#KisvállalatiTanácsadás

Hogyan adjunk egy kis szeretetet a csomagoláshoz ezen a Valentin-napon

Anna Thompson
Anna Thompson
Discover tartalomgyártó csapat
Olvasási idő: 4 perc
Megosztás
facebook sharing button
twitter sharing button
linkedin sharing button
Smart Share Buttons Icon Megosztás
red present on a black background

Ezen a Valentin-napon az ügyfelek is beleszeretnek a márkádba. Csak egy kis kreativitás kell hozzá...

Úgy gondolod, hogy csomagolásod részese lehetne a marketingstratégiádnak ? Meg kell tenned. Ez egy lehetőség az e-kereskedelmi vállalkozás számára, hogy biztosítsd a "wow" tényezőt, hogy az ügyfelek különlegesnek érezzék magukat és izgalmat keltsenek abban, ami benne van - oka van annak, hogy a kicsomagolási (unboxing) videók annyira népszerűek a YouTube-on.

Online kiskereskedőként kevesebb érintkezési pontod van az ügyfelekkel , mint a fizikai, ezért megéri egy kicsit többet befektetni azokba, amelyek vannak. Amikor a termék az ügyfél ajtajában landol, a csomagolás teszi az első benyomást.

A fogyasztók 40%-a valószínűleg többször vásárol prémium csomagolású online kereskedőtől1

Ezen a Valentin-napon tedd meg egy extra mérföldet a csomagolással és boldog ügyfelekkel jutalmazunk, akik újra és újra visszatérnek online áruházába. Nem kell drágának lennie – csak néhány kreatív, személyre szabott gesztus megteszi a trükköt. Olvasd tovább...

Először is. A Valentin-nap előtt az online áruházból termékeket rendelő ügyfelek valószínűleg ajándékba vásárolják őket valaki másnak. Ezért mindenképpen adj hozzá két funkciót webhelyedhez: azt a lehetőséget, hogy a vásárlók személyre szabott üzenetet mellékeljenek megrendelésükhöz (amelyet a fizetési folyamat során írhatnak), és az ajándékcsomagolást. Az elfoglalt ügyfelek értékelni fogják az utóbbit!

Az számít, ami kívül van

Ne hagyd ki a lehetőséget, hogy eladd márkádat, mielőtt az ügyfél még kinyitná a csomagot. A doboz külseje egy üres vászon, amelyhez hozzáadhatod vállalkozásod nevét, logóját (nézd meg a noissue egyedi bélyegeit ), szlogenjét vagy valami mást, hogy izgalmat keltsen.

 unboxlove.com  a "Get Your Date on" szöveget jeleníti meg az övéken, míg Nuts.com szórakoztató, merész írással beszél a benne lévő termékekről. 

woman receiving gift from a man

És akkor nyisd ki...

Ez a nagy pillanat... A leleplezés, amely azt az érzést kelti az ügyfelekben , hogy valami igazán különleges van előttük. A cél egy gyönyörűen becsomagolt termék, különös figyelmet fordítva a színre és a dizájnra – természetesen összhangban a márkáddal.

Testreszabás, testreszabás, testreszabás

Az olyan cégek, mint a Packhelp , szalagokat, címkéket, selyempapírt és díszdobozokat árulnak, amelyek testreszabhatók a kiválasztott mintákkal. Nézd meg az Etsy-t is, az egyedi csomagolások széles választékáért.  

artboard

Minden a részletekben rejlik...

Még a használt szalag is hozzáadhat egy kis varázslatot - például a Scotch csillogó kínálata . Fejezd be a csomagolást szalaggal és masnival a különleges gesztus érdekében.  

Nem kell mindennek rózsaszínnek lennie...

Lehet, hogy Valentin-nap van , de vannak más módok is, hogy a termék romantikusnak érezze magát. Gondold át, hogy melyik csomagolási szín illik leginkább a márkádhoz – például ez a fényes fekete selyempapír prémium minőséget közvetít, míg ez az aranyszínű opció szórakoztatóbb.

Kiálts az USP-ről

Van valami, ami segít a márkádnak kitűnni a versenytársak közül? A Halo Top az alacsony kalóriatartalmat helyezi csomagolásának középpontjába. 

Az üzenet irányítása

A csomagoláson tüntesd fel márkád Instagram-fiókját és a megfelelő hashtageket. Új termék megvásárlása előtt sokan címkéket keresnek, hogy megismerkedjenek vele és megnézzék, mások hogyan használják. Ha a keresés eredménye sok vonzó csomagolású fotó, akkor pozitív képet fogsz kapni a márkádról.

wooden box with made with love engraved on it

Tedd személyessé

Helyezz el egy köszönőkártyát a dobozban, hogy az ügyfelek értékesnek érezzék magukat - extra pont, ha kézzel írják! Az ausztrál ökomárka, a Flora and Fauna kézzel írt jegyzeteket tartalmaz minden szállított megrendelésében. A cég csapattagjai felveszik kreatív kalapjukat és verseket, vicceket és rajzokat írnak, hogy az ügyfelek élvezhessék.   

Ingyenes ajándék hozzáadása

A csomagoló kiegészítők egy jó kis extra, amely örömet okoz az ügyfeleknek és elősegíti a márka iránti hűséget . A márkakínálaton belül más termékek mintáit is felveheted, amelyekről úgy gondolod, hogy az ügyfélnek tetszhet, vagy kihasználhatod a lehetőséget, hogy megszabadulj a felesleges készlet egy részétől.

white presents with pink ribbons

A töltelékanyagnak nem kell csúnyának lennie

A hagyományos töltelékanyag-típusok, mint a buborékfólia és földimogyoró csomagolóanyagoknem a legvonzóbbak egy kényes szállítmányhoz és határozottan nem adnak "prémium" érzést. A gyűrött papír és a természetes fa excelsior jó alternatíva – és jobb a környezetnek!

Gondolkodj fenntarthatóan

Nem lenne teljes csomagolási cikk a fenntarthatósági tényező figyelembevétele nélkül. Az ügyfelek egyre inkább aggódnak online vásárlásaik környezeti hatásai miatt – és ennek jelentős része van a csomagolásban, amelyben megrendeléseik érkeznek. Szóval, mit tehetsz, hogy zöldebb legyél?

  • Válts ökocsomagolás-beszállítóra  . A Noissue rendelésre készült, egyedi csomagolást hoz létre a vállalkozások számára.  Minden termék 100%-ban újrafelhasználható, újrahasznosítható vagy komposztálható. A vállalat alacsony rendelési minimummal dolgozhat, segítve a kisebb vállalkozásokat fenntarthatósági céljaik elérésében.
  • Mit szólnál ahhoz, hogy a dobozod újra felhasználható legyen? A Loot Crate, a popkultúra rajongóinak szánt swag előfizetési doboz rendszeresen újratervezi csomagolását  , hogy a doboz  egy társasjátékká vagy Thor kalapácsává változzon át! Ez a doboz a gyermek ékszervonalhoz alkalmazkodik a háttérhez és a játékidőhöz. A képlet egyszerű: hozz létre olyan csomagolást , amely felkelti ügyfeleid érdeklődését és amibe bele akarnak kapaszkodni, te pedig szem előtt maradsz.
  • A legjobb az egészben, hogy a fenntartható csomagolási beszállítóra való váltás pénzt takaríthat meg vállalkozásodnak! A D2C gyertyagyártó Biotika együttműködött a Packhelp-szel , hogy emlékezetes unboxing élményt nyújtson.  A termékeket fagyapotra helyezik a vállalat földes, természetes üzenetének megfelelően, míg maguk a dobozok az ügyfél megrendelése szerint vannak méretezve, minimalizálva a szállítási költségeket. A Biotika 12%-kal csökkentette fix csomagolási költségeit az átállást követően.

Végül, miután elkészült kreatív remekműved, gondoskodj arról, hogy időben és egy darabban eljusson ügyfeleidhez és bízd a DHL-re az utolsó mérföldes szállítást. Igényelj DHL Express partnerkódot itt.

1 - Dotcom Distribution felmérés, Shopify, Február 2021