Gezinim ve İçerik

 

 

Bu Gizlilik Bildiriminin Kapsamı

Deutsche Post AG ve DHL markası altında faaliyet gösteren bağlı şirketleri (bundan sonra “DHL” olarak anılacaktır) olarak web sitemizi ziyaret etmenizden ve şirketimize, ürünlerimize ve hizmetlerimize gösterdiğiniz ilgiden dolayı çok mutluyuz. İş ilişkisinin tamamı boyunca gerçekleşen işlemlerde kişisel verilerinizin korunması bizim için önemlidir. 

Aşağıda, web sitemizi ziyaret ettiğinizde DHL’in hangi bilgileri topladığı ve bu bilgilerin nasıl kullanıldığı açıklanmıştır.

Bu Gizlilik Bildirimi, ayrı bir Gizlilik Bildirimi kapsamında olmadığı sürece, dünyanın her yerinde hizmetlerimizin, web sitelerimizin, uygulamalarımızın, özelliklerimizin veya diğer hizmetlerimizin tüm kullanıcıları için geçerlidir. Bu Gizlilik Bildirimi aşağıdaki şahıs kategorileri için geçerlidir:

  • Göndericiler: Göndericiler ve çalışanları veya bir gönderiyi yollayan kişiler
  • Gönderi alıcılar: Bir gönderiyi alan herhangi bir kişi
  • Hizmetlerimize ilgi gösteren kişiler
  • İş ortakları: İş ortakları ve çalışanları
  • Çalışan adayları: Bize iş başvurusunda bulunan kişiler

 

Yukarıda belirtilen kişilerin hepsi “siz” veya “sizin” olarak ifade edilmektedir.

 

Kişisel Veri nedir?

Kişisel veri, kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişilere (“veri sahibi”) ait tüm bilgileri ifade eder; kimliği belirlenebilir gerçek kişi, bu gerçek kişiye ait isim, kimlik numarası, konum verisi, çevrimiçi tanımlayıcı gibi tanımlayıcılara bakarak veya o kişiye ait fiziksel, psikolojik, genetik, zihinsel, iktisadi, kültürel veya sosyal kimlik olmak üzere özel bazı faktörler üzerinden doğrudan veya dolayı olarak kimliği belirlenebilecek gerçek kişilerdir. Gerçek adınız, adresiniz, telefon numaranız ve doğum tarihiniz bu bilgiler arasındadır. Favori web siteleri veya bir sitenin kullanıcı sayısı gibi, gerçek kimliğinizle ilişkilendirilemeyen bilgiler kişisel veri olarak değerlendirilmez.

  • Gizlilik Bildirimi aşağıda belirtilenlerin gerçekleştirdiği veri işleme süreçleri için geçerlidir:

    Deutsche Post AG
    Charles-de-Gaulle-Str. 20
    53113 Bonn
    Almanya


    Yukarıda belirtilen sorumluların Veri Koruma Görevlisi; iletişim bilgileri:

    Deutsche Post AG
    Global Data Protection (Küresel Veri Koruma)
    53250 Bonn

    Kişisel verilerinizin işlenmesiyle ilgili sorularınız için lütfen Veri Koruma Sorumlusu ile iletişime geçin.


    DHL Express Türkiye: Cansu Okur, DPO, cansu.okur@dhl.com

    DHL Freight Türkiye: Ogün Özpınar, DPO, ogun.ozpinar@dhl.com

    DHL Global Forwarding Türkiye: Şeyma Aksoy, DPO, Seyma.Aksoy@dhl.com

    DGF Gümrük Müşavirliği: Faruk Güneş, DPO, Faruk.Gunes@dhl.com


İşlediğimiz Veri Türleri

Kişisel verilerinizi, sadece belirli ve izin verilmiş bir amaç için gerekli olduğunda işleriz. 

İLETİŞİM VERİLERİ

Sizinle iletişim kurmak için (ör. hizmetlerimizden birini kullandığınızda) gerekli bilgiler. 

Örneğin: Adınız, telefon numaranız, adresiniz ve e-posta adresiniz

PROFİL VERİLERİ

DHL profilinizdeki bilgiler (ör. teslimat tercihlerinizi belirlemek için).

Örneğin: Teslimat tercihleriniz, siparişiniz

GÖNDERİ VERİLERİ

Gönderinizin alınmasını ve teslim edilmesini sağlayan bilgiler (ör. gönderinizin durumu)

Örneğin: Adresiniz, gönderi belgeleriniz, gönderi no.

ANKET VERİLERİ

Çalışanlarımızdan biriyle konuşmak veya bir çevrimiçi anket doldurmak yoluyla sizin tarafınızdan verilen bilgiler (ör. müşteri hizmetlerimizi aradığınızda).

Örneğin: Adınız, e-posta adresiniz, telefon numaranız


Kişisel Verilerin İşlenmesinin Amacı ve Yasal Dayanağı Nedir?

  • DHL, web sitemizin kullanıcılarının gizliliğini korumayı taahhüt eder. Web sayfalarımızı ziyaret ettiğinizde aşağıdaki veriler toplanır: IP adresi, erişen bilgisayarın ana bilgisayar adı, bu web sitesine erişim için kullandığınız web sitesi, kurumumuzun internetteki diğer tüm siteleri arasından ziyaret ettiğiniz sitelerin bir listesi, ziyaretin tarihi ve süresi, ziyaretin başarılı olup olmadığına ilişkin bildirim, aktarılan verinin hacmi, tarayıcı türünün tanımlama verileri hakkındaki bilgiler ve kullandığınız işletim sistemi.  Bu verilerin geçici olarak belleğe alınmasının nedeni, ziyaret ettiğiniz web sitesinden yararlanmanızı sağlamaktır. Web sitesinin düzgün şekilde çalışması ve BT sistemlerimizin güvenliğinin sağlanması için günlük dosyasında da veriler geçici olarak saklanır. Buna göre, yukarıda belirtilen kategorilerde veri işlemenin yasal dayanağı, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) Madde 5(1) ve Avrupa Genel Veri Koruma Yönetmeliği’nin (GDPR) Madde 6 (1) (f) hükümleridir. Açıklanan nedenlerle, özellikle de güvenliğin temin edilmesi ve sorunsuz bağlantı kurulması için, bu verilerin işlenmesinde meşru çıkarımız bulunmaktadır.

    Bilgilerinizi kayıt, anket, yarışma veya bilgi talebi gibi gerekçelerle çevrimiçi bir iletişim formu doldururken olduğu gibi gönüllü olarak vermediğiniz sürece adınız, adresiniz, telefon numaranız veya e-posta adresiniz gibi ek kişisel bilgiler toplanmaz.

    Bu veriler, toplanma amaçları için duyulan ihtiyaç ortadan kalkar kalkmaz silinir. Web sitesinin işleyişi açısından bu durum, oturum sona erdirildiğinde gerçekleşir. Günlük dosyaları (erişim günlükleri) yetkili kişilerin doğrudan ve ayrıcalıklı olarak erişim sağlamaları amacıyla 24 saat süreyle saklanır. Bunun ardından, bu dosyalara ancak dolaylı olarak yedekten geri yükleme bantları yoluyla ulaşılabilir ve dosyalar 30 gün sonra kalıcı olarak silinir.

    Tarayıcınızda ve işletim sisteminizde coğrafi yer belirleme fonksiyonlarını etkinleştirdiğiniz dereceye göre, size konuma bağlı hizmetler (ör. en yakın şubenin, paketleme istasyonunun yeri vb.) sunabilmek için bu verileri kullanırız. Coğrafi yer belirlemenin yasal dayanağı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) Madde 5(1) ve GDPR Madde 6 (1) (a) uyarınca, ilgili işlevi etkinleştirerek verdiğiniz onaydır. Bu verileri başka hiçbir amaçla kullanmayız. Bu fonksiyonu devre dışı bırakmanız halinde ise verileriniz zamanı gelince silinecektir.

  • Bu web sitesinde çerezler ve benzer teknolojiler (bundan sonra “teknolojiler” olarak anılacaktır) kullanılır. Bu teknolojiler, örneğin internet sayfalarımızın ne sıklıkta ziyaret edildiğini ve ziyaretçi sayısını belirlememizi, tekliflerimizi maksimum kolaylık ve verim sağlayacak şekilde yapılandırmamızı ve pazarlama çabalarımızı desteklememizi sağlar.

    Web sitemize erişim sağladığınızda, bir Gizlilik Tercihleri Merkezi size teknik açıdan gerekli çerezlerin ayarlandığı ve bunun yanı sıra analitik çerezler veya benzer belirli teknolojilerin kullanımı için onayınızın gerektiği bilgisini verir.

    Verilerin teknik açıdan gerekli çerezler yoluyla işlenmesi KVKK Madde 5(2)(ç) (f) ve GDPR Madde 6 (1) f) uyarınca, web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanabilmenizi sağlamaya, web sitemizin doğru çalışmasını sağlamaya ve rahat ve sorunsuz bir müşteri deneyimini garanti etmeye yönelik meşru menfaatimize dayalıdır. Bu tür çerezler, yalnızca web sitemizi ziyaretiniz süresince kaydedilir. Tarayıcı kapatıldığında bu çerezler de otomatik olarak silinir.

    Ayrıca, Gizlilik Tercihleri Merkezi  yoluyla size, internet sayfalarımızdan birine tekrarlı olarak erişim sağlayan ziyaretçilerimiz hakkındaki bilgileri saklamak amacıyla diğer teknolojileri  (performans, işlev veya analitik teknolojileri) kullandığımız bilgisi verilir. Bu teknolojileri kullanmanın amacı size en uygun kullanıcı rehberliğini sunmanın yanı sıra sizi "tanımak" ve böylece tekrarlı kullanım sırasında size mümkün olduğunca çok çeşitlendirilmiş internet sayfaları ve yeni içerikler sunabilmektir. Bu teknolojiler sadece KVKK Madde 5(1) ve GDPR Madde (1) a) uyarınca önceden verdiğiniz onaya dayalı olarak işlenecektir.

    Daha fazla bilgiyi verilmiş bir onayı geri alma seçeneğiyle birlikte Gizlilik Tercihleri Merkezinde  bulabilirsiniz.

    Tercih Merkezindeki bilgilere bakılmaksızın ve sadece yukarıda açıklanan çerezlerin ve diğer teknolojilerin kullanımına onay vermiş olmanız halinde, bunları aşağıda açıklanan amaçlar için de kullanıyoruz.

  • 1. Giriş

    Deutsche Post AG (bundan böyle 'DHL' olarak anılacaktır), sosyal medya adreslerimizi ziyaret etmenizden ve şirketimiz ile ürün ve hizmetlerimizle ilgilenmenizden memnuniyet duymaktadır. Aşağıda, sosyal medya adreslerimizi ziyaret ettiğinizde geçerli olan veri koruma ile ilgili belirli konular hakkında sizi bilgilendirmek istiyoruz.

    • Sosyal medya adreslerimiz, geçerli kullanım hüküm ve koşulları uyarınca sosyal medya platformunun ilgili operatörleri tarafından kullanıma sunulmaktadır. Bu profilin teknik işleyişinden yalnızca ilgili platform operatörü sorumludur.
    • DHL'in bu sayfada yayınladığı içerikten (şirketimiz, ürünlerimiz, hizmetlerimiz, çekilişlerimiz, kampanyalarımız hakkında bilgiler gibi) ve profilimizi ziyaret edenlerle etkileşimimizden yalnızca DHL sorumludur.
    • Sosyal medya platformunun operatörleri, platformların tüm BT altyapısını işletmektedir. Gizlilik politikasını kullanıcılara sunar ve platformun kayıtlı kullanıcılarıyla kendi ayrı ilişkisine sahiptir. Kullanıcı profilinizle ilgili tüm veri koruma konularından yalnızca sosyal medya platformlarının operatörleri sorumludur ve bu konulara erişimimiz yoktur.
    • Verileri toplayan sosyal medya platformlarının operatörleri tarafından verilerin işlenmesi üzerinde hiçbir etkimiz yoktur. Ayrıca, sosyal medya platformlarının operatörlerinin kişisel verileri ne ölçüde, hangi amaçlarla veya ne kadar süreyle sakladıkları ve muhtemelen analiz ettikleri, bağlantı kurdukları veya üçüncü taraflara aktardıkları konusunda hiçbir bilgimiz yoktur.
    • Kişisel verilerinizin belirli koşullar altında Avrupa Birliği/Avrupa Ekonomik Alanı dışında da işlenebileceğini lütfen unutmayın. Bu durum kullanıcılar için veri koruma risklerine yol açabilir çünkü bu tür durumlarda yeterli düzeyde veri koruması garanti edilemez ve veri sahibi haklarını ileri sürme olanağı sınırlıdır.
    • Veri işleme faaliyetleri ve sosyal medya platformlarının operatörleri karşısında haklarınızı nasıl kullanabileceğiniz hakkında daha fazla bilgi edinmek için lütfen sosyal medya platformlarının ilgili gizlilik politikalarına ve çerez politikalarına göz atın.

      Facebook

      Instagram

      X

      LinkedIn

      YouTube

      TikTok
    • DHL ile doğrudan, yani sosyal medya platformları olmadan iletişime geçmek isterseniz lütfen web sitemizdekiiletişim hizmetini kullanın.

    2. Veri sorumlusu ve veri koruma görevlisi ile iletişime geçme

    DHL, yayınladığı bilgiler için ve ayrıca aşağıdaki sosyal medya adresleri için sorumluluk alanına giren veri işleme için veri denetleyicisidir:

    Sayfa içgörülerinin bir parçası olarak kişisel verilerin işlenmesiyle ilgili olduğu ölçüde, aşağıdaki platform operatörleri veri işlemeden bizimle birlikte müştereken sorumludur. Ortak veri işleme, Genel Veri Koruma Yönetmeliği'nin (GDPR) 26. maddesi uyarınca ortak kontrolörler arasındaki bir anlaşmaya dayanmaktadır.

    3. İşlemenin amacı ve yasal dayanağı

    3.1. Sosyal medya adreslerimizle bağlantılı olarak veri işleme

    Sosyal medya adreslerimizi; örneğin şirketimiz, ürünlerimiz, hizmetlerimiz, kampanyalarımız ve çekilişlerimiz hakkında sizi bilgilendirmek ve çeşitli konularda sizinle etkileşimde bulunmak ve sorularınızı yanıtlamak için kullanıyoruz. Bu bağlamda gerçekleştirilen veri işleme, GDPR Madde 6(1)(f) uyarınca meşru menfaatlerimizi korumak için yapılmaktadır. Meşru menfaatimiz halkla ilişkiler çalışmaları ve iletişimdir.

    Sosyal medya platformu operatörü, profilimizde sağladığınız yorumlar, beğeniler, resimler ve videolar gibi bilgileri yayımlar ve biz de bu bilgileri yalnızca yukarıda belirtilen amaçlar için işleriz. Sadece gerekli olması halinde yasadışı içeriği silme hakkımızı saklı tutarız. Bu, örneğin, yasaları ihlal eden veya yasa dışı olan paylaşımlar, nefret yorumları, müstehcen yorumlar (açıkça cinsel içerik) veya telif haklarını, gizlilik haklarını, ceza hukukunu veya Deutsche Post AG'nin etik kurallarını ihlal eden ekler (resimler veya videolar gibi) için geçerlidir.

    Veriler ayrıca çekilişlerin düzenlenmesi ve işlenmesi amacıyla da toplanır. Hangi verilerin işlendiği ve işleme amacı gibi ayrıntılar, ilgili yarışmanın gizlilik bildirimlerinde ve hüküm ve koşullarında bulunabilir.

    Bizimle kişisel veri alışverişinde bulunmak isterseniz, müşteri hizmetlerimiz ile iletişime geçmenizi öneririz. 

    3.2. Sayfa içgörülerinin istatistiksel amaçlarla veri işlenmesi

    Facebook, Instagram ve LinkedIn'in sosyal medya platformu operatörleri bize, platform operatörleri ile birlikte müştereken sorumlu olduğumuz sayfa içgörülerini sağlar. Sayfa içgörüleri, belirli olaylar sonucunda oluşturulan ve sizin gibi bir kullanıcı sosyal medya profilimizle etkileşime girdiğinde sosyal medya platformları tarafından çerezler ve benzer teknolojiler aracılığıyla izlenen anonim istatistiklerdir. Kişisel veri içermeyen sayfa içgörülerini, hangi içeriğe özellikle hangi grup bireyler tarafından erişildiğini görmek için kullanabiliriz. Bu sayede sosyal medyadaki varlığımızı optimize edebiliyoruz. Bu, gerçekleşen işleme için bizim tarafımızdan meşru bir menfaati temsil eder. Sayfa içgörüleriyle ilgili veri işlemenin yasal dayanağı GDPR Madde 6(1)(f)'dir. Veri işlemenin, sosyal medya platformunda oturum açmış veya kayıtlı olmanızdan bağımsız olarak da gerçekleşebileceğini belirtmek isteriz. Sosyal medya platformunda çerezlerin ve benzer teknolojilerin kullanımını etkileyemiyoruz ve bu bağlamda, sosyal medya platformundaki ilgili çerez başlığı aracılığıyla ilgili veri işlemeye ilişkin ayarlarınızı değiştirme (onay verme veya vermeme) konusunda bir kullanıcı olarak size başvuruyoruz. 

    3.3. Sosyal medya izleme

    İşletmemizin, ürünlerimizin ve hizmetlerimizin nasıl görüldüğüne dair bir resim elde etmek ve buna dayanarak iyileştirme potansiyelini belirlemek için sosyal medya izlemeyi kullanıyoruz. Bu, sosyal medya platformundaki gönderilerin kullanılan kanal bağlantılarına ve ilgili hashtag bağlantılarına göre analiz edilmesini gerektirir. Bunun için yalnızca tam kamu erişimine izin verdiğiniz gönderiler kullanılacaktır. Sosyal medya izlemenin bir parçası olarak kişisel verilerin işlenmesinin yasal dayanağı GDPR Madde 6(1)(f)'dir, çünkü ürünlerimiz veya hizmetlerimizdeki olası eksiklikleri serbestçe erişilebilir ifadelerle belirleme ve uygun şekilde yanıt verme konusunda meşru bir menfaatimiz vardır. 

    4. Veri sahibinin hakları

    Bu Gizlilik Bildiriminde belirtilen haklarınızı iletişim formumuzukullanarak kullanabilirsiniz.

    Sosyal medya platformu operatörlerine karşı bir veri sahibi olarak haklarınızı kullanmak istiyorsanız, lütfen sosyal medya platformlarında platform operatörleri tarafından sağlanan iletişim seçeneklerini kullanın. Sosyal medya platformlarının sorumluluk alanına giren bir soruşturma tarafımıza ulaşırsa, gerekli işlemlerin yapılması için onlara ileteceğiz.

    5. Depolama süreleri

    Verilerinizin saklanacağı süre, işlemenin özel bağlamına bağlı olacak ve veri koruma yasası tarafından dayatılan parametrelere dayanacaktır. Profillerimizde yaptığınız tüm herkese açık gönderiler, orijinal gönderinin güncellenmesi, yasa ihlali veya yönergelerimizin ihlali nedeniyle silmediğimiz sürece sınırsız bir süre boyunca profillerimizde kalacaktır. Elbette gönderilerinizi, yorumlarınızı ve benzerlerini istediğiniz zaman kendiniz silebilir veya bunları silmemizi sağlama hakkınızı kullanabilirsiniz.

    Sosyal medya platformu operatörlerinin verilerinizi silmesi durumunda, bunun üzerinde hiçbir etkimiz yoktur ve bu nedenle sizi ilgili platform operatörünün gizlilik politikasına yönlendiririz.

Sözleşmenin İfası

Sözleşme öncesi ve sözleşmeye dayalı nedenlerden dolayı, hizmetlerimizi sunmak ve sizinle yapılan sözleşmeden doğan yükümlülüklere uymak için kişisel verilere ihtiyacımız bulunmaktadır.

dhl.com üzerinden aşağıdaki hizmetleri sunuyoruz:

  1. Teklif Alın
  2. İşletmeler için DHL
  3. İzleme ve Takip
  4. Şimdi Gönder
  5. Müşteri Hizmetleri
  • Size teklif vermek üzere e-posta veya telefonla dönmemiz için Teklif Alın hizmetlerimizden birini kullanabilirsiniz. İkamet ettiğiniz ülkeye bağlı olarak ve sizi DHL bünyesindeki doğru uzman ekibe veya araca ulaştırmak için size koliler ve belgeler, yük/freight ya da uluslararası şirket postası göndermek isteyip istemediğinizi ve bir işletme mi yoksa özel müşteri mi olduğunuzu sorarız. 

    Bu bilgilere dayalı olarak, talebiniz iş birimlerimize  [DHL ExpressDHL Global ForwardingDHL FreightDHL eCommerceDHL Paket] yönlendirilir ve hemen ardından size fiyatı ve talebinize en uygun iş birimine/birimlerine ait daha fazla bilgi içeren bir ürün kartı verilir. Sizden şu bilgileri de isteyebiliriz: Şehir ve posta kodu dahil çıkış ülkesi ve varış ülkesi (size gönderiniz için mümkün olduğu kadar doğru bir teklif vermek için yaklaşık bir çıkış ve varış bilgisine ihtiyacımız vardır) ve gönderinin ağırlığı ve boyutları. Talebinize bağlı olarak size miktarı, gönderinin belge veya tehlikeli madde içerip içermediğini veya paletli ya da istiflenebilir olup olmadığını da sorabiliriz. Bu bilgiler iş birimlerimizden  [DHL ExpressDHL Global ForwardingDHL FreightDHL eCommerceDHL Paket]  birine de iletilebilir ve bunun hemen ardından size fiyatı, gönderinizle ilgili diğer bilgileri ve isteğe bağlı ekleri içeren bir ürün kartı verilir.

    “Kayda devam” düğmesine tıkladığınızda ilgili iş biriminin  kayıt aracı sistemine [MyDHL+myDHLiMyDHL Parcel] yönlendirilirsiniz. Böylece, dhl.com’da Teklif alın hizmetimiz için kişisel verilerinizi toplamaz veya başka bir şekilde işlemeyiz. Bununla birlikte, şehir ve posta kodu gibi bilgilerin kişisel veri olarak kabul edilmesi halinde, bunun yasal dayanağı yürürlükteki sözleşme (KVKK Madde 5(2)(c) ve GDPR Madde 6 (1) b) ve mümkün olduğu kadar doğru teklif vermek yönündeki meşru menfaatimizdir (KVKK Madde 5(2)(ç)(f) ve GDPR Madde 6 (1) f)).

    Kanun veya sözleşme bazında bir saklama süresi söz konusu değilse talebiniz son aşamada teklifi veren ilgili iş birimi tarafından işlemlerin düzgün şekilde ve hizmetlerin iyileştirilmesi amacıyla yapıldığının kanıtı olarak en fazla 30 gün süreyle saklanır. dhl.com’da, güvenli gönderi hizmetini kullanmanız halinde, ilgili veriler, daha önce sizin tarafınızdan silinmediği sürece en fazla 30 gün boyunca saklanır.

  •  İşletmeler için DHL hizmetini kullanıyorsanız size gönderinin varış yerini, hacmini ve sıklığını sorarız. Bu bilgilere ve gönderim ihtiyaçlarınıza dayalı olarak, talebiniz iş birimlerimize [DHL ExpressDHL Global ForwardingDHL FreightDHL eCommerceDHL Paket]  gönderilir ve hizmetleri ihtiyaçlarınıza en uygun olan iş birimine atanır. Sizinle en kısa sürede iletişime geçebilmek için sizden ayrıca şirketinizin adını, sizin adınızı, iş adresinizi, e-posta adresinizi ve telefon numaranızı istiyoruz. Bu veriler de ilgili iş birimlerine iletilir ve bir sözleşme yapmadan ve/veya bir sözleşmeyi yürürlüğe koymadan önce talebiniz doğrultusunda gerekli adımları atmak için gereklidir. Buna göre, yasal dayanak KVKK Madde 5(2)(c) ve GDPR Madde 6 (1) b)’dir.

    Kanun veya sözleşme bazında bir saklama süresi söz konusu değilse talebiniz son aşamada teklifi veren ilgili iş birimi tarafından işlemlerin düzgün şekilde ve hizmetlerin iyileştirilmesi amacıyla yapıldığının kanıtı olarak en fazla 30 gün süreyle saklanır.

  • Size veya sizin tarafınızdan yollanan gönderileri takip etmek için İzleme ve Takip hizmetini kullanabilir ve aynı zamanda tahmini teslim süresini görebilirsiniz. Bu amaçla, takip bilgileri, gönderinin durumunu öğrenmek için ilgili iş birimine Gönderi Kaydedin. İlgili iş birimi de gönderinizle ilgili tüm önemli ayrıntılı bilgileri size verecektir. Ayrıca, gönderen veya alıcı da e-posta veya SMS yoluyla ilgili gönderi hakkında daha fazla bilgi alabilir. Bu amaçla, bildirimin alıcısının e-posta adresi veya cep telefonu numarası saklanabilir ve bildirim etkinleştirebilir. Bu bağlamda, verileri giren kişi bildirimin alıcısının e-posta adresi, cep telefonu numarası ve bildirimin işlenmesini kabul ettiğinden emin olunmalıdır.

    Gönderi takibinin bir parçası olarak şu veriler işlenir: Gönderi numarası, gönderenin adı ve adresi, alıcının adı ve adresi, varsa gönderenin/alıcının e-posta adresi, varsa alternatif alıcının adı ve adresi, gönderenin müşteri verileri, ürün veya hizmetin adı, gönderi geçmişi, alıcının imzası, asgari yaş (16 üstü/18 üstü) kontrolünün yapılıp yapılmadığının doğrulaması.

    Bu veriler, KVKK Madde 5(2)(c) ve GDPR Madde 6(1) (b)’ye dayalı olarak sözleşmenin yerine getirilmesi amacıyla işlenmektedir.

    Kullanıcı için kolaylık sağlamak amacıyla, gönderi takibi hizmeti kullanılırken DHL gönderi arama işlevi ile aranan son gönderi numaralarının listesini otomatik olarak oluşturur: Bu işlev gönderinizin sevkiyat durumunu kontrol ederken gönderi numaranızı tekrar girme zorunluluğunu ortadan kaldırır. Bu kapsamda, her bir gönderiyi kendi tercihinize göre adlandırabilirsiniz (“Gönderi başlığı"). Bu amaçla uygulama, son gönderi aramalarının listesini bir çerezde saklar. 

  •  Şimdi Gönder hizmetimiz sizi iş birimlerimizin [DHL ExpressDHL Global ForwardingDHL FreightDHL eCommerceDHL Paket] çeşitli müşteri portallarına yönlendirir (ör. MyDHL+, DHL eCommerce Web Portalı, my DHLi veya DHL Interactive). Misafir olarak da devam edebilir ve gönderim ihtiyaçlarınızı en iyi karşılayan iş birimimize yönlendirilirsiniz. Her durumda, bu aşamada kişisel verilerinizi işlemeyiz. Bu, yeniden teslimat planlamak istemeniz halinde de geçerlidir. Gönderinizle ilgili birkaç sorudan sonra yeniden teslimatı detaylı olarak planlayabileceğiniz çeşitli müşteri portallarımıza yönlendirilirsiniz.

  • Sorularınız için Müşteri Hizmetlerimizyoluyla bizimle her zaman iletişime geçebilirsiniz. İlgili iş birimine bağlı olarak, ya doğrudan ilgili iş biriminin web sitesine yönlendirilirsiniz ya da önceden şu veri kategorilerini girmeniz gereken bir iletişim formu doldurmanızı ve bunu ilgili sorumlu iş birimine iletmenizi isteriz: müşteri referans numaranız, adınız, şirketinizin adı, posta adresiniz, e-posta adresiniz ve telefon numaranız, çalıştığınız ülke/bölge ve sektör. Bu işleme süreci, bir sözleşme hazırlamak veya uygulamak üzere yürütüldüğünden, yasal dayanağı KVKK Madde 5(2)(c) ve GDPR Madde 6 (1) (b)’dir. Ayrıca, bizimle iletişime geçmek için verileri gönüllü olarak sağlamaktasınız; bu nedenle onayınız da Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) Madde 5(1) ve GDPR Madde 6 (1) (a)’ya göre, bir yasal dayanaktır.

    Bunun yanı sıra, hizmetlerimizle ilgili e-postalarımıza onay verme seçeneğine de sahipsiniz. Bu amaçla, iletişim bilgilerinizi iş birimlerimize de [DHL ExpressDHL Global ForwardingDHL FreightDHL eCommerceDHL Paket]  iletiyoruz. Bunun yasal dayanağı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) Madde 5(1) ve GDPR Madde 6 (1) (a) uyarınca verdiğiniz onaydır.

Belirli hizmet veya ürünlerle bağlantılı veri koruma düzenlemeleri hakkındaki ayrıntılı bilgilere ilgili bölüm Müşteri Portalından ve/veya ilgili yerel gizlilik bildiriminden erişebilirsiniz.


Reklam Amaçlı İşleme

Web sayfamızı ziyaret ettiğinizde size DHL, ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve etkinliklerimizle ilgili çok çeşitli bilgiler sunuyoruz. Özellikle şu konularda bilgi alabilirsiniz:

  1. Etkinlikler & Webinarlar
  2. Delivered
  3. Spotlight
  4. Bültenler
  •  Etkinliklerimizden ve/veya Webinarlarımızdanbirine katılmak isterseniz ilgili kayıt sayfasına yönlendirilirsiniz. Bu sayfada temelde şu kişisel verileri topluyoruz: Adınız, e-posta adresiniz ve DHL’deki başlıca irtibat kişiniz. İlgili sektöre bağlı olarak sizden ayrıca şirketinizin adı, kıdeminiz ve daha önce DHL ile çalışıp çalışmadığınızla ilgili bilgi istenebilir. Bu işleme süreci bir sözleşmeyi uygulamak (etkinliğe katılmak) üzere yürütüldüğünden, yasal dayanağı KVKK Madde 5(2)(c) ve GDPR Madde 6 (1) (b)’dir.

  • Burada hizmetlerimizle ilgili promosyon amaçlı e-postalarımıza onay verme seçeneğine de sahipsiniz. Bu amaçla, iletişim bilgilerinizi iş birimlerimize de [DHL Global ForwardingDHL FreightDHL eCommerceDHL Supply Chain] iletiyoruz. Bunun yasal dayanağı, KVKK Madde 5 (1) ve GDPR Madde 6 (1) (a) uyarınca verdiğiniz onaydır. Delivered e-postasının altındaki ilgili bağlantıya tıklayarak istediğiniz zaman aboneliğinizi sonlandırabilirsiniz. Ayrıca, verilen iletişim adresini kullanarak gelecekte geçerli olacak şekilde istediğiniz zaman onayı iptal edebilirsiniz.

  • Yeni makalelerle ilgili ilk bilgi alanlardan olmak için DHL Spotlight ‘a abone olursanız sadece e-posta adres bilginizi alırız ve bu bilgi başka bir amaçla kullanılmaz. Bunun yasal dayanağı, KVKK Madde 5(1) ve  GDPR Madde 6 (1) (a) uyarınca verdiğiniz onaydır. Spotlight e-postasının altındaki ilgili bağlantıya tıklayarak istediğiniz zaman aboneliğinizi sonlandırabilirsiniz. Ayrıca, verilen iletişim adresini kullanarak gelecekte geçerli olacak şekilde istediğiniz zaman onayı iptal edebilirsiniz. Spotlight listemizden çıkarsanız veya onayınızı iptal ederseniz, ilgili veriler posta listesinden kaldırılacak veya engellenecek ve artık bu amaçlar için işlenmeyecektir.

    Yukarıda belirtilenlere bakılmaksızın, mevcut bir DHL müşterisi iseniz, son tekliflerimizi, haberleri, ürün ve hizmetlerimizi size iletmek için posta bilgileriniz de (ör. isim ve adres) işlenecektir. KVKK Madde 5(1) ve GDPR Madde 6 (1) a)’ya dayalı olan mevcut izinden ayrı olarak, size DHL’in kendi ürünleri ve benzer ürünler ile ilgili bilgi sunmak amacıyla yalnızca e-posta adresinizi işleriz. Kendi ürünlerimiz ve benzer ürünler ile ilgili güncel bilgi sunmak amacıyla verilerin yukarıda belirtildiği şekilde işlenmesinin yasal dayanağı KVKK Madde 5(2)(f) ve GDPR Madde 6 (1) f)’dir. Müşteri verilerinin kendi doğrudan pazarlama amaçlarımıza yönelik olarak işlenmesi, meşru çıkar uğruna yapılmış olarak kabul edilir. Söz edilen veri işlemeye istediğiniz zaman itiraz etme hakkınız vardır. Hakkınızı kullanmak için "Sorumlu Kimdir?" başlığı altındaki iletişim bilgilerini kullanarak bizimle iletişime geçmeniz yeterlidir.

  • Eğer haber bültenlerimizdenbirine abone olursanız e-posta adresinizi bu amaçla kullanma hakkına sahip oluruz. Bu veri işlemenin yasal dayanağı, KVKK Madde 5 (1) ve GDPR Madde 6 (1) (a) uyarınca verdiğiniz onaydır. Haber bülteninin altındaki ilgili bağlantıya tıklayarak istediğiniz zaman haber bülteni aboneliğinizi sonlandırabilirsiniz. Ayrıca, verilen iletişim adresini kullanarak gelecekte geçerli olacak şekilde istediğiniz zaman onayı iptal edebilirsiniz. E-posta iletişim listemizden çıkarsanız veya onayınızı iptal ederseniz, ilgili veriler posta listesinden kaldırılacak veya engellenecek ve artık bu amaçlar için işlenmeyecektir.
    E-posta adresinizin engelleme listesine dahil edilmesi, KVKK Madde 5(2)(f) ve GDPR Madde 6 (1) (f) uyarınca meşru menfaatlerimizi korumak amacıyla gerçekleştirilir. Meşru menfaatimiz, gelecekte size e-posta ile herhangi bir bilgi göndermemeyi içermektedir.

Veri Saklama ve Üçüncü Taraflar

  • DHL Group bünyesindeki kariyer fırsatları, tüm dünyadaki ekiplerimiz kadar çeşitlidir. 220’den fazla ülkede yaklaşık 600.000 çalışanımızla insanları birbirine bağlıyor, hayatlarını güzelleştiriyoruz. Açık pozisyonlarımızdan birine başvurmak isterseniz daha fazla bilgi için şuraya veri koruma ile  ilgili bilgiler içinse şurayatıklayabilirsiniz.

  • Verilerinizi amaçlarımızı yerine getirmek, sözleşmelerimizi uygulamak ve yasal yükümlülüklere uymak için gereken süre boyunca saklayacağız. Saklama süresi geçerli ülke yasalarına bağlı olarak ülkelere göre değişebilir.

    Amaç, yasalar veya sözleşmeler izin verdiğinde verilerin saklama süresini en aza indirmek için sürekli olarak çabalıyoruz. Onayınıza dayalı olarak topladığımız veriler onayınızı geri çekene kadar saklanacaktır.

  • DHL, yasal zorunluluk olmadıkça, sözleşme yükümlülüğü doğrultusunda zorunlu kalmadıkça veya siz açıkça izin vermedikçe kişisel verilerinizi üçüncü taraflara açıklamaz, satmaz, aktarmaz veya herhangi bir şekilde dağıtmaz ve bunların hiçbirini gelecekte de yapmayacaktır. Örneğin, ürün siparişi verdiğinizde adresinizin ve siparişle ilgili verilerinizin yüklenicilerimizle paylaşılmasına ihtiyaç duyulabilir. Belirli hizmet veya ürünlerle bağlantılı veri koruma düzenlemeleri hakkındaki ayrıntılı bilgilere ilgili Müşteri Portalındanerişebilirsiniz.

    Ancak, bu Gizlilik Bildiriminde açıklanan veri işleme ve belirtilen ilgili yasal dayanak bağlamında, DHL verilerinizi aşağıdaki alıcı kategorilerine aktaracaktır:

    • DHL Group şirketleri: Ürünlerimizi ve hizmetlerimizi (ör. Teklif Alın veya Sık Gönderim Hizmetlerimiz) sunmak ve iyileştirmek için DHL Group, tüzel kişilikleri ve ortak hizmet merkezleri bünyesinde veri aktarımı gerekmektedir . Sizinle ilişkimizi yönetmek, sizi tanımak, taleplerinize yanıt vermek ve gizlilik haklarınıza uymak amacı ile de aktarım yapılması gerekebilir.
    • Üçüncü taraf iş ortakları: Üçüncü taraf iş ortaklarına aktarım geçerli yasakların gerekleri ve/veya sözleşmeye dayalı yükümlülüklerimizin yerine getirilmesi ile sınırlıdır.
    • Üçüncü taraf işleyiciler: Verileri işleyen üçüncü taraf işleyiciler sözleşmeye dayalı olarak KVKK Madde 8 ve GDPR Madde 28 uyarınca gizliliği kati surette korumakla yükümlüdür. Bu tür koşullar altında kişisel verilerinizin güvenliğini sağlama sorumluluğu DHL’e aittir. İş ortakları DHL’in talimatları doğrultusunda hareket eder. Yüklenicilerin bu talimatlara göre hareket etmesini güvence altına almak için teknik ve organizasyonel bazı önlemler alınır ve ayrıca denetim ve kontroller yapılır.
    • Kamu yetkili makamları: Geçerli yasalar uyarınca aktarım gereklidir (ör. gönderi işleme sırasında yasal bir yükümlülüğü yerine getirmek için).

    Verileriniz, geçerli veri koruma kanunu izin verdiğinde, Avrupa Ekonomik Alanı (EEA) dışında sadece diğer DHL Group şirketlerine, üçüncü taraf iş ortaklarına veya kamu yetkili makamlarına aktarılır. Bu gibi durumlarda, verilerinizin güvenli bir şekilde aktarılmasını sağlamak için uygun önlemlerin uygulanmasını sağlayacağız (ör. bağlayıcı kurumsal kurallarımız, standart sözleşme maddelerimiz).


Veri Sahibi Olarak Haklarım Nelerdir?

Aşağıdaki haklara sahipsiniz:

Saklanan kişisel verilerin neler olduğuna ilişkin bilgi talep edebilirsiniz.

Yasaların elverdiği ölçüde ve mevcut sözleşmeden doğan koşullarla uyumlu olduğu müddetçe kişisel verilerinizin düzeltilmesini, silinmesini veya bloke edilmesini talep edebilirsiniz.

Kişisel verilerinizi yapılandırılmış, yaygın olarak kullanılan ve makine tarafından okunabilir bir formatta almayı talep edebilirsiniz.

Düzenleyici kurum nezdinde şikayette bulunabilirsiniz. 

  • Şuradan veri koruma ile iletişime geçerek bilgi alabilirsiniz:

  • KVKK’nun Madde 5(2)(ç) (f) ve GDPR Madde 6(1)(f) hükümlerine dayanan her tür kişisel veri işlemesi için itiraz hakkı geçerlidir.


Veri Güvenliğini Nasıl Sağlıyorsunuz?

DHL verilerinizin gizliliğini son derece ciddiye almaktadır. Verilerinizi güvende tutmak için çeşitli stratejiler, politikalar ve önlemleri uygulamaya koyduk. Güvenlik önlemlerimizi yakından denetliyoruz. Güvenlik duvarları, ağ izinsiz giriş sistemleri ve uygulama izleme gibi önlemler uyguluyoruz. Uygun durumlarda, verilerinizi saklarken ve aktarırken verilerinizi takma ad verme ve şifreleme teknikleriyle koruyoruz. Örneğin, verileriniz kamuya açık olmayan güvenli bir işletim ortamında kaydedilir. Bazı durumlarda, kişisel verileriniz iletim esnasında Secure Socket Layer (SSL) teknolojisi kullanılarak şifrelenir. Bu, tarayıcınız SSL’i destekliyorsa bilgisayarınız ile DHL sunucuları arasındaki iletişim için onaylı bir şifreleme prosedürü kullanılması anlamına gelir. Binalarımızda ve onaylı veri merkezlerimizde sıkı fiziksel erişim kontrolleri uyguluyoruz.

Güvenlik stratejimizin bir parçası olarak, sistem ve hizmetlerimizin DHL bilgi güvenliği politikasına ve buna bağlı olarak ISO 27001 standardına uygun olmasını sağlamak için denetim programları kurduk.

Bunun yanı sıra, riski azaltmak için, çalışanlarımıza düzenli olarak eğitim vermek ve Siber Savunma Merkezimiz tarafından olay simülasyonu alıştırmaları düzenlemek dahil, fakat bunlarla sınırlı olmamak üzere, sürekli olarak çeşitli önlemler alıyoruz.

DHL ile e-posta veya iletişim formları yoluyla iletişime geçmek istemeniz halinde gönderdiğiniz bilgilerin gizliliğini hiçbir şekilde garanti edemeyeceğimizi belirtmek isteriz. İletilerin (e-posta) içerikleri üçüncü taraflarca da okunabilir. Dolayısıyla gizli bilgileri bize sadece normal posta yoluyla göndermenizi öneririz.

  • Belirli hizmet veya ürünlerle bağlantılı veri koruma düzenlemeleri hakkındaki ayrıntılı bilgilere ilgili Müşteri Portalındanerişebilirsiniz.

  • "DHL Group Veri Gizliliği Politikası" Grup çapındaki veri işleme standartlarını düzenlerken kişisel verilerin AB dışında kalan ve yeterli veri koruma düzeyine sahip olmayan ülkelere aktarımı anlamına gelen üçüncü ülke aktarımı konusuna özel olarak eğilir. "DHL Group Veri Gizliliği Politikası"hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz lütfen aşağıdaki belgeyi indirin:

    DHL Group Veri Gizliliği Politikası

Bölüm Gizlilik Bildirimleri veya Hüküm ve Koşullar


Gizlilik Bildirimi Üzerinde Yapılan Değişiklikler

DHL, Gizlilik Bildiriminde önceden haber vermeksizin istediği zaman değişiklik yapma hakkını saklı tutar. Lütfen değişikliklerden haberdar olmak için Veri Koruma Bildirimini sık sık kontrol edin. DHL web sitelerini kullandığınızda bu Gizlilik Bildirimini de kabul etmiş olursunuz.

Bu bildirim en son şu tarihte güncellenmiştir:

03/06/2023