#E-kereskedelmiTanácsadás

Az e-kereskedelem aranyszabályai

Anna Thompson
Anna Thompson
Discover tartalomgyártó csapat
Olvasási idő: 4 perc
Megosztás
facebook sharing button
twitter sharing button
linkedin sharing button
Smart Share Buttons Icon Megosztás
graphic of ecommerce activities

Az e-kereskedelem világszerte virágzik, ami azt jelenti, hogy soha nem volt jobb alkalom online eladónak lenni. Csak ambícióra van szükséged, és be kell tartanod az e-kereskedelem 22 aranyszabályát, hogy biztosítsd vállalkozásod sikerét. Sikeres értékesítést!

1. Győződj meg róla, hogy az oldal gyorsan betöltődik

Ne bukj el az első akadálynál! "Igény szerinti" világunkban az emberek azonnal elvárják a dolgokat. Győződj meg arról, hogy e-kereskedelmi webhelyed gyorsan betöltődik, különben a türelmetlen látogatók továbblépnek.

2. Irányítsd őket a kezdőlapra

Ne feledd, hogy az első benyomás számít. A kezdőlapnak barátságosnak kell lennie, és egyértelműen kommunikálnia kell a márkát. De ne vigyük túlzásba – egy zsúfolt oldal túlterheli az ügyfeleket, akik nem tudják, hol kezdjék. Részesítsd előnyben a könnyen megtalálható keresősávot és a legkelendőbb termékek fényképeit, hogy felkeltsd az ügyfelek figyelmét . Ja, és korlátozd minimálisra a bosszantó előugró ablakokat.

3. Tedd egyszerűvé és intuitívvá a navigációt

A hatékony keresősáv és menü egyaránt fontos ahhoz, hogy az ügyfelek a lehető leggyorsabban megtalálják, amit keresnek. Hagyd, hogy az ügyfelek szűrjék a találatokat ár, szín, méret stb. szerint. Idővel és gépi tanulással webhelyed pontosabb, relevánsabb eredményeket tud majd kínálni.

headset in a keyboard

4. Valós idejű ügyfélszolgálat biztosítása

Az élő csevegési funkció integrálása az e-kereskedelmi platformra azt jelenti, hogy azonnal válaszolhatsz az ügyfelek kérdéseire és termékjavaslatokat tehetsz - ami nagyobb esélyt jelent az értékesítésre.

5. Használd fel az ügyféladatokat

Ez nagyban segít a jobb felhasználói élmény kiépítéséhez az e-kereskedelmi csatornákon . Láthatod, hogyan vásárolnak ügyfeleid – mit töltenek idejük nézegetéssel, mely oldalakat hagyják el gyorsan, hol történik a kosárelhagyás a leggyakrabban. Innen javíthatod gyenge pontjaidat.

6. Minden a részletekben rejlik

Mutasd meg az ügyfeleknek , hogy milyenek a termékeid a sok kiváló minőségű fotóval és részletes specifikációkkal. Akár videó útmutatókat is mellékelhetsz, hogy bemutasd a terméket működés közben, ha különösen összetett a használata.

review stars with a tick

7. Tartalmazzon felhasználói véleményeket

A fogyasztók általában jobban bíznak a valódi ügyfelek véleményeiben, ezért ossz meg sokat a webhelyeden ezekből.

8. Legyél személyes

A személyre szabás egyre fontosabbá válik a pozitív ügyfélélmény biztosításához. Küldj termékajánlásokat az ügyfeleknek a korábbi böngészési előzményeik alapján, szólítsd meg őket név szerint minden marketingkommunikációban, és minden megrendeléshez mellékelj köszönőlevelet (bónuszpont, ha kézzel írott!) Akár egy speciális kedvezménykódot is küldhetsz nekik születésnapjukon. Nézd meg a számodra elérhető ügyféladatokat, és legyél kreatív!

9. Keresztértékesítés

Tehát a webhelyeden egy ügyfél éppen most adott hozzá egy ruhát a bevásárlókosarához. Miért nem javasolsz megfelelő fejpántot? Vagy mit szólnál ahhoz az eszközhöz, amelynek akkumulátorokra lesz szüksége – adj egy lökést az ügyfeleknek, hogy tegyék őket a kosarukba. Gondolj a webhelyeden található összes termékre, és arra, hogy mely ingyenes termékeket értékesítheted keresztbe. Hozz létre termékcsomagokat és "vásárolj egyet és a másikat féláron megkapod" ajánlatokat a vásárlások ösztönzése érdekében is.

padlock with a key

10. Maradj biztonságban

A számítógépes bűnözés nagy aggodalomra ad okot az online vásárlók számára, ezért legyél nyitott az ügyfelek adatvédelmi politikájával kapcsolatban, és egyértelműen jelenítsd meg SSL-tanúsítványod szimbólumát.

11. Ne felejtsd el a mobilt...

Valószínű, hogy ügyfeleidnek nagy része mobilon böngészi webhelyed, ezért győződj meg arról, hogy a kis képernyőre van-e optimalizálva. Még jobb, ha befektetsz egy dedikált mobilalkalmazásba a márkád számára. A vásárlókat arra ösztönözzük, hogy hosszabb ideig böngésszenek, és többet tegyenek a kosarukba – valójában a mobilalkalmazásokon keresztüli konverziós arány 130%-kal magasabb, mint a mobilközpontú webhelyeken1. Ez nem kérdés, igaz?

... és minden más értékesítési csatornát

A mobileszközökön kívül számos más hely is van, ahol vállalkozásodnak jelen kell lennie az ügyfelek elérése érdekében - beleértve a közösségi médiát is . Az omnichannel kiskereskedelemről szóló útmutatónk segít megtalálni a megfelelő csatornákat, és megmutatja, hogyan nyújthatsz zökkenőmentes ügyfélélményt mindenhol.

12. Gondolkodj globálisan

Soha nem volt ilyen egyszerű megtalálni és kiszállítani a termékeket szerte a világon. Lokalizálja webhelyed piaconként – beleértve az összes példány lefordítását és az árak helyi pénznemben történő megjelenítését.  Feltétlenül kutass fel és integráld az ország legnépszerűbb fizetési módjait a pénztárnál is.

13. Legyél egyértelmű a díjakkal kapcsolatban

Senki sem szereti a meglepetés extra díjakat a pénztárnál. Valójában a "váratlan szállítási költségek" az első számú oka az e-kereskedelmi kosár elhagyásának2 . Ennek ellensúlyozása érdekében legyél világos az összes díjjal kapcsolatban (beleértve az adókat és a vámdíjakat is) a vásárlási út során.

14. Ne kérj regisztrációt

A fiók regisztrálásának követelménye nagy elrettentő hatással van a vásárlásokat befejező vásárlókra. Kínáld fel nekik a lehetőséget, hogy vendégként jelentkezzenek ki.

parcel flying in the air

15. Ingyenes (és gyors) szállítást kínálsz

Valójában vitathatatlanul a legnagyobb értékesítési konverter a vállalkozásod számára – a fogyasztók 66%-a ingyenes szállítást vár el minden online megrendeléshez3, és sokan elállnak a vásárlástól, ha az nem áll rendelkezésre. Nézd meg, hol tudod elnyelni az ingyenes szállítás költségeit vállalkozásodban - ez egy olyan befektetés lesz, amely megtérül. Ha mégis kínálod, feltétlenül tüntesd fel egyértelműen a honlapodon, hogy vásárlásra ösztönözd az ügyfeleket . Legyen gyors is - a másnapi szállítási lehetőségnek szabványosnak kell lennie.

16. PayPal és azon túl

Tudtad, hogy a vásárlók 70%-kal nagyobb valószínűséggel véglegesítik a vásárlást, ha az általuk preferált fizetési mód megjelenik a pénztárnál?4 Fedezd fel, hogy e-kereskedelmi vállalkozásodnak melyeket kell kínálnia az új fizetési módokról szóló útmutatónkból.

17. Ami eladva... néha visszatér

A visszaküldés nagy fájdalmat okoz a kiskereskedőknek, de sajnos nem szűnik meg. És ha figyelembe vesszük, hogy az online fogyasztók 49%-a aktívan ellenőrzi a kiskereskedő visszaküldési politikáját, mielőtt elkötelezné magát a vásárlás mellett5, világossá válik, hogy ennek prioritásnak kell lennie vállalkozásod számára. Íme néhány tipp , hogy a folyamat stresszmentes legyen ügyfeleid számára. 

signboard with culture is your brand written on it

Még nincs vége, ha rákattintanak a "vásárlás" gombra...

Az értékesítés utáni gondoskodás, amelyet az ügyfeleknek nyújtasz, egy másik lehetőség arra, hogy pozitív márkaélményt teremts - és biztosítsd, hogy visszatérjenek. Így csinálhatod jól. 

Visszajelzés kérése

Csak akkor fejlesztheted vállalkozásodat, ha tudod, hol vannak a gyengeségek - és az emberek, akik tudják a válaszokat? Azok az ügyfeleid.

Tesztelés, tesztelés és ismételt tesztelés

Termékek, design, kedvezmények, linkek, közösségi média tartalom ... Tesztelj mindent, és soha ne hagyd abba. A marketingkommunikáció esetében az A/B tesztelés segíthet megnézni, hogy mely üzenetek javítják leginkább a konverziót.

Ne felejtsd el meghallgatni ügyfeleidet. Olvasd el véleményeiket és megjegyzéseiket a közösségi média csatornáin, és aktívan kérd visszajelzésüket az értékesítés után.  Ez az információ a kulcsa vállalkozásod fejlesztéséhez. Mindig van tennivaló!

Végül, de nem utolsósorban...

... tedd a Discover by DHL-t az e-kereskedelmi tanácsok, cikkek és betekintések forrásává . Globális logisztikai vállalatként naponta több százezer e-kereskedelmi vállalkozásnak segítünk betartani az ügyfeleknek tett ígéreteiket. A tiéd lesz a következő?

1 - Business of Apps, 2021. március

2 - Barilliance, 2021. október

3 - Shopify, Szeptember 2021

4 - 2Checkout blog, Június 2020

5 – Narvar fogyasztói jelentés, 2017. június