#SzállításDhl-lel

A vámok és adók megértése

Megosztás
facebook sharing button
twitter sharing button
linkedin sharing button
Smart Share Buttons Icon Megosztás

A nemzetközi szállítmányokra kivetett vámok és adók megértése

A "tarifa" és a "vám" szavakat gyakran felcserélhetően használják, és mindkettő a közvetett adózás formája. A kormányok vagy gazdaságok megvitatásakor általában a "tarifa" kifejezést használják. A tarifák védik a hazai piacokat, miközben bevételt termelnek. Amikor mértékekről vagy összegekről beszélünk, általában a "vám" kifejezést használjuk, és az árucikk-besorolási kódokat alkalmazzák a szükséges vám összegének meghatározására.

A vám a kormányok által az importált és exportált árukra kivetett adó. A vámok kiszámítása a szállítmányon belüli áruk bejelentett értékétől függ. A vámokat az Egyesült Államok vámhatósága az első belépéskor alkalmazza, és az osztályozási kódtól, az értéktől, a gyártási országtól és az érintett áruk kapcsolódó szállítási költségeitől függően változnak.

Minden ország saját szabványokat állapít meg arra vonatkozóan, hogy a szállított tétel dokumentumnak (nem vámköteles) vagy nem dokumentumnak (vámköteles) minősül-e. A legtöbb esetben a kereskedelmi értékkel nem rendelkező dokumentumok nem vámkötelesek. A kereskedelmi értékkel rendelkező dokumentumok azonban vámkötelesek.

JÓ TUDNI:

A vámok és/vagy adók megfizetése gyakran a címzett felelőssége. A kézbesítés felgyorsítása érdekében a DHL a vámhatóság nevében felveszi a kapcsolatot a címzettel a fizetés megszervezése érdekében, amelyet a DHL által küldött linken keresztül könnyen megtehet.