#KisvállalatiTanácsadás

Finanszírozás biztosítása szemtől szemben

Olvasási idő: 5 perc
Megosztás
facebook sharing button
twitter sharing button
linkedin sharing button
Smart Share Buttons Icon Megosztás
office building

Új startup cég vagy és befektetőket kell találnod, de belefáradtál a végtelen webhelyek keresésébe és a hiábavaló űrlapok kitöltésébe? Akkor örömmel tudatjuk, hogy még a mai digitális világban is a személyes hálózatépítés ereje érvényesül a potenciális befektetőkkel való találkozáshoz.

Ma már világszerte külön hálózatépítési események zajlanak az induló vállalkozások és az üzleti befektetők személyes összekapcsolására. Lehetőséget biztosítva az erős első benyomásra, amely nem függ a webalapú alkalmazásoktól és a hetekig tartó várakozástól, további panelek és mesterkurzusok is segíthetnek vállalkozásod profiljának felépítésében a cash flow mellett.

Reklámozza magát a befektetők számára

Amikor befektetési lehetőségeket keresel, tisztában kell lenned azzal, hogy mit képvisel a vállalatod és miért fontos ez egy befektető számára. Phil Gulliver társalapítója a StyleAtomnak, egy AI divatcégnek, amely segít a kiskereskedőknek jobban megcélozni ügyfeleiket a képek elemzésével.  Különböző gyorsítókra vonatkoztak, Tony számára a legnehezebb rész a "különböző jelentkezési folyamatok és követelmények" voltak, egyesek videós beküldést akartak, mások hagyományosabb leveleket. 

Hangsúlyozta azonban, hogy a legfontosabb dolog "meggyőzni a befektetőket arról, hogy a piac, amelyre terméket kínál, elég nagy ahhoz, hogy megérje az idejüket és befektetésüket". Világosan meg kell fogalmaznod a problémát, amit megoldasz, meg kell mutatnod, hogy fontos, és hogy a tiéd a csapat, amely megoldja. Gyakorold ezeket a kulcsfontosságú fogalmakat, mielőtt bármilyen hálózatépítési eseményen részt vennél, így készen állsz arra, hogy meggyőzd a befektetőket az indítás egyedi értékesítési pontjairól. 

A tőkefeltételek tisztázása

Azt is meg kell határoznia, hogy mennyi tőkét hajlandó feladni egy befektetőnek. Tim Ogle, a Didici kiskereskedelmi elemző cég társalapítója szerint ez a "követelményektől, ítélőképességtől és ösztönöktől", valamint a befektető észlelt értékétől és saját üzleti tapasztalataitól függően változik. Óvakodnia kell attól is, hogy túl hamar vonja be a befektetőket - sokkal nagyobb szeletet követelnek a tortából, hogy átadják tudásukat, ha vállalkozása még mindig gyerekcipőben jár.  Ogle számára tehát "Néha kifizetődő várni."

Ismerje meg ezt az öt indítási hibát, így kivasalhatja a töréseket, amikor eljut a befektetéskeresési szakaszba. Tehát tudod, ki vagy, mit akarsz, és miért érdemled meg, hogy megkapd.  Most hová mész, hogy ez megtörténjen? Íme a világ minden táján zajló legfontosabb üzleti hálózati események:

deliveroo bicycle

mobile phone and laptop

NEW YORK

A BuzzFeed, az Etsy és az AppNexus nevével büszkélkedő New York nyüzsgő utcái kikövezik az utat a legnagyobb és legjobb startup ötletek előtt. Akár a Nagy Almában élsz, akár nem, ezeket az eseményeket érdemes meglátogatni:

Az Entrepreneurs &Investors at Americas Tower házigazdája a Paradigm Talks, és rendszeresen megrendezésre kerül egész évben. Az 50 emeletes Avenue of the Americas felhőkarcolóban tartott rendezvényen a kezdő vállalkozók angyalbefektetőknek és kockázatitőke-társaságoknak ajánlhatják startupjukat, háttérben New York City látképével. A korábbi résztvevők közé tartozik az Oceanair innovatív motorcsónakjaival; egy "intelligens táska" a Sensor & Stiches-től, beépített telefontöltéssel és GPS-nyomkövetővel; és egy egyedi szabású szemüveggyártó cég, a The Magic 5. Mind az előadókat, mind a hallgatókat szívesen látjuk, a pitcheket kapcsolatépítési lehetőségek követik.

A Next Gen Summit a kezdő fiatal vállalkozók számára készült, és biztosítja számukra a potenciáljuk kiaknázásához szükséges eszközöket. A 2014-ben két ezredfordulós által alapított sikertörténetek közé tartozik Nick Mares, akit Mark Cuban iparmágnás tanácsolt korán cégének, a Kettle & Fire-nek, amely fűvel táplált csontlevest készít. Más Shark Tank öregdiákok is megjelentek, mint például Jordan DiCicco a Kitu Super Coffee-tól, míg sokkal több mentor, befektető és milliárd dolláros márkaalapító ma már rendszeres esemény. Kifejezetten azokat célozva, akik forradalmasítani szeretnék területüket, több mint 70 előadó kínál kihagyhatatlan betekintést a jövő vállalkozói számára.  

man giving a presentation

VILÁGMÉRETŰ

Minden országnak megvannak a maga vállalkozói hálózatépítési lehetőségei, de vannak olyanok, amelyek az egész világon átívelnek. Íme egy pár, akiknek rendezvénye lehet a közelben:

Global Entrepreneurship Network (GEN) nemzetközi szinten köti össze a vállalkozókat, befektetőket, kutatókat és politikai döntéshozókat. Jelenleg 160 országot és 20 000 partnert lefedve minden novemberben megrendezik a Globális Vállalkozói Hetet. Az itteni tevékenységek közé tartoznak a hálózati összejövetelek és versenyek, amelyek mindegyike reméli, hogy elősegíti a résztvevők közötti együttműködést. A startup tagok közé tartozik a Jasberry, a thaiföldi szuperélelmiszer rizs és tészta készítői; Skytree, amelynek termékei megkönnyítik a levegő recirkulációját zárt terekben; és az Izy Shop, egy mozambiki székhelyű online kisbolt. 

A Startup Grind 500 városban működik együtt a Google for Startups programmal, Pekingtől és Bagdadtól Montrealig és Minneapolisig. Mint a legnagyobb független startup közösség, havi rendezvényeiken múltbeli sikerek szerepelnek, akik megosztják tapasztalataikat és tanulságaikat. Ezek közé tartozik a Packlane, egy testreszabható csomagoló cég és a PickMySolar, amely alternatív energiaforrásokkal látja el az ügyfeleket.

Bárhol is legyen a startup székhelye, és bármit is szeretne eladni, az egész üzleti világ egy dologon nyugszik: a tőkén. Kezdeti befektetés nélkül egyetlen vállalat sem indulhat el, ami azt jelenti, hogy a legjobb esélye arra, hogy biztosítsa ezeket az alapvető forrásokat - és a vállalat jövőjét - várhat egy ilyen eseményen. Tekintse meg bővített útmutatónkat arról , hogyan szerezhet finanszírozást vállalkozása számára.

STOCKHOLM

Az európai startup tájkép új csillaga, Stockholm (a Spotify szülőhelye) élénk vállalkozói közösségnek ad otthont – és rengeteg befektetőnek is. Ezek a legfontosabb események:

A Stockholm Entrepreneurs marketingszakembereknek, befektetőknek és induló vállalkozásoknak szól, hogy találkozzanak és tanuljanak egymástól. Peter Fosso alapította, hasonló szervezetet vezet Seattle-ben, és segít az érdeklődő svéd vállalatoknak belépni az amerikai piacra. A rendszeres események olyan témákat ölelnek fel, mint a befektetői pitching, a munkaerő-építés és a marketing tippek, olyan webfejlesztőkkel, mint a Snowfire, hogy segítsenek megtervezni vállalkozása e-kereskedelmi platformját.  Az éves "Startup Matchmaking" napjuk szintén segíthet megtalálni az Ön számára megfelelő befektetőt, Biztosítsa vállalatának a jövőben nagyon szükséges finanszírozását .

A STING Day egy kisebb, exkluzív esemény mindössze 400 kiválasztott vendég számára, különös hangsúlyt fektetve a fenntartható termékekre és az egészségügyi piacra. Különböző svéd startupok gyűlnek itt össze, hogy találkozzanak olyan európai befektetőkkel, mint a H&M, a Nordic Makers és a Visa 2018-ban. A rendezvény ingyenes – ha be tudsz jutni – és különféle előadásoknak ad otthont éleslátó előadóktól, akik mind a legokosabb vállalkozók munkájára szeretnének építeni.  

LONDON

Annak ellenére, hogy a Brexit árnyékában él, London startup szerepe növekszik. Európa legsikeresebb és legkiemelkedőbb startupjainak ad otthont, mint például a Deliveroo éttermi ételszállító cég. Íme néhány induló befektetői esemény, amelyet érdemes megnézni:

A Business Startup Show mindenkit szívesen lát, aki érdeklődik vagy jelenleg épít egy startupot, amely kisvállalkozásoknak értékesít. Lehetővé téve az ambiciózus vállalkozók számára, hogy kiállítsák termékeiket, a résztvevők egy előadói szemináriumon is résztvehetnek, amely magában foglalja Heather Mills-t, a VBites vegán élelmiszer-vállalat alapítóját és Helen Ross-t, a lovasok számára továbbfejlesztett kényelmi nyeregpárna feltalálóját. Gyors hálózatépítésük intenzív kétperces megbeszéléseket is létrehoz, ezáltal feltölti a névjegykönyvet olyan szakemberekkel, akik segíthetnek a vállalat előrehaladásában. 

Az Enterprise Nation éves StartUp eseménye több mint 100 sikeres vállalkozót és kisvállalkozót mutat be, köztük a Furniture Box társalapítóit és az autentikus indiai utcai tea, a Tuk Tuk Chai mögött álló férj és feleség csapatát. A nap folyamán márkaépítési workshopokat és adománygyűjtő tanácsadási üléseket tartanak, amelyek az Enterprise Nation egyéb rendezvényeivel együttműködve olyan vállalkozásokat építenek, amelyek hálózatuk részeként sikeresek.  A rendszeres "She Means Business" esteket szintén az elszánt női alapítóknak szentelik.

Továbbá a sokszínűség korában nőtt a nők száma az üzleti hálózatokban, beleértve a City Women Network-öt is, amelyek célja a hasonló gondolkodású női vállalkozók összekapcsolása.

A tőkefeltételek tisztázása

Azt is meg kell határoznia, hogy mennyi tőkét hajlandó feladni egy befektetőnek. Tim Ogle, a Didici kiskereskedelmi elemző cég társalapítója szerint ez a "követelményektől, ítélőképességtől és ösztönöktől", valamint a befektető észlelt értékétől és saját üzleti tapasztalataitól függően változik. Óvakodnia kell attól is, hogy túl hamar vonja be a befektetőket - sokkal nagyobb szeletet követelnek a tortából, hogy átadják tudásukat, ha vállalkozása még mindig gyerekcipőben jár.  Ogle számára tehát "Néha kifizetődő várni."

Ismerje meg ezt az öt indítási hibát, így kivasalhatja a töréseket, amikor eljut a befektetéskeresési szakaszba. Tehát tudod, ki vagy, mit akarsz, és miért érdemled meg, hogy megkapd.  Most hová mész, hogy ez megtörténjen? Íme a világ minden táján zajló legfontosabb üzleti hálózati események: