#E-kereskedelmiTanácsadás

A keresőmező hatékonyabb működése

Olvasási idő: 7 perc
Megosztás
facebook sharing button
twitter sharing button
linkedin sharing button
Smart Share Buttons Icon Megosztás
Boy looking at a cityscape through a telescope

2005-ben az Amazon keresőmezője egy apró téglalap volt, amely a kezdőlap sarkába került. Manapság kevés esély van arra, hogy ne vegyük észre. A méret és a szembetűnőség változása tükrözi az e-kereskedelmi webhelyek használatának átalakulását.

Míg egykor az emberektől elvárták, hogy elsősorban a webhely navigációs menüjén keresztül találják meg, amit keresnek, most egyenesen a keresőmező felé tartanak.

A legtöbb e-kereskedelmi vállalkozásnak szüksége van egy keresési funkcióra

A Google-nak, az Amazonnak és az e-Bay-nek köszönhetően az e-kereskedelmi webhelyek arra támaszkodnak, hogy a látogatók egyre kényelmesebben használják a keresést, hogy gyorsan megtalálják, amit keresnek. Vedd figyelembe a hatalmas technológiai fejlesztéseket, amelyek a keresés használatát sokkal intuitívabbá teszik az ügyfelek számára - és sokkal hasznosabbá az e-kereskedelmi kiskereskedők számára -, és láthatod, hogy a keresőmező valószínűleg miért lesz kötelező a weboldaladon.

Mit hozhat a keresőmező az e-kereskedelmi vállalkozás számára:

Több eladás

Az emberek ritkán használják a keresést arra, hogy tétlenül böngészhessenek az üzletben. Valami konkrétat keresnek. A hatékony webhelykeresés segít nekik gyorsabban megtalálni.

Nagyobb konverzió

Egy 21 darab e-kereskedelmi webhelyet vizsgáló tanulmány kimutatta, hogy a keresést használó látogatók 4,63% -os konverziót értek el, szemben a webhelyek 2,77% -os átlagával - ami közel kétszer olyan hatékony.

Person at a laptop purchasing an item online with phone and credit card in hand

Nagyobb magabiztosság

Azok az ügyfelek, akik pozitív tapasztalatokat szereznek a keresési funkcióról, valószínűleg több időt töltenek a webhelyeden – és nagyobb valószínűséggel térnek vissza.

Több tudás

Az adatok elemzése arról, hogy mit keresnek az emberek, hatalmas betekintést nyújthat a fogyasztók igényeibe és viselkedésébe. Az egyik ruhakereskedő észrevette, hogy az emberek "onesies" -re keresnek a webhelyükön (ez még akkor volt, amikor sokan még soha nem hallottak erről a szóról). A cég némi kutatást végzett, elkezdte raktározni az elemet, hozzáadta a kulcsszót, és több mint 90 ezer dollárt keresett.

Hands holding an illuminated bulb

Virágozhat vállalkozásod keresőmező nélkül?

Az egyetlen vagy korlátozott termékválasztékkal rendelkező e-kereskedelmi kiskereskedők számára a keresőmező szükségtelen lenne. Úgy tűnik, hogy ennek hiánya nem ártott az 550 millió dolláros matrackereskedőnek , a Caspernek.

Még akkor is, ha termékskálája meglehetősen széles, különböző méretekkel, stílusokkal és színekkel, potenciálisan túlélheted és boldogulhatsz a mindenütt jelenlévő nagyító szimbólum nélkül. De...

A navigációnak hibátlannak kell lennie

Ha a navigáció jó, márpedig nagyon jóra gondolunk, a felhasználók gyakran gyorsabban kattintanak egy általuk felismert kifejezést tartalmazó hivatkozásra, mint beírni a keresett kifejezést, és remélni, hogy helyesen fogalmaznak és helyesek. A "kirakatvásárlók" menüket és linkeket használnak arra, hogy megnézzék, mit kínálnak, ahelyett, hogy egyik terméket a másik után írnák be.

Ha csak a navigációra hagyatkozol, van néhány do-or-die szabály:

Helyezd a navigációs sávot olyan helyre, ahol az emberek azonnal láthatják 

Szeretnéd, ha az oldal tetején lenne? Rendben. Csak tartsd ott minden oldalon. Ugyanaz a stílus, ugyanazok a színek, ugyanazok a szavak ugyanabban a sorrendben. Az emberek utálják a következetlenséget.

Ne tedd ezt

Mit? Homályos megfogalmazás. Használj leíró (és SEO-barát) kifejezéseket, például "Autós kiegészítők" az "Egyéb" helyett.

A navigációs hivatkozások korlátozása hétre

A szakértők hétben állapodtak meg, mint a menüpontok maximális száma, mielőtt az emberek megadják magukat a választási fáradtságnak. Hat jobb, öt lehet az optimális.

Tudasd a felhasználókkal, hogy hol vannak

Előfordulhat, hogy a felhasználók külső forrásokból a webhely almenüoldalára kerülnek. A "Breadcrumbs" segít nekik tájékozódni.

A compass held aloft against a natural backdrop