#SzállításDhl-lel

A nemzetközi szállítás alapjai

Megosztás
facebook sharing button
twitter sharing button
linkedin sharing button
Smart Share Buttons Icon Megosztás

Tudjuk, hogy a nemzetközi szállítás összetett lehet, függetlenül attól, hogy egy szövetmintát küldesz Hongkongba vagy száz autóalkatrészt Dubajba. Ez a nemzetközi szállítási ellenőrzőlista rövid áttekintést nyújt arról, hogy mit kell tudnod, és milyen információkat kell gyűjtened, hogy könnyebb legyen.

A DHL Express partnerkód igénylése számos előnnyel jár - például előnyben részesített árképzéssel, online import / export szállítási eszközökkel és hozzáféréssel a DHL eszközökhöz, amelyek célja a nemzetközi szállítás összetettségének egyszerűsítése. Plusz ingyenes szállítási kellékek közvetlenül az ajtóhoz.

Igényelj partnerkódot most.

A vámok kiszámítása a vámköteles szállítmány felbecsülhető értékétől függ. Ennek a becslésnek a meghatározása céljából a szállítmányban lévő vámköteles áruk besorolási kódot kapnak (legfeljebb tíz számjegyből), amely harmonizált tarifajegyzék (HTS) kódként, exportellenőrzési osztályozási számként (ECCN) vagy B. jegyzékszámként ismert. A besorolási kód meghatározásakor az árumegnevezések hasonlónak tűnhetnek, de jelentősen eltérő vámtételekkel rendelkezhetnek.
Tudj meg többet a küldemények besorolásáról

Minden DHL Express szolgáltatás időhöz kötött, és biztonságos, háztól házig történő áruszállítást kínál gyakorlatilag a világ minden országába. Akár kora reggel, akár a munkanap végéig kell kézbesítened küldeményeid, szolgáltatásunk teljes nyomon követési átláthatóságot kínál, így mindig tudod, hol vannak szállítmányaid.

Export szolgáltatások: A DHL biztosítja a fontos időérzékeny dokumentumok és nem dokumentum küldemények háztól-házig történő nemzetközi szállítását a következő lehetséges munkanapig.
További információ az Export szolgáltatásokról

Import szolgáltatások: A DHL Time Definite Import Services lehetővé teszi, hogy a világ minden tájáról importálj egy adott időpontig vagy a következő lehetséges munkanap végéig.
További információ az importálási szolgáltatásokról

Akár importálsz, akár exportálsz, a DHL megkönnyíti a szállítási árajánlat kiszámítását az általad választott szolgáltatási lehetőségekkel, valamint a naprakész tranzitidők megtalálását.

Az árajánlat online beszerzése egyszerű. Egyszerűen add meg DHL Express partnerkódod, a kiindulási és rendeltetési adatokat, valamint a csomag súlyát és méreteit (hossz x szélesség x magasság).  A méretek a volumetrikus súly kiszámításához használatosak. A szállítási díjak a küldemény tényleges súlyán vagy volumetrikus súlyán alapulnak.  Az összes elérhető DHL Express szolgáltatás – garantált szállítási határidővel és becsült díjakkal – bemutatásra kerül. Ha nem rendelkezel DHL Express partnerkóddal, akkor a DHL Express szolgáltatások és árak útmutatóban közzétett árak érvényesek.

A "landed cost becslése" annak a teljes összegnek a kiszámítása, amelyet várhatóan fizetned kell a tranzitköltségekért és a biztosítási díjakért, valamint a szállított árukért alkalmazott vámokért, adókért és díjakért.

A világ különböző részein tapasztalható változatos és folyamatosan változó kereskedelmi szabályozások és követelmények bonyolultságot és kihívásokat teremtenek a hajózásban. Az egyszerűsítést segítő DHL Trade Automation Services (TAS) megoldás teljes átláthatóságot biztosít a kritikus részletes kereskedelmi információkról, mindezt áramvonalasan és testreszabhatóan, hogy megfeleljen az igényeidnek. Annak érdekében, hogy áruidat a lehető leghatékonyabban szállítsák, a TAS több millió kereskedelmi szabályhoz biztosít hozzáférést, megadva azokat az információkat, amelyekre szükséged van ahhoz, hogy vámpapírjaidat teljesen és pontosan töltsd ki – és pontos landed cost becslést nyújtson.

Számítsd ki a landed cost-ot

DHL Express fuvarleveled minden olyan információt tartalmaz, amelyet a DHL-nek tudnia kell küldeményed mozgásban tartásához. Minden DHL online szállítási megoldás megkönnyíti a nemzetközi küldemény előkészítését. A fuvarlevél online létrehozásával láthatod a hiányzó vagy hiányos információkat, valamint tájékoztatást kapsz a DHL vonatkozó szolgáltatásairól.

A kereskedelmi számla az első nemzetközi dokumentum, amelyet exportőrként készítesz – vámköteles szállítmányokhoz. A kereskedelmi számla az importőrtől az exportőrig terjedő áruk számlájaként szolgál, és bizonyítja az ügyletet.

Exportálás: Néhány további szükséges és különleges eseti dokumentumra lehet szükség a kivitelhez – néhány példa az elektronikus exportinformációk (EEI) – nagy értékű szállítmányokhoz, származási bizonyítványhoz és egyéb különleges esetekhez szükséges dokumentumokhoz.
További információ az exportáláshoz szükséges dokumentumokról

Importálás: Az Egyesült Államokba történő behozatalhoz különféle szükséges dokumentumok szükségesek - néhány példa a származási bizonyítvány, a csomagolási lista, a meghatalmazás, az engedélyek, a jóváhagyások, az igazolványok és így tovább.
További információ az importáláshoz szükséges dokumentumokról

Amikor egy szállítmány belép az országba vagy elhagyja azt, a vámhatóság felülvizsgálja a kísérő papírokat, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a feladó betartotta-e az összes vonatkozó szabályt és előírást.

Mielőtt átadnád küldeményeidet a DHL-nek, győződj meg arról, hogy megfelelően és hiánytalanul kitöltötted a papírokat, hogy elkerüld a vámeljárás késedelmét.

A gyorsabb vámkezelés érdekében ügyelj a következőkre:

  • Add meg az összes szükséges dokumentumot
  • Sorold fel az egyes árucikkeket külön-külön, pontos leírásokkal
  • Konzisztencia ellenőrzése az összes dokumentumban
  • Győződj meg arról, hogy a dokumentumokat egyértelműen írták, gépelték vagy elektronikusan nyújtották be
  • Add meg a lehető legtöbb részletes információt
  • Ellenőrizd, hogy minden kapcsolódó költség helyes-e
  • Győződj meg arról, hogy a fogadó ország vagy személy nem szerepel az elutasított felek listáján

Tudj meg többet az exportra vonatkozó vámkezelésről 
Tudj meg többet az importáláshoz szükséges vámkezelésről

A DHL Express rendelkezik a leggyorsabb és leghozzáértőbb ügyfélszolgálati képviselőkkel, és ezt Stevie-díjjal® is bizonyíthatjuk. Ne habozz hívni minket, itt vagyunk, hogy segítsünk.

Ha a nap 24 órájában segítségre van szükséged, kérjük, használd önkiszolgáló alkalmazásainkat árajánlatokhoz, csomagfelvétel ütemezéséhez és nyomon követéséhez.

Látogass el dhl.com oldalunkra.

Töltsd le az ellenőrzőlistánkat most

Ez a nemzetközi szállítási ellenőrzőlista rövid áttekintést nyújt arról, hogy mit kell tudnod és információkat kell gyűjtened az egyszerűség érdekében.

Töltsd le az ellenőrzőlistánkat most
Töltsd le az ellenőrzőlistánkat most