#E-kereskedelmiTanácsadás

A női vállalkozók, akik nyomot hagynak az e-kereskedelemben

Anna Thompson
Anna Thompson
Discover tartalomgyártó csapat
Olvasási idő: 4 perc
Megosztás
facebook sharing button
twitter sharing button
linkedin sharing button
Smart Share Buttons Icon Megosztás
woman in hijab writing

1 A nemzetközi nőnapot azzal ünnepeljük, hogy feltárjuk, hogyan teremt az e-kereskedelem több lehetőséget a nők számára, hogy kitűnjenek. Olvasd el a girl power valódi jelentését az üzleti életben.

A Nielsen kutatása szerint 2028-ra a nők fogják birtokolni a globális diszkrecionális kiadások 75% -át2. De mi a helyzet a tranzakciók üzleti oldalán betöltött szerepükkel? 

Nem titok, hogy a munkahelyi diszkrimináció visszatartja a nőket az üzleti élet legmagasabb szintű pozícióitól. De változás  történik, különösen az e-kereskedelmi ágazat biztosít több lehetőséget a nők számára. Minden Jeff Bezosra jut egy nő is, aki rengeteg ambícióval és szenvedéllyel rendelkezik, kihasználva az online üzlet működtetésének rugalmasságát.

Az Amazon szerint eladóinak 32% -a nő4, míg Shopify lenyűgözőbb statisztikával büszkélkedhet 53%5. Eközben az Amazon női eladói hamarabb profitot termelnek: 26% -uk mindössze 3 hónap után nyereségessé vált, szemben a férfiak 18% -ával6.

Ismerkedjünk meg néhány sikeres női vállalkozóval.

Szerény kezdetek, nagy ambíciók

Az amerikai Sara Blakely alapította a Spanx-ot7 , mert saját igényei voltak olyan formaruhákra, amelyeket diszkréten lehet viselni szűk ruházat alatt. Saját megtakarításaiból 5000 dollárt használt fel az üzlet beindítására, és ma több mint 1,2 milliárd dollárra becsülik. Mit tanácsol a kezdő vállalkozóknak? "Ne ijedj meg attól, amit nem tudsz.  Ez lehet a legnagyobb erősséged, és biztosíthatja, hogy mindenki mástól eltérően csináld a dolgokat." 8

A tó túloldalán a brit Sophie Cornish és Holly Tucker még 2006-ban alapították a Not On The High Street9 online piacteret a konyhaasztalukról, csekély költségvetéssel. Ma már több mint 200 000 terméket kínál független eladóktól. A páros most ünnepelheti sikerét, de ez nem mindig volt így. "A nők általában saját maguk legrosszabb kritikusai" - mondta Sophie. " Bárcsak azt mondhatnám a fiatalabb énemnek: »Ne ostorozd tovább magad.   Bízz magadban.«" 10

Máshol a Nomvuyo Treffers 2016-ban elindította a Swimma-at11 , amely szilícium úszósapkákra specializálódott, hogy minden frizurához illeszkedjen: raszta, zsinór, afros, hosszú haj és fonott. Treffers gondolkodása gyorsan változott a helyi piacot kiszolgáló kisvállalkozásból egy globális vállalattá, amelynek ügyfelei a világ minden tájáról származnak. A gyors sikert számos dolognak tulajdonítja, de mindenekelőtt a nemzetközi ügyfelek azonnali igénye volt.

woman smiling in laptop screen

Szebb jövő

Az e-kereskedelem lehetővé teszi a fejlődő országokban élő nők számára, hogy kiutat találjanak a szegénységből. Délkelet-Ázsiában az e-kereskedelmi platformokon történő értékesítés várhatóan megháromszorozódik 2020 és 2025 között, míg Afrika e-kereskedelmi piaci értéke 2020 és 2030 között várhatóan megnégyszereződik12.

"Az e-kereskedelmi platformok fontos szerepet játszanak [...] enyhítve a világjárvány női vállalkozókra gyakorolt aránytalanul negatív hatásait" – mondta Stephanie von Friedeburg, a Nemzetközi Pénzügyi Társaság13 operatív alelnöke.

"Kevés vízválasztó pillanat van a nők gazdasági helyzetének globális átalakítására, de a COVID-19 és a világjárvány utáni helyreállítás ezen ritka és kritikus fordulópontok egyikét kínálja. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy elszalasszuk ezt a fejlődési lehetőséget és a mindenki számára igazságos jövőt."

hand packing parcels

Egy egész cikket szenteltünk azoknak a női vállalkozóknak, akik kihasználják Afrika e-kereskedelmi fellendülését, mint például Mary Jone Ngalio Zanzibárról, aki annyira szenvedélyesen szerette a tengeri moszat egészségügyi előnyeit, hogy elkezdte termeszteni, hogy eladja a vásárlóknak szerte a világon. És Hamamat, aki annak ellenére, hogy egy kis ghánai faluban nőtt fel, képes volt kihasználni a vírusmarketing erejét, hogy megossza házi shea vaját a világgal. Inspiráló történeteiket itt nézheted meg.

A lehetőség

Szóval, mi az első lépés a női e-kereskedelmi vállalkozóvá váláshoz? A választ a Discover oldalon találod. Nézd meg dedikált útmutatóinkat a vállalkozás indításához, beleértve az induló vállalkozások titkait és a 7 üzleti növekedési stratégiát, amelyet tudnod kell. Csak arra van szükségünk, hogy hozd a nők erejét! Boldog eladást!

1 - Nemzetközi nőnap

2 - Nielsen, 2020 . március

3 - PR Newswire, 2022. szeptember

4 - Jungle Scout, Január 2021

5 - Shopify, Március 2022

6 - Dzsungel cserkész

7 - Spanx

8 - Sara Blakely, SBBC, hozzáférés: 2023. február

9 - Nem a főutcán

10 - Sophie Cornish, BBC News, 2018. október

11 - Úszás

12 – Külkapcsolatok Tanácsa, 2021. június

13 - Stephanie von Friedeburg, Külkapcsolatok Tanácsa, 2021. június