Navigacija i sadržaj
Vi ste u  Srbija
ili Izaberite drugu zemlju

DHL eCommerce česta pitanja o praćenju i statusu pošiljke


Da li imate pitanja u vezi sa praćenjem ili isporukom pošiljke poslate preko usluge DHL eCommerce? Ovde ćete pronaći naše odgovore na često postavljana pitanja.

Track and Trace


Šta je kod za praćenje i gde mogu da ga pronađem?

Kod za praćenje ili ID je kombinacija brojeva i verovatno slova koja unikatno identifikuje Vašu pošiljku za praćenje u nacionalnom i međunarodnom sistemu.

Obično pošiljalac ili onlajn prodavnica može da obezbedi kod za praćenje. Ako ste poručili neki proizvod preko onlajn prodavnice, imejl potvrde ili obaveštenje o praćenju pošiljke često sadrže kod za praćenje.

Ako to nije slučaj, kontaktirajte pošiljaoca ili onlajn prodavnicu.

Istražite primere kodova za praćenje koji se koriste na DHL pošiljkama

Kada će se pojaviti moji podaci za praćenje?

Statusi pošiljke se obično pojave u periodu od 24 do 48 časova nakon prijema koda za praćenje. Statusi se uglavnom prikazuju kada pošiljka stigne u naš objekat.

Zašto moj broj/ID za praćenje nije aktivan?

Proverite da li ste uneli broj/kod za praćenje u odgovarajućem formatu (objašnjenja i primeri nacionalnih i međunarodnih brojeva praćenja se nalaze u nastavku ovog veb-sajta). Ako Vaš kod za praćenje ne radi, kontaktirajte pošiljaoca ili onlajn prodavnicu.

Ako nemam broj za praćenje, da li ipak postoji mogućnost da pratim svoju pošiljku?

Ako nemate broj za praćenje, savetujemo Vam da kontaktirate dostavljača. Međutim, ako imate druge referentne brojeve pošiljke, oni će možda raditi na sistemima za praćenje pošiljaka posebnih ogranaka koji su za nju zaduženi (na primer DHL Express ili DHL Freight).

Isporuka


Kada će moja pošiljka biti isporučena?

Kada nam pošiljalac preda vašu pošiljku, vreme isporuke zavisi od odabrane usluge. Pošiljalac, trgovac ili onlajn prodavnica obično naznačava vreme isporuke na svojoj veb stranici.

Imajte u vidu da vreme isporuke može da varira u zavisnosti od izabranog proizvoda/usluge i relacije mesta porekla i odredišta, od 2–3 dana za susedne zemlje i do 20 dana za udaljene zemlje.

Kašnjenja u isporuci mogu biti posledica faktora, kao što su vremenski incidenti, carina ili zaostaci.

Ako vaša međunarodna pošiljka nije stigla u roku od 10 dana od očekivanog datuma isporuke, kontaktirajte pošiljaoca ili onlajn prodavnicu kako biste sa DHL-om pokrenuli istragu o izgubljenim predmetima. Imajte u vidu da samo pošiljalac kao partner po ugovoru kompanije DHL može da pokrene istragu.

Reklamacije


Moja pošiljka nije isporučena u očekivanom roku isporuke. Šta da radim?

Ako vaša pošiljka nije stigla u roku od 10 dana od očekivanog datuma isporuke, kontaktirajte pošiljaoca ili onlajn prodavnicu. Pošiljalac može da podnese zahtev za izgubljenu pošiljku kompaniji DHL.

Imajte u vidu da samo pošiljalac kao partner po ugovoru može da podnese zahtev kompaniji DHL.

Zakašnjenja do 10 dana su nažalost moguća zbog npr. vremenskih incidenata, carinskih ili operativnih zaostataka.