#KisvállalatiTanácsadás

Hogyan lehet kisvállalkozást működtetni otthonról

Anna Thompson
Anna Thompson
Discover tartalomgyártó csapat
3 perc
Megosztás
facebook sharing button
twitter sharing button
linkedin sharing button
Smart Share Buttons Icon Megosztás
man and woman arranging brown packages

Köszönjük a Covid-19-nek, hogy sokunknak megmutatta az otthoni munkavégzés előnyeit. A kisvállalkozások számára pedig további vonzerő áll rendelkezésre – nevezetesen a költségek csökkentése. Van azonban néhány kihívás, amelyet le kell küzdeni - a halogatás a fő bűnös. Olvasd el tippjeinket a hatékony otthoni munkavégzéshez.

Vezethetsz vállalkozást otthonról?

Teljesen! Ha Steve Jobsnak sikerült az Apple korai napjaiban, akkor neked is. És ezt még azelőtt tette, hogy a Skype-ot és a Zoomot feltalálták volna. Az ilyen digitális kommunikációs platformok megjelenésének köszönhetően soha nem volt ilyen egyszerű kapcsolatban maradni másokkal, még a világ másik felén és különböző időzónákban élőkkel is.

A kkv-vállalkozók számára a pénzmegtakarítás a fő motiváció az otthoni munkavégzéshez. Valójában a Renolon tanulmánya megállapította, hogy az amerikai otthoni vállalkozások mintegy 44% -a 5,000 USD alatt indul1.

A legfontosabb az, hogy ismerd gyengeségeidet - legyen szó halogatásról vagy önmagad túlnyújtásáról -, és tegyél lépéseket a kockázatok minimalizálása érdekében. Ja, és egy erős Wi-Fi kapcsolat elengedhetetlen.

Hogyan lehet legálisan otthonról működtetni egy vállalkozást

Attól függően, hogy mi az, szükség lehet biztosításra az otthoni vállalkozás működtetéséhez. Fontos, hogy ellenőrizd annak az országnak a szabályozásait, ahol tartózkodsz, és legyél tisztában az ilyen vállalkozásokra vonatkozó adózási irányelvekről. Bizonyos esetekben otthoni vállalkozásként adókedvezményekben részesülhetsz. Végezz kutatást!

Tippek a hatékony otthoni munkavégzéshez

Csökkentsd a zavaró tényezőket

Ha ez nem a kutyád, akkor ez egy Amazon csomag. Vagy egy WhatsApp üzenetet. Vagy egy friss történés a Twitteren. Vagy... Az otthoni környezetben a zavaró tényezők listája végtelen, és mindannyian bűnösök vagyunk abban, hogy helyet engedünk nekik, mintha az irodában lennénk. Tehát hozz létre egy dedikált munkaterületet valahol az otthonodban - lehetőleg ne a hálószobádban -, hogy egyértelmű határvonal legyen az otthon és a munka között. Ez segít fókuszálni. Némítsd el a nem munkával kapcsolatos értesítéseket a telefonodon és fektess be egy zajcsökkentő fejhallgatóba.

woman with children playing

Hozz létre egy rutint...

Tudtad, hogy a kutatások kimutatták, hogy a következetes reggeli rutin javíthatja a munkahelyi termelékenységet?  2 Szokd meg, hogy minden nap ugyanabban az időben ébredsz, de állj ellen a késztetésnek, hogy azonnal ellenőrizd telefonodat és e-mailjeidet. Ehelyett először végezz valamilyen gyakorlatot vagy meditációt és ezután elkezdheted a munkanapodat. Tarts rendszeresen szüneteket, hogy ne megtartsd az energiád.

... de fogadd el a rugalmasságot is

Vannak, akik nagyon motiváltak reggel, és felpezsdíti őket a teljes éjszakai alvás (őszintén szólva, léteznek). Mások éjszakai baglyok, a legjobb ötleteik később érkeznek a nap folyamán, amikor lehetőségük van arra, hogy egy kicsit jobban "megnyújtsák" az agyukat. Ennek betartása azt jelenti, hogy a legjobbat hozhatod ki csapatából. Mindaddig, amíg a határidőket továbbra is betartják, kifizetődik, ha lehetővé teszed csapatodnak, hogy saját napirendet állítsanak be (a korlátokon belül). 

Ezenkívül az aszinkronisztikus munkatechnikák alkalmazása lehetővé teszi csapatod számára, hogy hosszabb időn keresztül különböző feladatokat végezzenek, ha ez szükséges a különböző időzónákban lévő beszállítókkal/ügyfelekkel.

man looking at laptop screen

Tartsd szem előtt az ötletgyűjtéseket

Az emberek társas lények. Társaságra van szükségünk – szemtől szemben! Tehát bár csapatod kommunikációjának nagy része e-mailben és a Slacken keresztül is elvégezhető az egyszerűség kedvéért, ne becsüld alá a videokonferencia-hívás előnyeit, hogy az ötletek és a kreatív energiák áramoljanak. Ezenkívül növelik a termelékenységet: az alkalmazottak közel 90% -a szerint a videokonferenciák segítenek felgyorsítani a munkafeladatokat3.

Ne feledd a munka és a magánélet egyensúlyát

Ha nem kell ingáznod az irodába, bizonyos esetekben több órát is felszabadíthatsz. Bár ez több időt biztosít az e-mailek megválaszolására és a hívások kezdeményezésére, lehetőség lehet arra is, hogy tegyél valamit , ami megkönnyíti a munkanapot és azon kívül inspirál téged - például gyakorolj egy kis tudatosságot vagy nézz meg egy TED Talk-ot. Az ilyen dolgok jót tesznek a mentális egészségednek, és elsőbbséget kell élvezniük egy másik e-mail elküldésével szemben.

Biztonsági tippek az otthoni munkavégzéshez

Ha hosszú ideig ülsz egy laptop előtt, az megterhelheti a tested. Ne feledd ezeket a tippeket:

  • A 20:20:20-as szabály: 20 percenként legalább 20 másodpercig nézz el a képernyőtől legalább 20 méterre lévő valamire. Ez csökkenti a szem megerőltetését.
  • Fektess be egy kényelmes székbe, amely javítja a testtartást és helyezze a laptop / számítógép képernyőjét szemmagasságba, hogy ne görnyedj a képernyő fölé.
  • Nyújtáááásss! Körülbelül félóránként állj fel és rázzd meg a tested, sétálj fel és le a lépcsőn néhányszor, csak mozogj. Ez segít a visszaállításban és a feltöltésben.
two people in a warehouse

Ellátási és terméklánc

Ha a szokásos helytől távol dolgozol, kommunikálj beszállítóiddal, hogy megbizonyosodj arról, hogy prototípusokat, mintákat és termékeket még azelőtt kézbe vehetsz, hogy készen állnának az indulásra. Ha visszaküldésekkel is foglalkoznod kell, győződj meg arról, hogy a megfelelő helyre kerülnek, hogy foglalkozzanak velük. Előfordulhat, hogy értesítened kell ügyfeleidet, ha a logisztika változik, és feltétlenül értesítened kell őket minden olyan szállítási problémáról , amellyel szembesülhetnek - ez mind része a fogyasztói bizalom fenntartásának.

Három eszköz az otthoni vállalkozás hatékonyabb működéséhez

Slack4

Ez az azonnali üzenetküldő platform lehetővé teszi, hogy gyorsan és egyszerűen kommunikálj csapatoddal. Lehetővé teszi az audio- és videobeszélgetéseket a képernyőmegosztással, és integrálható más termékekkel, például a G Suite, a Dropbox és az Adobe Creative Cloud szolgáltatással. Minden csapatnak kötelező!

Asana5

Ez a projektmenedzsment platform egyetlen megosztott térben egyesíti csapatod munkáját. Átfogó eszközkészlete feladatorientált, lehetővé teszi a feladatok rendszerezését és hozzárendelését, valamint az előrehaladás nyomon követését.

RescueTime6

Nagyszerű eszköz azoknak az induló vállalkozásoknak, akik hatékonyan szeretnék kezelni az idejüket. A platform azt ígéri, hogy segít a felhasználóknak jobban megérteni, hogyan töltsék ki az idejüket, hogy termelékenyebbek legyenek.

Miután kialakítottod WFH rutinodat, szabadon összpontosíthatsz vállalkozásod növekedésére. Fedezd fel tippjeinket itt.

1 – Renolon tanulmány, Business DIT, 2023. január

2 – CNBC, 2022. december

3 – QuickBlox, 2022. szeptember

4 - Laza

5 - Asana

6 – RecueTime