#HírekÉsBetekintések

Fröccsenés a globális piacon

Olvasási idő: 5 perc
Megosztás
facebook sharing button
twitter sharing button
linkedin sharing button
Smart Share Buttons Icon Megosztás
various kinds of wellington boots

Ahhoz, hogy művészi díszítésű esőcsizmáját nemzetközi szinten értékesíthesse, ennek a feltörekvő panamai vállalkozónak szilárd csapatot kellett építenie, vonzó marketingkampányt kellett indítania, és tartós stratégiai partnerségeket kellett keresnie.

 

Amikor Mary Quintero, az Undercover Boots társadalmilag tudatos vezérigazgatója és alapítója hat évvel ezelőtt szülőhazájából, Panamából származó tartós gumi esőcsizmákat kezdett forgalmazni – művészi természete volt az, ami arra késztette, hogy szemet gyönyörködtető színes mintákat képzeljen el minden páron. Elismeri, hogy egy kis panamai cipő- és kiegészítőgyártó cég nemzetközi márkává növekedése ambiciózus cél, de ez a nagyszívű, nagy energiájú vállalkozó készen áll a kihívásra.

"Azt akarjuk, hogy a mesemondó esőcsizmák vezető márkájaként ismerjenek el minket, amelyek beágyazzák a művészetet és a kultúrát a világ minden tájáról, miközben hozzájárulnak a rászoruló gyermekekre, a környezetvédelemre és az állatok védelmére összpontosító társadalmi ügyekhez" - magyarázza Mary.

Mary eleinte a puszta kitartásra és elszántságra támaszkodott, hogy beindítsa az Undercover Boots-ot. De hamar rájött, hogy szüksége van egy csapatra, ezért megkörnyékezett néhány dinamikus nőt Panamavárosban, hogy csatlakozzanak hozzá. "A legtöbb vállalkozó eleinte elköveti ugyanazt a hibát. Olyan embereket vesznek fel, akik hasonló készségekkel rendelkeznek. Kreatív emberként támogatásra van szükségem a pénzügyi és adminisztratív feladatokban. Szerencsére ezek a jobbkezem, Marcela Correa erősségei. Kiegészíti készségeimet olyan területeken, ahol nem vagyok tájékozott. És most az Undercover Boots teljes csapata szenvedélyes, multitasking nőkből áll, akik együtt dolgoznak."

4 women smiling

Erős marketingstratégia kialakítása

Az Undercover Boots nagy felhajtást keltett Panamában és azon túl. Azok a vásárlók, akik ellátogatnak az I AM UNDERCOVER weboldalra, vagy belépnek a Panamavárosban található Undercover Boots fizikai üzletbe, gyakran kommentálják annak erős és összetartó márkaépítési stratégiáját.

"Érdekes kezdeményezéseket tettünk a márka és a helyi művészek támogatására azokban az országokban, ahol a csizmáinkat értékesítik" – mondta Mary. "Rendeztünk egy versenyt, amelyben panamai művészeket kértünk fel, hogy küldjenek be a Panama-csatorna által ihletett esőcipő terveket. A több száz benyújtott terv közül a győztes egy fiatal lány lett, aki akkoriban a nemzeti egyetemen tanult. Ahogy a márka nemzetközi szinten is terjeszkedik, olyan sok országot kell megtervezni, hogy az álmom nem ismer határokat."

Így folytatja: "A digitális marketing szempontjából e-maileket, online hírleveleket, blogokat, közösségi médiát, Instagramot és WhatsApp kampányokat készítünk. Eredeti szlogenünk, "Az unalmastól a szórakozásig", azt javasolta, hogy vigyük szórakozásba az esős napot. De a világjárvány óta átfogalmaztuk üzenetünket, hogy így szóljon: "Divat, amely véd". Ezt a szlogent nagyon jól fogadták. Van egy népszerű Instagram-fiókunk is. Márkánk nagy figyelmet kap Panamában, mint a sikeres vállalkozói szellem példája, amely saját piaci tudatosságot teremt. Ez nagyon hízelgő."

Az e-kereskedelem szempontjából Mary hozzáteszi, hogy webhelyének értékesítése erősebb volt a világjárvány kezdete óta. "Nemrég megváltoztattuk a weboldalt spanyolról angol fordítással kizárólag angolra. Nemzetközi fizetéseket is elfogadunk, és az árak több pénznemben is megjelennek. Ezenkívül cipőméreteket kínálunk hüvelykben (amerikai méretek) és centiméterben (európai méretek). Felugró ablakokat is használunk a különböző termékek népszerűsítésére a céloldalakon."

"Ami az ügyfélszolgálatot illeti, arra törekszünk, hogy ügyfeleink igazán különlegesnek érezzék magukat" – mondja Mary. "Vannak gyakori vásárlóim, akik hatalmas vásárlásokat hajtanak végre, és mi megadjuk nekik a saját, személyre szabott kedvezménykódjukat, amit valóban észrevesznek - imádják! Nagy hatást érhetsz el ilyen apróságokkal. Van egy hónap ügyfele is a visszatérő vásárlók vagy az inspiráló történetekkel rendelkező ügyfelek számára. Személyre szabott hangüzeneteket is küldtem nekik."


A stratégiai partnerségek fontossága

Amikor Mary 2016-ban elküldte első Undercover Boots szállítmányát, a panamai nemzeti postai szolgáltatást használta. Kilenc nappal az első pár csizma kiszállítása után az ügyfél megkapta az első megrendelését. Mary tudta, hogy vállalata sikere egy megbízható nemzetközi szállítmányozóval való partnerségtől függ. "Mindig is a DHL Express-szel akartam dolgozni. Fiatal lányként a család egyik barátja azt mondta nekem, hogy a DHL több, mint a munkáltatója – ez a családja. Azt hittem ... ha a kis cégem DHL-ügyféllé válik, talán minket is családként kezelnek."

Ennek eredményeként az Undercover Boots együttműködött a DHL Express-szel, hogy kizárólagos logisztikai partnere legyen. Eleinte a terméket csak 12 országba szállították. Most az ismétlődő szállítmányok világszerte 30 országot foglalnak magukban.

woman stand by a DHL van with a DHL courier

"Van egy világtérképünk a honlapunkon  , amely nyomon követi az új eladásokat," mondta Mary izgatottan, "így amikor nemrégiben új ügyfelet szereztünk Fidzsi-szigeteken - a szigetországot kiszíneztük a térképen."

Mary üzlete nem kerülte el a DHL Express Panama figyelmét. Közvetlenül a partnerség 2017-es kezdete után az Undercover Boots elnyerte a rangos DHL Pymexporta díjat exporttevékenységének növeléséért és a panamai művészet és kultúra világba hozataláért.

Mary Quintero szeretettel emlékszik vissza: "Lehetőségem volt találkozni Mike Parra és Joakim Thrane vezérigazgatókkal. Mike azt javasolta, hogy vállalataink működjenek együtt abban, hogy segítsenek az Undercover Boots-nak bővíteni világméretű forgalmazását. Azt mondtam Mike-nak: Az a helyzet, hogy... Ha azt mondja, hogy segíteni akar egy vállalkozónak globálissá válni ... Akkor tudnod kell, hogy nem fog megállni, amíg valóra nem váltod az álmát. Mike így válaszolt: "Akkor a DHL együtt segít valóra váltani ezt az álmot." 

Mary egyetért azzal, hogy kompatibilis üzleti partnert talált a DHL-lel. "Csak olyan vállalatokkal dolgozom, amelyek hasonló alapértékekkel, jó hírnévvel és szilárd társadalmi felelősségvállalással rendelkeznek. Ezek azok a cégek, amelyeket csodálok."

Most, hogy az Undercover Boots kizárólag DHL Express szállítási szolgáltatásokat használ, a vállalat nemzetközi értékesítése 28% -kal nőtt a DHL-lel való partnerség kezdete óta. Mary arról is beszámol, hogy ügyfelei izgatottak a vállalat igény szerinti kézbesítési szolgáltatásával, amely lehetőséget ad számukra, hogy meghatározzák, hol és mikor kézbesítik csomagjaikat.

woman sitting in front of a DHL aeroplane

Mary így folytatja: "A DHL szállításai hibátlanok voltak. Ha meglátogatod az I AM UNDERCOVER weboldalt, látni fogsz egy szalaghirdetést, amelyen ez áll: WORLDWIDE SHIPPING WITH DHL. Az, hogy a DHL a szállítási partnerünk, biztonságot nyújt ügyfeleinknek – tudják, hogy gyorsan és megbízhatóan megkapják a várt szállítmányaikat, mert a DHL támogat minket."

"A DHL vállalkozóként is segített a fejlődésemben. A DHL Pymexporta workshopjain tanultam a nemzetközi kereskedelemről, az e-kereskedelem legjobb gyakorlatairól, arról, hogyan lehet termékeket importálni más országokba, és hogyan lehet csökkenteni a fuvardíjakat."

Tavaly Mary segítséget kért Kolumbiából, Costa Ricából, Ecuadorból és Peruból történő értékesítés felgyorsításához, ahol a vámdíjakat általában a csomag megérkezésekor számítják fel. A DHL azt javasolta, hogy használja a weboldalán most már integrált Delivered Duty Paid (DDP) szolgáltatást, amely a szállításkor számítja ki a vámdíjakat, ahelyett, hogy azt az ügyféltől a kézbesítéskor szedné be. "A DDP hibátlanná teszi a nemzetközi szállításokat a fogyasztó számára, aki egy kattintással vásárolhat termékeket, anélkül, hogy aggódnia kellene a további importpapírok és vámfizetések miatt" - mondta Mary.

Mary a következőket ajánlja: "Egy kis latin-amerikai márka számára elképesztő, hogy logisztikai támogatást kap a DHL-től. Elképesztő márkaismertségük van, és ennek a befolyásnak egy része hatással van növekvő márkánkra."

Lehetőség az együttműködésre

Néhány évvel ezelőtt Mary el sem tudta volna képzelni, hogy a DHL logóval díszített Undercover Boots legyen. Szeptemberben a DHL Express és az Undercover Boots gumicsizmákból, vízálló kabátokból és Juicyból (az Undercover Boots egyszarvú kabalafigurájából) álló cobranded sorozatot bocsát ki – mindegyik a piros, sárga, fekete és fehér díszítések feltűnő kombinációja. A termékek korlátozott példányszámban világszerte megvásárolhatók lesznek.

various kinds of wellington boots