#SzállításDhl-lel

Az árucikk besorolása

Megosztás
facebook sharing button
twitter sharing button
linkedin sharing button
Smart Share Buttons Icon Megosztás

Hogyan osztályozza a kormány az árukat

Adót lehet kivetni minden olyan árura, amelyet politikai határon keresztül szállítanak, és a helyi vámhatóságok kikényszerítik azok beszedését. A vámok kiszámítása a vámköteles szállítmány felbecsülhető értékétől függ. Ennek a becslésnek a meghatározása céljából a szállítmányban lévő vámköteles áruk besorolási kódot kapnak (legfeljebb tíz számjegyből), amely harmonizált tarifajegyzék (HTS) kódként, exportellenőrzési osztályozási számként (ECCN) vagy B. jegyzékszámként ismert.

Az árukat nem felhasználásuk, gyártási szakaszuk vagy származási helyük alapján osztályozzák, hanem aszerint, hogy melyik kategóriába tartoznak. Néhány példa ezekre:

  • Ásványi termékek
  • Műanyagok és gumi
  • Nyersbőr, irha, bőr
  • Fa és szalma
  • Textil
  • Kő, gipsz és cement

A besorolási kód meghatározásakor az árumegnevezések hasonlónak tűnhetnek, de jelentősen eltérő vámtételekkel rendelkezhetnek. Minél több információval rendelkezel a termékről, annál könnyebb lesz megtalálni a megfelelő kódot, és segíteni a szállítmány zökkenőmentes átjutását a vámon. Az Egyesült Államok vámhatósága változó vámokat alkalmazhat az első belépés után - amikor a becsült vámokat megfizették vagy amikor a bejegyzést ellenőrizték -, ami megváltoztatja a fizetendő vámot.

Szerezz árucikk-besorolási kódot a DHL Trade Automation Services segítségével.

 

Kettős felhasználású termékek kivitele

A kereskedelmi ellenőrzési lista (CCL) olyan árukat tartalmaz, amelyek kettős felhasználásúak lehetnek. A kettős felhasználású áruknak általában kereskedelmi és katonai alkalmazásai is vannak. Az Egyesült Államok ellenőrzi ezeket a tételeket, hogy támogassa a nemzetbiztonságot és a külpolitikát.

Tudd meg, hogy küldeményed áruihoz (árucikkeihez) tartozik-e ECCN (Export Control Classification Number). Ezen áruk exportját ellenőrizni kell, és szükség lehet exportengedély megszerzésére.

Az ECCN a B. jegyzék számától vagy a harmonizált díjszabási kódtól eltérő besorolás. Az ECCN-ek öt karakterből álló alfanumerikus rendszer szerint vannak rendezve. Ezeket a tételeket az áru típusa (a termék jellege), például szoftver vagy technológia, valamint a megfelelő műszaki paraméterek alapján kategorizálják.

Miután bejelentkeztél a DHL Trade Automation Services (TAS) szolgáltatásba, használd a TAS Resources alatt található interaktív osztályozó eszközt , hogy megtudd, árucikkednek kettős felhasználása van-e. Kiválaszthatod az ECCN kódtípust az árucikk adataival.