#HírekÉsBetekintések

A márka, amely kiemeli telefontokját

Olvasási idő: 3 perc
Megosztás
facebook sharing button
twitter sharing button
linkedin sharing button
Smart Share Buttons Icon Megosztás
**

Amikor vállalkozásod az e-kereskedelmi startupból az Instagram-generáció kedvenc telefontokmárkájává válik – elérve a jelentések szerint minden hetedik Y-generációsat szerte a világon –, azt gondolnád, hogy könnyű lesz elkezdeni magától értetődőnek venni a sikert; feltételezni, hogy a midaszi érintésed univerzális.

Wes Ng, a CASETiFY alapítója és vezérigazgatója. A világ leggyorsabban növekvő globális technológiai kiegészítők márkája. "Valójában sokkal több ötletre és együttműködésre mondunk nemet, mint amennyi igent mondunk.  Néha nehéz lehet, de az egész üzleti modellünk a tesztelésre és a közönségünktől való tanulásra épül, és ennek megfelelően növekszik. Sok ötlet egyszerűen nem illik ide."

Következő generációs termékek a következő generációnak

Amikor Ng, aki új médiaháttérrel rendelkezik, nyolc évvel ezelőtt elindította az üzletet, két feltörekvő kulturális jelenség alapján rést látott a piacon. Először is, a kollektív vágy, hogy testreszabjuk és egyedivé tegyük magunkat és tulajdonunkat egy olyan világban, ahol az egyéniség pénzzé vált. Másodszor pedig a közösségi média – ebben az esetben az Instagram – térnyerése és könyörtelen szomjúsága, hogy tükrözze ezt az egyéniséget. Az ő megoldása? Katonai szintű, leejtésbiztos telefontokok, amelyek ötvözik a használhatóságot a legújabb testreszabható – és ami talán a legfontosabb – nagymértékben megosztható stílusokkal és motívumokkal. Különösen az egyik rész, amikor a márka még gyerekcipőben járt, segített a CASETiFLY-nak eljutni a világba - nem mástól, mint a brit sztárséftől, Jamie Olivertől.

Ng azt mondja: "Miután [Oliver] megkapta a termékünket, feltöltött róla egy képet az Instagramra és a Twitterre . A kereslet hirtelen megugrása összeomlasztotta szervereinket. Így hát otthagytam a teljes munkaidős állásomat, és komolyan vezettem a vállalkozásomat a párommal együtt. Így született meg a CASETiFY."  És bár Ng az első, aki elismeri, hogy a CASETiFY elég szerencsés volt ahhoz, hogy belépjen az influencer marketingbe, mielőtt még "dolog" lett volna, ez nem változtat azon a tényen, hogy ez egy olyan vállalat, amely egyértelműen egy megingathatatlan alapvető márkaidentitásra épül. És egy pislogás-és-hiányozni fog világban ez egy olyan tulajdonság, amely megmarad.

"Igen, a márkaértékeink, a minőség, a kreativitás és az innováció az, amire alapozunk. Ugyanakkor ezek visznek minket előre az egyre versenyképesebb piacon." Ng. Ha megnézzük a bizonyítékokat, egyértelműen működnek.  A mobiltelefon-kiegészítők globális piaca 2019 és 2023 között várhatóan 22,21 milliárd dollárral fog növekedni, de a CASETiFY két lépéssel a versenytársak előtt maradva továbbra is pótolhatatlan árucikkként szilárdítja meg helyét az egyre hatalmasabb piacon szinte minden céldemográfiai csoportban.

Közösségi együttműködés

Ng semmi, ha nem őszinte a CASETiFY sikeréről a közösségi médiában.  "Az Instagram építette a márkánkat. Ez elől nincs menekvés." Múzsál. De ahogy sok vállalkozás megtanulta, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy sikeres vagy tartós leszel.  Szóval, mi a CASETiFY titka? "Az első és legfontosabb" – mondja Ng. "Az egész arról szól, hogy alaposan megvizsgáljuk az adatokat. Nincs gyors megoldás, ha a piac megértéséről van szó. Ezért minden rendelkezésre álló eszközt felhasználunk, akár fizetett, akár más módon, hogy felfedezzük, mi működik a közönségünk számára. Mindent kipróbálni, mindent tesztelni. Ezután ezt a tudást alkalmazzuk az üzletünk fejlesztése érdekében ."

A CASETiFY számára ezeknek a betekintéseknek a felhasználása számos formában történik. A nagy szexi együttműködésektől kezdve a design- vagy funkcióvezérelt kreatívokig. Igen, segít kihasználni az olyan híres ügyfelek eladási erejét, mint Lionel Messi futballsztár - aki minden alkalommal egyedi gyártású tokot rendel, amikor új telefont kap -, vagy más márkákkal való együttműködés, mint például az SJP by Sarah Jessica Parker, a Moncler, a Vetements és természetesen a DHL. 2018-ban a CASETiFY létrehozott egy limitált kiadású kollekciót, amely játékosan használta a DHL jellegzetes piros és sárga színeit, szalagjait és fuvarleveleit ikonként, hogy életre keltse a márka szenvedélyét, magas szolgáltatási minőségi követelményeit, a sebesség iránti elkötelezettségét és a tehetetlenség szellemét.

De egyik együttműködés sem működne, ha a CASETiFY nem hallgatná meg mindig figyelmesen, amit a közönsége akar. A márka dizájnjai annyira sikeresek és ikonikusak lettek, hogy Ng a legelkötelezettebb követőiket a "sneakerheadekhez" hasonlítja, akik a kollekcióik bővítése iránti szenvedélyes elkötelezettségükről ismertek.

Notebook with phone case and watch
A CASETiFY rendszeresen együttműködik a tervezőkkel, hogy olyan technikai kiegészítőket dobjon piacra, mint az iPhone tokok, az Apple Watch Bands, a Macbook Sleeves és még sok más.

Piacra vitel

A CASETiFY e-kereskedelmi vállalkozásként való elindításának egyik előnye, nem fizikai üzletek, hanem hogy Ng képes volt pontosan azonosítani és kielégíteni ügyfeleinek igényeit. Nem volt szükség felesleges termékek vagy márkaépítés létrehozására az üzletben történő értékesítéshez. Egyszerűen csak egy erős központi termék volt, amelyet egy rokonszenves alapvető értékajánlat támogatott, és kétségtelen, hogy ez a hozzáállás kiterjed a CASETiFY kínálatára is. Például, amikor megkérdezték, mit gondol a globális szállításról , Ng azt válaszolta: "Legyen versenyképes.  Nagyon nehéz előrébb jutni, amikor elindulsz, és ha az egyik versenytársad jobb logisztikai megoldást kínál, akkor jó eséllyel lemaradsz az ügyfelekről. Azt tanácsolom, hogy kezdd azzal, hogy a lehető legegyszerűbbé teszi ügyfeleid számára a termék beszerzését. Aztán, ha már kialakult a közönséged, elkezdhetsz tárgyalni olyan dolgokról, mint a P&P."

Valóban, a DHL API-kulcsának beépítésével a CASETiFY gyorsan betört más globális piacokra, például Észak-Amerikába és Európába, fenomenális ütemben terjeszkedve. Mi a boldogan ironikus kifizetése annak,  ha így csináljuk a dolgokat? A CASETiFY két fizikai üzletet nyit Hongkongban és Japánban az elkövetkező hónapokban. Mindkettőt úgy tervezték, hogy ugyanazt az ügyfélutat tükrözze, de izgalmas, releváns tapasztalati formátumban.

Personalised phone case with mirror and slogan
Az ügyfelek személyre szabott tokokkal fejezhetik ki egyéniségüket

Alkalmazkodás a sikerhez

A siker azonban múló is lehet, ezért a CASETiFY mindig készen állt a változásra, amikor csak szükséges. A közelmúltban bekövetkezett változások közül a legfontosabb az m-kereskedelmi platformra való áttérés volt, hogy jobban elérjék őket. "Jelenleg ez az első számú legfontosabb dolog az e-vállalkozások számára.  Saját egyedi m-kereskedelmi platformot használunk, de más széles körben elérhető lehetőségek, mint például a Shopify, ugyanolyan hasznosak az új vállalkozások számára. Ng kijelenti. Vagy a különböző csatornákon keresztül érkező folyamatos visszajelzések után egy új logó és márkaérzet megvalósítása.  Ng állítása szerint ez sokkal nagyobb hatással volt a vállalat sikerére, mint azt valaha is el tudta volna képzelni.