hun voordeel met onze geavanceerde programma's voor continue verbetering en onze geïntegreerde supply chain-oplossingen. Tijdens het gehele proces, van vóór de verkoop tot erna, stellen we de klant centraal in alles wat we doen en door strategische partnerschappen lopen we voorop met innovatie.

 • Toenames van regionaal geconcentreerde productie in combinatie met lokale regelgeving zorgen voor nog meer complexiteit en vluchtigheid van de wereldwijde marktplaats. We reageren hierop door betrouwbare en weerbare supply chains aan te leggen met wereldwijde dekking en een hoog niveau van naleving, gebaseerd op de beoordeling, vereenvoudiging en het beheer van verschillende bedreigingen. We bieden u, als partner voor wereldwijde dekking, zichtbaarheid in de supply chain van A tot Z, geïntegreerde oplossingen en expertise op het gebied van naleving en douanevoorschriften, inclusief onze gespecialiseerde risicobeheertool - DHL Resilience360.

Persoonlijke apparaten

De vraag naar efficiënte en dynamische supply chains in dit zeer concurrerende, klantgerichte segment beantwoordt DHL met onze geïntegreerde oplossingen. De eenvoud, flexibiliteit en zichtbaarheid ervan zorgen voor de beste klantervaringen en tegelijkertijd worden de totale eigendomskosten omlaag gebracht.

 • Het verkorten van de levensduur van producten zoals computers, laptops, mobiele apparaten en consumentenelektronica in het algemeen vraagt om distributiemodellen met meer flexibiliteit. DHL biedt tal van modellen en serviceniveaus, waaronder specifieke opslag en opslag voor gedeeld gebruik, voor elk type cyclus. We creëren een geïntegreerde, end-to-end waardeketen die fysieke stromen, financiële stromen en informatiestromen omvat.

 • Een persoonlijke-apparatenmarkt die steeds verder verzadigd raakt, heeft geleid tot de commoditisering van producten en een intense prijzenoorlog. Bedrijven willen de mogelijkheid van aantrekkelijke groeimarkten en productsegmenten grijpen. DHL werkt als partner met u samen om flexibele commerciële modellen en een reeks gedeelde-infrastructuurmodellen op te stellen. We bekijken opties voor de uitbesteding van de supply chain en onze processen stimuleren continue verbetering van kostenstructuren. 

 • Toenemende vraag van een groeiende middenklassebevolking met meer te besteden inkomen blijft kansen voor wereldwijde groei bieden. DHL is in staat supply chain-strategieën voor markttoetreding te bepalen die doelsegmenten schaalbaarheid, naleving en connectiviteit garanderen. We hebben de capaciteit en ervaring om een reeks benaderingen te ontwikkelen en verbeteren, zoals omni- of multi-kanaalsdistributie en retouren. Elke benadering heeft baat bij flexibele serviceniveaus, zichtbaarheid van A tot Z en wereldwijde dekking.

Infrastructuur

Dit zeer veeleisende hardware- en servicegerichte segment biedt technologie-infrastructuur voor apparaatconnectiviteit, opslag en rekencapaciteit, naast door IT ondersteunde bedrijfsprocessen. We reageren op deze vereisten met flexibele end-to-end oplossingen en een reeks aftermarket-services.

 • Toenemende gegevens- en connectiviteitsbehoeften bepalen de vraag naar meer server- en opslagcapaciteit, evenals snellere netwerksystemen. Consolidatie en virtualisatie in datacenters zijn essentieel voor het verbeteren van IT-efficiëntie, terwijl nieuwe standaarden zoals 4G en LTE investeringen stimuleren in communicatienetwerken overal ter wereld. Als reactie hierop heeft DHL een end-to-end oplossing ontwikkeld waarbij geconsolideerde datacenters worden gebruikt. Daarnaast biedt DHL services om een naadloze installatie te garanderen en onderhoudsondersteuning voor de betrokken kostbare apparatuur. Onze flexibele, technische en logistieke aftermarket-services bieden verschillende serviceniveaus, zoals levering binnen twee uur of de volgende dag, naast processen voor herstel van waardevolle apparatuur overeenkomstig lokale regelgeving.

 • Hoewel hardware-innovatie uiterst belangrijk blijft, lopen 'dozenschuivers' het risico dat hun producten min of meer standaard worden. Veel bedrijven verschuiven hun focus naar de ontwikkeling van softwareapplicaties en nieuwe servicemodellen. DHL helpt bedrijven hun productaanbod uit te breiden om op service gebaseerde ondernemingen te worden, om hun marktpositie te versterken en commoditisering te voorkomen. We bereiken dit grotendeels door het creëren van een volledig geïntegreerde, flexibele en reactieve supply chain die service-uitbreiding ondersteunt. Enkele voorbeelden zijn voorraadfinanciering of aftermarket-services, zoals reparatie-, retouren- en servicelogistiek.

Halfgeleiders

De complexiteiten van de dynamiek van de halfgeleidermarkt, supply chains en productieprocessen worden door DHL door middel van vereenvoudiging en verbeterde zichtbaarheid aangesproken. Dit geldt overigens ook voor de noodzaak om te voldoen aan strenge eisen voor de productkwaliteit en kostenbeheersing.

 • Halfgeleiders worden nog steeds voornamelijk gebruikt voor communicatie en computing, maar groeigebieden bieden mogelijkheden in verticale sectoren zoals de auto-mobility en productie. DHL garandeert de vereiste kwaliteit van deze waardevolle componenten in de gehele waardeketen, door een "zero-defect"-instelling te hanteren, gebaseerd op continue verbeteringsprocessen en uitstekende zichtbaarheid. We gebruiken onze expertise in relevante verticale markten, zoals Life Sciences en de gezondheidszorg, de auto-mobility en technologie, om een perfecte klantervaring aan te bieden.

 • Het halfgeleidersegment wordt gekenmerkt door R&D-intensiteit, dure productieapparatuur, productieprocessen bestaande uit meerdere stappen en cyclische bedrijfsontwikkeling. Het segment wordt verder gekenmerkt door een ongekende versnelling van fusies en overnames, evenals marktconsolidaties. DHL ontwerpt flexibele supply chains die reageren op groei, zich aanpassen aan cyclische fluctuaties van de vraag en verstoring van complexe, kostbare productieprocessen voorkomen. Onze logistieke ondersteuning is van hoogstaand niveau en zorgt ervoor dat kritieke doorlooptijden worden behaald, en voorziet tegelijkertijd in de behoefte van specifieke supply chain-vereisten, zoals cleanroom-services met temperatuurbeheersing.

 • Technologieën van de nieuwe generatie zijn afhankelijk van lange ontwikkeltijden en vereisen veel investering in de productieprocessen. Het productieproces met meerdere stappen van halfgeleiders heeft tot gevolg dat de bijbehorende supply chain complexer is dan die van welke andere markt dan ook. Van materiaalinkoop, via waferproductie, montage en testen, naar distributie; DHL is er om de supply chain op elk mogelijke manier te vereenvoudigen. Tot de belangrijke elementen van onze service behoren levering van inkomend naar productie (I2M), distributie van eindproducten en de realisatie van end-to-end zichtbaarheid voor zeer waardevolle items.

Inzichten in technologie

Houd uw vinger aan de pols met artikelen over weldoordacht leiderschap en innovatief denken

  Neem contact met ons op en blijf op de hoogte

  Voor meer informatie over onze oplossingen of om u in te schrijven voor onze maandelijkse nieuwsbrief Supply Chain Insights, gaat u naar: