#HírekÉsBetekintések

Hogyan írta át Amara a luxus e-kereskedelem szabályait

Olvasási idő: 5 perc
Megosztás
facebook sharing button
twitter sharing button
linkedin sharing button
Smart Share Buttons Icon Megosztás
Amara cutlery set

Az Amara útját az alapítók azon törekvése táplálta, hogy alkalmazkodjanak a változó fogyasztói igényekhez. Tudd meg, hogyan fejlesztették márkájukat e-kereskedelmi sikerré, és hogyan hódították meg a globális piacot a DHL Express segítségével.   

Andrew Hood semmi, ha nem realista: "E-kereskedelmi vállalkozás vagyunk, több millió e-kereskedelmi vállalkozás van." De azzal is tisztában van, hogy az általa alapított luxus háztartási cikkek márkája, az Amara miért vált globális e-kereskedelmi sikerré: "Megvan bennünk ez a vágy, a hajtóerő és az ambíció, hogy jobbak legyünk. Ha nem vagyunk jobbak a versenytársainknál, egyszerűen nem leszünk sikeresek."  

Ironikus módon ez az erősen motivált brit vállalat a viszonylagos tétlenség időszakából született. Andrew otthagyta nagy teljesítményű állását egy befektetési bankban, és élvezte azt, amit ő "a szünet évemnek" nevez.

Nem tartott sokáig. "Ezt az ultimátumot kaptam Mrs. Hoodtól, hogy vagy én megyek vissza dolgozni, vagy ő megy dolgozni. Láthatóan görcsös voltam a stílusában, és a lába alá kerültem."  Mrs. Hoodnak, más néven Samnek támadt egy ötlete. Miután sikerült újraterveznie saját otthonát és barátai otthonát, Sam rájött, hogy van egy rés a piacon egy Londonon kívüli első osztályú belsőépítészeti szolgáltatás számára, amely a világ legexkluzívabb luxusmárkáit is kínálhatja. Úgy döntött, hogy megnyit egy belsőépítészeti üzletet szülővárosában, Chelmsfordban, az Egyesült Királyságban.


Stílusos partnerek

Sam elkezdett gyűjteni néhány exkluzív bútordarabot, és az Amara-álom kezdett formát ölteni: "Az első karrierem a divat vásárlásban volt. Idővel azonban rájöttem, hogy az igazi szenvedélyem a belső terekben és a belsőépítészetben rejlik." Szerencsére a pénzügyileg hozzáértő üzleti partnere nem volt messze, ahogy Andrew elmagyarázza: "Azt mondtam, hogy nagyon boldog vagyok, hogy segíthetek finanszírozni, és írhatok valamilyen üzleti tervet. Azt tanácsolom neked: szükséged lesz egy weboldalra."

Így 2005 elején megalakult az Amara – Sam létrehozta az üzletet, Andrew és egyetlen alkalmazottjuk pedig "leültek, és megpróbálták kitalálni, hogyan építsenek fel és működtessenek egy e-kereskedelmi vállalkozást".  

A fizikai üzlettől az internetes kattintásokig

"A fizikai üzlet rendkívül fontos volt," mondta Andrew, "mert az üzlet gyönyörű volt, és óriási hitelességgel rendelkezett." Az üzlet gondosan válogatott kiegészítői és belső kellékei segítettek az Amarának ügyfélkörének kiépítésében, és partnerségek kialakításában olyan nagy nevekkel, mint a Missoni Home és a William Yeoward Crystal. De a luxus háztartási cikkek piaca egyre inkább az e-kereskedelemről szólt. 2006-ban a gyorsan bővülő amara.com új otthonba költözött Essex vidékén. A DHL Express segített nekik teljesíteni az egyre növekvő nemzetközi szállítási igényeket.  És bár az üzlet végül bezárta kapuit, és 2008-ban egyesült az online üzlettel, Andrew úgy véli, hogy "az üzlet lehetővé tette az Amara számára, hogy megmutassa a luxusmárkáknak, hogy komolyan gondoljuk, hogy soha nem leszünk árvezérelt diszkont típusú vállalkozás." Ez a stratégia nyilvánvalóan kifizetődő volt, mert az Amara már 2015-ben 8,8 millió fontot ért el.

Díjnyertes csapat építése

Tehát hogyan lehet két üzleti ötlettel rendelkező emberből egy 85+ erős csapattá válni, amely az Egyesült Királyság egyik leggyorsabban növekvő lakberendezési oldalát üzemelteti? Andrew-nak kész válasza van: "Az itt dolgozó emberek kultúrája semmihez sem hasonlítható, amit valaha láttam. Idén karácsonykor az ügyfélszolgálati vezetőm napi 14-15 órát dolgozott, ügyelve arra, hogy betartsák azon kötelezettségvállalásunkat, hogy 24 órán belül válaszolunk az e-mailekre." És míg más vállalatok a fiatal tehetségekbe való befektetést dicsérik, Amara ezt mondja: "Az elmúlt két évig a munkaerő többsége 20-21/22 éves volt. Olyan embereket választasz ki, akiknek megvan a munkamoráljuk, a törődésük, a szenvedélyük, és kiképzed őket." Amara elkötelezettsége nem maradt észrevétlen – 2015-ben sorozatban harmadik éve vehették át a Feefo Gold Trusted Merchant Award díjat a kiemelkedő ügyfélszolgálatért.

Amara employees laughing and working on a laptop

A luxus lelkiállapot

Nem lehetsz a Ralph Lauren Home egyetlen online kiskereskedője, hacsak nem érted meg igazán a "luxus" közönség gondolkodásmódját. Andrew Hoodnak világos elképzelése van arról, hogy mi mozgatja őket: "A csúcskategóriás divatkereskedők mind rendkívül jók abban, hogy a vásárlók egymillió dollárnak érezzék magukat. Amikor ezek a termékek megérkeznek, lenyűgözi az első doboz kinyitásának teljes élménye, és végül fantasztikus élmény eljutni a termékhez. Ettől az ügyfél hihetetlenül fontosnak és hihetetlenül értékesnek érzi magát. Úgyhogy nekiláttunk, hogy ezt megtegyük, az otthonunkért."

Mesés élmény biztosítása

Arra a kérdésre, hogy mi volt az Amara legnagyobb kihívása, Sam Hood azt mondta: "A logisztika átadása egy harmadik félnek volt a legnagyobb. Teljes bizalmat szavazunk nekik, tekintettel az Amara-élményben  részesülő ügyfélre."  Szerencsére úgy tűnik, hogy a DHL-lel való kapcsolatuk működött. Andrew hozzátette: "Korán meghoztuk a döntést, hogy csak olyan partnereket keresünk, akiket az iparág legjobbjának tartunk. A DHL hihetetlenül megbízható márka, nagyon felismerhető." Természetesen minden partnerség próbája az, hogy mi történik, ha a dolgok rosszul mennek: "Elég jók vagyunk az elégedetlen ügyfelek megnyugtatásában. Ennek túl kell mutatnia a csapatomon valakire a telefon vagy e-mail másik végén, aki foglalkozni fog a problémámmal. És ti ezt teszitek." Aztán, mintha ez nem lenne elég dicséret: "A forgalmunk most tizenkétszerese annak, ami akkor volt, amikor elkezdtünk veled dolgozni. Szóval részese voltál az utunknak, és segítettél nekünk növekedni az évek során."

A türelem rózsát terem

Nem volt könnyű globális márkává válni. És biztosan nem volt gyors. Bár a globális logisztikai partner kiválasztása egyszerű volt, .com címre volt szükségük ahhoz, hogy valóban új területekre terjeszkedjenek. Amara.com eredetileg egy lett tudós tulajdonában volt, de tíz év tárgyalás után a név gazdát cserélt.  Ez lehetővé tette az Amara számára, hogy globálisan és lokálisan is megvesse a lábát egy maroknyi gondosan kiválasztott helyszínen. 

Amara catalogues and product photography spread out on a desk

Fél szemmel a jövőbe

Miután 12 évet töltött a luxus háztartási cikkek legrangosabb neveinek képviseletével, az Amara önálló márkává fejlődött. 2016-ban piacra dobták első saját nevű kollekciójukat – A by Amara. Az Amara egyedülálló módot talált arra is, hogy megünnepelje azokat az embereket, akik oly sokat tesznek minden márka társadalmi státuszáért - a blogközösséget.  2015-ben elindult az Amara Interior Blog Awards, egy olyan esemény, amely összehozta a legjobb iparági bloggereket, vezető márkaszponzorokat és egy elit zsűrit. Ami a jövőt illeti, Andrew nem zárta ki teljesen egy másik Amara fizikai bolt ötletét: "Ha ez lehetőséggé válna, meg tudnának győzni, hogy legyen egy üzletem Londonban és egy üzletem New Yorkban? Igen, valószínűleg tudnék."

Az essexi vidéktől a Madison Avenue-ig? Nos, furcsább dolgok történtek az Amara univerzumban. Növekvő e-kereskedelmi vállalkozásod van? Tudd meg , hogyan veheted igénybe a DHL Express-t , hogy gondoskodj az összes globális szállítási követelményekről.