#KisvállalatiTanácsadás

A legjobb tippek az ügyfélhűség javításához minden szállításnál

Olvasási idő: 5 perc
Megosztás
facebook sharing button
twitter sharing button
linkedin sharing button
Smart Share Buttons Icon Megosztás
Hand holding brown package

Építsd ki az ügyfélhűséget apró extrákkal, amelyek sokat segítenek.

Mindannyian szeretünk valamit kapni a postán (számlák ivételével). De sajnos a postaládákban bukdácsoló személyes levelek napjai a legtöbbünknél már elmúltak . Szerencsére azonban a kézzelfogható dolgok szerelmeseinek a csomagszállítás nem múlt el.  1

A csomag ereje

Még akkor is, ha megrendeltél egyet, még akkor is, ha számítottál rá, még akkor is, ha távollétedben a Twitteren szócsatát folytatnál, a csomag megérkezése a postán még mindig nagyon különleges jutalom.

Az online kiskereskedők számára ez egyedülálló lehetőséget jelent. Olyan, amely jó érzésekkel kezdődik, és ha jól csinálják, megújult márkahűséggel végződik. Másképp fogalmazva? Ha nem szabod személyre ügyfeleid szállítmányait, előfordulhat, hogy nem lépsz kapcsolatba velük2.  

 

Egy kis köszönet sokat segít

Anyukád mindig nyaggatott, hogy írd meg a köszönőleveleidet? (Még mindig?) Lehet, hogy néhány évbe telt, amíg megértettük, de mint mindannyian tudjuk, egy személyes "köszönöm" valódi különbséget jelent3.

Az üzlet sem különbözik ettől. Akkor miért nem próbálsz meg egy egyszerű, kézzel írt megjegyzést mellékelni, amelyben megköszönöd az ügyfélnek a vásárlást? Jó szemszögből ez humanizálja márkádat.

package with thank you note

És szinte semmibe sem kerül

Ennek a megközelítésnek a szépsége a könnyű és megfizethető; hitelesebb kötelék kiépítése te és ügyfeled között, függetlenül a tényleges távolságtól.

Kevés az inspiráció? Nézd meg ezt az édes és egyszerű kártyát, amelyet a Beanstalk Bundles babaruha szállítási szolgáltatás minden megrendelést tartalmaz.

Az ügyfelek nyelvének   ismerete

Senki sem ismeri úgy az ügyfeleit, mint te. Tudod, mit szeretnek, és tudod, mire van szükségük. Még a mérőszámok is bizonyítják. Akkor miért nem adsz nekik egy kicsit abból, amit akarnak, még akkor is, ha nem rendelték meg?

subscription box with various items

Az amerikai Chegg cég tankönyveket bérel főiskolai hallgatóknak. Unalmasan hangzik, igaz? De ügyfeleik nem csak a Közgazdaságtan 101-et és a Középkori versek antológiáját kapják szállításaik során. Ehelyett Chegg olyan mókás extrákat dob be, mint a Red Bull-os dobozok, mosószeres dobozok, ajándékkártyák és kuponok – pontosan azok a dolgok, amelyekre egy egyetemistának szüksége van, és amelyeket értékel. Ez egy olyan lépés, amely arra ösztönzi a Chegg ügyfeleit, hogy tömegesen használják a közösségi médiát. 

Miért vásárolja meg, amit ingyen kaphat?

Megvásárolhatod ezt a fajta közvetlen nyilvánosságot, de sokba kerül . Akkor miért nem ápolod inkább az ügyfelek igényeinek megfelelő és megfontolt megértésével? 

Mutasd meg a márkádat

Valami extrát belefoglalni a kézbesítésbe, amely eléri a célt (és az Instagramot), valójában sokkal könnyebb, mint gondolnád. Játék! A Sephora egy szépségápolási termék előfizetés, ahol az ügyfelek havonta egy maroknyi kényeztető mintát kapnak, valamint egy gyűjthető táskát.  Minden havi táska más, de pimasz, márkán belüli képekkel és üzenetekkel érkezik, mint például a "Lipstix &; Chill" vagy a "Public Display of Complexion", amelyek egyszerűen megkövetelik, hogy posztolják őket.  

Közvetlennek lenni nem durvaság

A közvetlen kérés is működhet: Lisa Holmes kézzel készített ékszereket árul az Etsy-n Collection47 néven . Egy nemrégiben kiadott küldemény tartalmazott egy rövid, kézzel írott üzenetet, Lisa őszinte üzenetével. 

Adj egy kicsit, kapj sokat

Miért nem édesíted meg az üzletet egy kedvezményes hivatkozási kóddal, amelyet megoszthatnak barátaikkal? Nem, ez nem kifinomult, de a közösségi média korában sem tekintik rossz gyakorlatnak. Helyesen alkalmazva ez egy nagyszerű módja annak, hogy hűséges ügyfelei kövessenek a közösségi médiában , és értékes felhasználó által generált tartalmat szállíts. 

Készülj fel minden problémára

Amikor a Nest először próbálta megváltoztatni a termosztátok használatának módját, ezt jól tudták, hogy bármilyen telepítés ellehetetlenülhet.

package with you deserve this note

Bármilyen problémát előre látva, a gyakorlati megoldást ajándékká alakították. Tartalmaz egy kis csavarhúzót, egyszerű utasításokat és színkódolt matricákat a vezetékek nyomon követéséhez. A probléma megoldása, mielőtt még azzá válna. Lehet, hogy az egyedi csavarhúzó nem mindenki ötlete a bónusz ajándékról, de ha termosztátokat értékesítesz darabonként 250 dollárért, ez rendkívül hozzáértő befektetés. Különösen, ha a terméket gond nélkül kapja meg az apartmanokba.

Minden apró segítség

Rendben, tehát lehet, hogy még nem állsz készen a fejlettebb dolgokra. A lényeg az, hogy csak elkezdjük. Legközelebb, amikor becsomagolsz egy szállítmányt, dobd be névjegykártyádat, csomagold be a terméket márkás selyempapírba, vagy zárd le csomagját egy egyszerű "Megérdemli ezt" matricával (mint a pénztárcakészítő kandírozott pamut). 

Juttasd el a hírt

Végül - ha van termékmintád használd ki az alkalmat, hogy bemutasd ügyfeleidnek, majd kérj visszajelzést a közösségi médián keresztül. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy megbizonyosodj arról, hogy a biztosíték pontos, és elmondja a történeted. Nem csak kapcsolatokat épít, hanem ingyenes marketing is. És semmi sem olyan jó, mint az ingyenes.